Zlín zažil takřka VIP koncert Kissin' Dynamite

Zlín zažil takřka VIP koncert Kissin' Dynamite

Tisk

kissin dynamite 200Pátek 3. října patřil ve Zlíně německé hard-rockové skupině Kissin' Dynamite, která zde kromě své předkapely UMC přivezla i nové CD s názvem Megalomania. Show to byla sice komorní, ale o to lepší!

 

 

Večer uvedla glam rocková skupina Sweet Leopard z Ostravy a po nich se kolem deváté rozduněla hudba dua UMC Ultimate Mucis Covers. Tito dva mladíci kytarista Nils Lesser a bubeník Tobias Derer se, jak název vypovídá, už skoro dva roky věnují předělávkám různých popových hitů současnosti. Nils mi na otázku, jak je napadlo hrát zrovna tohle, odpověděl: „Jeli jsme autem, poslouchali rádio a říkali si, že té hudbě něco chybí a že to zkusíme předělat do metalu. Začali jsme to dávat na Youtube a zjistili, že se to lidem opravdu líbí!“

Nedílnou součástí jejich stage byli bicí, počítač a také papírová postava s hlavou autora dané písně. Zatímco byla slyšet její melodie, Nils s Tobiasem dělali vše pro to, aby ji přeřvali a dali jí tak mnohem lepší kabát. Nástrojům dávali pěkně zabrat a malý dav pod pódiem se jen vlnil a obdivoval jejich maximální nasazení.

 kissin 1 UMC

Když se ozvaly první tóny zcela jasného otvíráku DNA, který začíná i desku Megalomania, pod pódiem bylo jen pár lidí. Všichni ale byli odhodlaní hltat, co jim německá partička ve složení Johannes Braun, Ande Braun, Jim Müller, Steffen Haile a Andi Schnitzer nadělí. Hodně z přítomných fanoušků je vidělo na Masters of rock (2009 a 2012), jak se zjistilo rychlým hlasováním a od té doby kapelu zřejmě sledovalo. Neustále se zpívalo, skákalo, hrozilo, tleskalo a kapela byla touto komorní, ale akční atmosférou opravdu nadšená. Zpěvák Hannes lítal po pódiu, dělal různé opičky, pořád se na někoho v davu usmíval a lebedil si: „Je tady tak málo lidí, ale děláte takový hluk. Je to lepší než včera v Nürnbergu, kde bylo přes 400 lidí!“

Právě v Nürnbergu toto turné k desce Megalomania začalo. Z alba zaznělo dohromady sedm písní, které byly naživo opravdu perfektní. Každá měla své kouzlo a vůbec nebylo znát, že je Kissin' Dynamite hrají před publikem teprve podruhé. I na fanoušky musela deska udělat dojem, protože nadšeně vyřvávali nejen refrény.

kissin 2

Set bezvadně odsýpal a neobsahoval žádná bledá místa, střídaly se hity z Megalomanie (DNA, Running Free, VIP in Hell, Maniac Ball) s těmi ze starších alb, především předešlého Money, Sex and Power (She´s a killer, Love me hate, Hysteria). Potěšila powermetalová vypalovačka Steel of Swabia ze stejnojmenného alba z roku 2008. Skvělým překvapením byla píseň Six Feet Under, o které si mysleli, že by se do setu nehodila, ale po mnoha žádostech ji zařadili. Je velmi podmanivá a hlavně taková jiná, posuďte sami.

Příjemnou změnou od rockových nářezů byla umírněná píseň Firefly zahraná akusticky. Kromě bubeníka si na pódiu všichni sedli a pustili se do těch tklivých tónů. Se zpěvem jim publikum směle vypomohlo a dohromady to bylo opravdu výborné. Hodina a půl se velmi rychle přehoupla až ke dvěma přídavkům v podobě jejich velkého hitu I Will Be King, v rámci kterého se Hannes ukázal bez trička, zato tradičně s královským pláštěm a Operation Supernova. Kapela se pak velmi spokojeně rozloučila, poděkovala za výjimečnou atmosféru a nalákala všechny ke stánku s jejich merchem na jejich autogramiádu.

kissin 3

Respekt kapelám, jako jsou Kissin' Dynamite, kteří si nemusejí na nic hrát a rádi stráví nějaký čas s fanoušky. U stolu s CDčky, krásnými novými tričky a mikinami se objevili ani ne 15 minut po koncertě. Přátelsky se usmívali, podepisovali se a také si povídali a fotili se s kýmkoliv, kdo měl zájem. Fanoušci to náležitě ocenili a hlavně, takhle usměvavé tváře při odchodu z koncertů, aby člověk pohledal.

Tento večer stoprocentně platilo, že méně znamená více. K čemu (kromě peněz) je plný sál, když většina jen stojí bez špetky zájmu a někdy ani nezatleská. Tady šlo o pravý opak, tady se totiž sešli lidé, které spojovala láska k těmto německým maníkům, a dávali to najevo. Plně nasazeni byli jak fanoušci, tak kapela a celkově šlo o opravdu jedinečnou atmosféru!

kissin 4

KISSIN' DYNAMITE
Interpreti: Sweet Leopard, UMC, Kissi Dynamite
Žánr: hard rock
Zahráli: DNA, Running free, VIP in Hell, She´s a killer, Money, Sex & Power, Maniac Ball, God In You, Love me hate me, Six feet under, Firefly , Sex is War, Hysteria, Steel of Swabia, Ticket to Paradise, I will be a king, Operation Supernova
Datum a místo konání: 3. 10. 2014, Masters of Rock Café Zlín
Hodnocení: 100 %

Zdroj foto: Pavel Langer


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Praha-Klánovice


brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šu...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Mimi Thorisson: Francouzská venkovská kuchyně

francouzska kuchyne200Příhody z vesnic na vinicích a recepty na excelentní jídla, která z jedné poloviny chutnají díky kvalitním a vyzrálým surovinám, a z druhé poloviny díky nadšeným lidem, kteří je s láskou a vášní připravují. Všechno v samot...

Divadlo

Pravda po francouzsku

Pravda 200Když se podíváte do slovníku na význam slova pravda, najdete definici, která říká, že pravda je tvrzení považované za skutečnost. To nám v podstatě dává velký prostor k tomu, co přijímat jako pravdu a dva manželské páry ve francouzské inscenaci toh...

Film

Zac Efron se představuje v traileru drsného australského thrilleru ZLATO

zlato 200Uprostřed rozlehlé, jedinečné a nelítostné australské pouště se odehrává drsný thriller o chamtivosti, která dokáže zatemnit lidskou mysl. Jak daleko dokáží lidé zajít při cestě za nesmírným bohatstvím?

...