Zpříjemněte si volné chvíle luštěním

Zpříjemněte si volné chvíle luštěním

Tisk

krizovky-kouzlo domova 200Nakladatelství Fragment si připravilo pro své čtenáře velkou porci knížek s křížovkami. Na své si přijdou jak milovníci klasických švédských křížovek, tak nadšenci do osmisměrek nebo sudoku. Nechybí ani rébusy a zábavné testy, především v edici knih Bystrá hlava pro seniory. Co se týče témat, pobavíte se například u vtipů či filmových hlášek, ale dozvíte se i různé zajímavosti o bydlení či zahradě. My v redakci jsme se podívali na zoubek třem titulům.

Křížovky Kouzlo domova

recepty dům zahrada

Tato kniha láká hned obálkou, na které se nachází romantické zátiší s kávou, zákusky a kyticí. Brožovaná vazba formátu A5 se pohodlně vejde do kabelky a skrývá v sobě přes sto švédských křížovek, jejichž tajenky tvoří vždy část různých citátů, pranostik či zákonů matky Murphyové. Například: „Na schůzku naslepo nenos brýle. On bude…“ Tajenky si pak můžete zkontrolovat na posledních listech knihy. Jak podtitul křížovek napovídá, kromě nich si můžete přečíst spousty zajímavostí třeba o bylinkách a dozvíte se mnohé rady a tipy do domácnosti.

krizovky-kouzlo domova

Křížovky na letní dovolenou

Určitě znáte tu chvíli, kdy se vám nechce zrovna hltat příběhy z knih, ale chcete vyvíjet nějakou smysluplnou činnost, u které zabavíte mozek. Právě na to jsou tady křížovky! Tyhle mají 250 stran a kromě klasických zde nechybí ani osmisměrky, kris kros nebo číselné křížovky. Tajenkami křížovek jsou nejčastěji části citátů nebo vtipů, ale také názvy různých živočichů nebo rostlinách, o kterých tak můžete zjistit něco nového.

krizovky dovolena

Křížovky pro seniory
rady a tipy pro zahrádkaření

Obecně jsou křížovky pro seniory skvělým nápadem, protože nebrání starším lidem v jejich koníčku. Formát A4 umožňuje psát legendy křížovek větším písmem a díky tomu se skvěle luští. V této knize se nachází 126 švédských křížovek a také několik stran s informacemi o zahrádce a věci s ní spojených – co dělat v jednotlivých měsících, různé druhy ovoce a mnohé další.

krizovky seniori

Více informací: fragment.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lada Šimíčková: „Když krásně prší, mám skoro vždycky chuť psát.“

lada simcikovaHotel v tiché ulici je jedním z nejzajímavějších vydaných alb letošního roku. Zrodilo se v dílně písničkářské firmy Lada Šimíčková & Ivo Cicvárek. Právě s Ladou jsme si povídali o vzniku nahrávky a také ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Letošní rok vyhlášen Evropským rokem industriálního a technického dědictví

Pamatky technika 200Rok 2015 bude impulsem pro oslavu evropského průmyslového dědictví. Ukáže široké laické i odborné veřejnosti hodnotu, význam a často jedinečnost tohoto dědictví a jeho šanci pro budoucnost. Jedním z hlavních cílů Evropského roku ...

Z archivu...


Literatura

ŽELVY NINJA POKRAČUJÍ VE SVÝCH KOUSCÍCH PIZZY

Ninja 200Tak si můžete vychutnat druhé menu Pizzy želv. Druhý díl komiksové série Želvy Ninja: Menu číslo 2 lze už koupit.  Pokračuje v zavedeném příběhu čtyř želv. Na konci prvního dílu jsme opustili geneticky upravené plazy v době, kdy byl zajat jejich mento...

Divadlo

Inscenace Porcie Coughlanová je působivá svou magií, napětím a prvotřídním herectvím

Porcei 200Nejnovější titul, který uvedlo Městské divadlo Mladá Boleslav v pátek 16. června, přináší nejen magickou atmosféru, ale je i další pozoruhodný kamínek do žánrového záběru této scény. Chytré vedení a dramaturgie si všímá her i talentových tvůrců, kteř...

Film

Seriál Černobyl vzbuzuje emoce diváků

serial-cernobyl-cernobyl-clanokWSpolečnost HBO uvedla 5 dílnou minisérii s názvem Černobyl, která okamžitě zaujala vysokou sledovanost a zájem široké veřejnosti.

 

 ...