Židovské muzeum v Praze otevřelo nové informační centrum

Židovské muzeum v Praze otevřelo nové informační centrum

Tisk

Muzeum perexŽidovské muzeum v Praze oslaví letos v říjnu 20 let činnosti jako nestátní organizace. V tomto jubilejním roce zahajuje řadu změn, které mají zvýraznit jeho podobu jako moderního, dynamického a návštěvnicky přívětivého střediska židovské kultury. Nové Informační a rezervační centrum bylo otevřeno začátkem února 2014.

 

 

Pražské židovské muzeum je díky svým unikátním sbírkám, pohnuté historii i umístění v historickém centru Prahy trvale nejnavštěvovanějším muzeem v České republice.

V novém Informačním a rezervačním centru v Maiselově ulici 15 v Praze 1 na návštěvníky čeká multimediální informační prostor a nabídka dalších služeb.

muzeum kolaz

Zájemci zde naleznou interaktivní informační bránu se základními údaji o jednotlivých památkách a stálých expozicích v areálu Židovského Města, ale i o vybraných židovských památkách na území Prahy a České republiky. Informace doplňuje přehled aktuálních kulturních a vzdělávacích programů muzea i spolupracujících organizací  a institucí. Součást nabídky centra tvoří také půjčovna audioprůvodců. Vedle individuálních turistů centrum slouží i k přijímání objednávek a rezervací průvodců, zástupců škol a cestovních kanceláří. Součástí je též odpočinkový prostor s nabídkou rychlého občerstvení a možností využít sociální zařízení. K dispozici je bezbariérový vstup.

Muzeum3

Kromě zlepšení podmínek pro návštěvníky Židovské muzeum v Praze připravuje i proměnu svých stálých expozic, aby lépe odpovídaly současným trendům muzejních prezentací, technickým možnostem i očekávání návštěvníků. Cílem je nejen zatraktivnit expozice zapojením interaktivních a edukačních prvků, nýbrž také více začlenit prohlídkový okruh muzea do reálií historické čtvrti Josefova a zvýraznit genius loci pražského Židovského Města.

Muzeum4

INFORMAČNÍ A REZERVAČNÍ CENTRUM ŽMP
Architektonické řešení: Ing. arch. Jakub Tejkl
Stavební práce: Kališ a Krátkoruký, spol. s r. o.
Grafické řešení: Colmo, v. o. s.

Kontaktní údaje:
Maiselova 15
110 00 Praha 1
Odpovědná osoba: Marek Selnekovič
T +420 222 749 464 (461)
F +420 222 749 463
E Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Audioprůvodce: Promotion and Education, s. r. o.
Odpovědná vedoucí: Ing. Miroslava Kholová

Kavárna: NOSTRUM, s. r. o.
Odpovědný vedoucí: Karel Pospíchal

Otevírací doba:
zimní čas: 9-16.30 h
letní čas: 9-18 h

Foto: autor

Zdroj informacíwww.jewishmuseum.cz (TZ)


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářství: Knihovny pro K21, Univerzitní knihovna UTB Zlín

brezen-mesic-ctenaru 200Regály odborných knih a skript, u počítačů čilí šum, studenti diskutují, klávesnice drkotají. V místnosti panuje pravá tvůrčí atmosféra. U výpůjčního pultu se střídají čtenáři s knihami, s lístky s poznámkami, s nejrůzně...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Zlatokorunská madona se vrací - po 78 letech

zlatokotu200V polovině dubna se do kláštera Zlatá Koruna na den přesně po 78 letech vrátí nejvýznamnější dílo, které je s jeho jménem spojeno – gotický deskový obraz známý jako Zlatokorunská madona.

...

Z archivu...


Literatura

Zapomeňte na neděli je krásný příběh z pohledu neurodivergentní dívky

Zapomeňte na neděliZvláštní lidi se setkávají se zvláštními lidmi. Bizarní a nevšední zážitek vám tato kniha přinese. Každý tu má nějakou libůstku, podivné chování, zvláštní radosti a nakonec je to vše podané úžasným vyprávěcím stylem Valerie Perrin.<...

Divadlo

Novinky Švandova divadla v sezóně 2022/2023: Den otevřených dveří, šest premiér, nová talk-show i otevření komunitního centra

svandovo divadlo200Den otevřených dveří pojatý jako sousedská slavnost, šest nových inscenací i dva noví mladí členové hereckého souboru – Anežka Šťastná a Jan Mansfeld. To jsou ve stručnosti hlavní novinky sezóny 2022/2023 Švandova divadla v Praze. Pat...

Film

Probudím se včera vás udrží v pozoru až do konce
ImageFilmů o mladých a nešťastných láskách či dospívání máme na skladě mnoho. Co takhle se vrátit do minulosti a změnit to, na co nejsme po právu hrdí, a nebo si jen jinak přeplánovat svojí budoucnost. Tak tohle se splnilo hlavnímu hrdi...