Seznamte se s kapelou YOB

Seznamte se s kapelou YOB

Tisk

 

yob perexDoom metalová skupina YOB vystoupí 23. září v Praze, a proto bychom vám ji rádi představili. Vystupuje v sestavě Mike Scheidt (zpěv, kytara) Aaron Rieseberg (baskytara), Travis Foster(bicí) a na hudebním poli existuje od roku 1996.

 

Otcem skupiny YOB je Mike Scheidt, který začal v roce 1996 skládat klasické doom metalové riffy po vzoru svých hrdinů Black Sabbath, Sleep a Cathedral. Debutové album Elaborations of Carbon pak vydali až v roce 2002 a následníkem mu byla deska Catharsis vydaná pod labelem Abstract Sounds. Po tomto CD proběhly personální změny v podobě výměny bubeníka – přišel Travis Foster a YOB tak získal svůj finální zvuk.

yob 1

Další roky byly pro YOB šťastné, protože si si jich všiml lovec talentů Brian Slagel a vzal je pod svá ochranná křídla. Z navázané spolupráce se známým vydavatelstvím Metal Blade vyšla alba The Unreal Never Lived (2005) a The Illusion of Motion (2004).  V roce 2006 Mike Scheidt oznámil rozpad skupiny a začal se věnovat nové kapele Middian, která vydala album Age Eternal a skončila po soudních anabázích kvůli svému názvu. Po několika letech se konal návrat Yob v podobě alb The Great Cessation (2009) a Atma (2011). Kapela sbírala uznání a bylo obdivuhodné, jak jí přestávka prospěla. V roce 2010 si odbyly své první evropské vystoupení na festivalu v Roadburnu.


Do Prahy si YOB přivezou novou desku Clearing the Path to Ascend, která vyjde v září u Neurot Recordings.

Členové:

Mike Scheidt – zpěv, kytara
Aaron Rieseberg – basová kytara
Travis Foster – bicí

yob 2

 

Bývalí členové:
Lowell Iles – basová kytara
Isamu Sato – basová kytara
Greg Ocon – bicí
Gabe Morley – bicí

Diskografie:

demo YOB (2000)
Elaborations of Carbon (2002)
Catharsis (2003)
The Illusion of Motion (2004)
The Unreal Never Lived (2005)
The Great Cessation (2009)
Atma (2011)
Clearing the Path to Ascend ( 2014)

Oficiální stránky: YOB


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rád bych oprášil písně R. A. Dvorského a jiných, říká šansoniér a herec Jiří Bartoň

jiri barton200Už před dvěma lety měl premiéru hudební pořad Staré filmové melodie, které představil zpívající herec Jiří Bartoň. Za tu dobu představil komorní recitál na řadě míst v Česku. Několikrát v Kroměříži, ale také vystoupil ve svém rodném Kyjově,...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Seznamte se s Eliškou Krausovou

letenka-do-neznama 200Letenka do neznáma aneb Rozhovory přes oceán je kniha, která vyšla v nakladatelství Prostor a dal ji dohromady novinář Vladimír Kroc společně s Eliškou Krausovou.

...

Divadlo

Prachy!: Neuvěřitelný situační tobogan komediálního bláznění

Prachy200Co byste dělali, kdybyste cestou domů v metru vyměnili náhodou svůj kufřík plný úředních dokumentů za jiný, ve kterém by byly téměř dva milióny liber? Přesně to se v komedii Raye Cooneyho přihodí Henrymu Perkinsovi, usedlému úředníčkovi z londýnského...

Film

Odevzdal svůj život divadlu. Vzestupy a pády Jakuba Špalka

zivot s kasparem200Nový dokumentární film Heleny Třeštíkové Život s Kašparem je časosběrným snímkem, který mapuje život zakladatele Divadla v Celetné Jakuba Špalka na ploše 23 let.