Made of Metal přiveze Amorphis a další hvězdy!

Made of Metal přiveze Amorphis a další hvězdy!

Tisk

metal 2První ročník festivalu Made of Metal, který se konal 15. -17. srpna u Hodonína, dopadl pro pořadatele nad očekávání dobře a právě proto se velmi brzy vrhnuli do organizace dalšího ročníku. Ten se uskuteční 14. - 16. srpna 2015 a své výročí na něm oslaví například skupina Amorphis. K ní je ohlášeno zatím 8 dalších skupin, které opět dostanou možnost rozšířit návštěvníkům metalové obzory.

 ADOR DORATH 
Ador Dorath vznikli pod jiným názvem v roce 1997 a pořádně o sobě dali vědět deskou „Adon Nin Edeleth Ador Dorath“, kterou vydali vlastním nákladem. Jedná se o pětičlennou partu, která se nerada stylizuje do nějakého stylu a sama se označuje za „obscure psychotic mysteries“. Můžete se těšit na trošku doomu, progresivu, gotiky, ale také melodiky. Ador Dorath mají za sebou pauzu, která byla jak nucená (zlomený kotník bubeníka), tak cílená (tvorba nového alba). Není tedy pochyb, že přijedou s novým materiálem a hlavně plni sil!

ALIA TEMPORA
Moderní symfonický metal přivezou Brňáci Alia Tempora, kteří se dali dohromady teprve v roce 2011. Jejich charakteristickým prvkem jsou výrazné kytary, melodické linky a ženský vokál pocházející od srdce kapely - Markéty Morávkové. Ve své tvorbě se spoléhají na své instinkty a nechávají tak vzniknout směsici melodických žánrů s prvky elektronické hudby. Přijďte jim ukázat, že i české kapely mají na velkých festivalech místo!

AMORPHIS
Tato finská progressive metalová kapela přijede na festival do České republiky po téměř dvouleté pauze a přiveze na MOM exkluzivní show Tales From The Thousand Lakes, která vznikla k 20. výročí vydání stejnojmenné desky. Toto album znamenalo nejen průlom v kariéře AMORPHIS, ale obsahuje také songy, které dodnes patří mezi nejpopulárnější. Těšme se tedy na průřez tím nejlepším z tvorby AMORPHIS, kteří po legendárním Wackenu přijedou s touto show také na MADE OF METAL 2015!

metal 4


ANTHOLOGY
Z nedalekého Slovenska přijede skupina Anthology, která kombinuje melodiku a symfoniku s power metalem. V roce 2011 zaujali debutovým albem Exitus a v tomto roce vydala druhou desku The Prophecy. Na té s nimi spolupracovat Roland Grapow (Masterplan) a společně docílili propracovaných písní, které si získávají velkou oblibu. Na konci listopadu se kapela objeví jako support koncert Freedom Call v Bratislavě.

DERDIAN
Italský symfonický power metal předvede skupina Derdian. Těchto šest mužů se dalo dohromady v roce 1998 a mají za sebou pět alb, se kterými sklízí jeden úspěch za druhým. To poslední „Human Resort“ vyšlo v červnu tohoto roku, proto si jej nezapomeňte poslechnout a hlavně se na ně podívat, jak si užívají svou muziku!

DHARMA
Loni na Made of Metal sklidila úspěch maďarská skupina Dalriada a právě Dharma má šanci být jejím následovníkem. DHARMA vznikla roku 2007 a má na svém kontě 2 desky a společné turné s Epicou nebo Deathstars. Jejich hudba mixuje styly a najdeme v ní jak rock a metal, tak prvky gothic či industriální a electo elementy. Příjďte tedy tuto čveřici v čele se zpěvačkou Ani Ritzel podpořit!

dharma

DRACONIAN
Historie švédských DRACONIAN se začala psát už v roce 1994 a jejich základy se otřásly v roce 2011, kdy je opustila zpěvačka Lisa Johansson. Draconian se naštěstí nevzdali a na hudební scénu se vrátí jak s novou zpěvačkou, tak posléze i novým albem. Tato šestičlenná parta kombinuje doom metal s gothic metalem s ženským zpěvem, tak pokud vám to něco říká, nenechte si je ujít!

FOGALORD

Z Itálie přijede epická powermetalová kapela Fogalord, která vznikla v roce 2006. Otcem skupiny je Dany All (známý jako klávesák z italské skupiny Synthphonia Suprema), který je zopdovědný také za koncepční příběh debutového alba „A Legend To Believe In“ (2012). Deska pojednává o božském bojovníkovi a získala mnoho kladných recenzí, jak ve své domovině, tak v zahraničí. Na pokračovateli alba momentálně pracují a příští rok by ho měli přivézt na festival.  

FOLKSTONE
Pagan metalisti FOLKSTONE také pocházejí z Itálie a kombinují tvrdou hudbu se středověkými nástroji jako dudy, harfa, loutna, flétny a další. Tato kapela vznikla v roce 2004 a momentálně má za sebou čtyři studiová alba. To páté je dlouho očekáváné – mělo by vyjít na začátku listopadu. Folkstone přijedou na metalový festival do České republiky poprvé a vzhledem k oblíbenosti podobně zaměřených kapel není pochyb, že se jim tady bude líbit.

GALADRIEL
Původně doom metalová skupina Galadriel má nakročeno k pěkné oslavě – příští rok oslaví 20 let existence. Za tu dobu tito Slováci stihli vydat osm desek, některé z toho u americké společnosti Unknown Territory a také udělali mnoho změn v sestavě. Nyní je jich pět, ve svém středu mají Sonu Witch Kozakovou a šlapou vesele dál s příslibem nového alba…

metal 3

 

MÅNEGARM
Oslavit 20 let na hudební scéně přijedou oslavit Vikingové ze Švédska  MÅNEGARM. Tato severská banda patří k zakladatelům pagan metalu, v němž se tvrdá hudba mísí s tradičními nástroji. V současnosti MÅNEGARM pracují na své nové, v pořadí již deváté, desce, tak se je určitě na co těšit!

PERCIVAL
Polská kapela PERCIVAL SCHUTTENBACH se dala dohromady v roce 2005 a své jméno získala podle skřítka z cyklu Zaklínač a fantasy příběhy či legendy neopouští ani v tématech svých písní. Kapela hraje na tradiční nástroje, například na dlouhokrkou loutnu (saz), byzantskou lyru, flétny nebo na rebec - široké housle populární v době renesance, které si vyrobil sám zpěvák Mikolaj Rybacki. Brzy by tato čtyřčlenná skupina měla vydat další album s názvem Slava II – Songs of East Slavs, tak se můžeme těšit, že jej přivezou do Hodonína!

metal 1

SEBASTIEN
Z českých luhů a hájů je tato kapela hrající melodický power metal se symfonickými a progresivními prvky, která vznikla v roce 1999, ale teprve od 2008 vystupuje pod názvem Sebastien. Ve spolupráci s producentem Rolandem Grapowem (MASTERPLAN, ex-HELLOWEEN) natočili svou první desku s názvem "Tears Of White Roses" a stoupají nahoru. Za sebou mají turné se skupinou Eagleheart, Flowerwhile nebo americkými Circle II Circle. Stejně jako mnozí další interpreti pracují na novém albu, které představí i na Made of Metal. 

Vstupenky jsou nyní k dispozici za 7ř0 Kč na všechny tři dny festivalu. Koupit si je můžete buď na e-shopu shop.madeofmetal.cz nebo v kamenných prodejnách v Hodoníně (OREL MUSIC, Hudební nástroje Jedlička Music a Ocelové Šperky).

Zdroj foto: promo fotografie jednotlivých skupin

Více informací: www.madeofmetal.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ohlédnutí za POŠEMBEŘÍ TOUR

Posemberi 200POŠEMBEŘÍ TOUR je název řady koncertů českobrodské rockové kapely CZ (Celé Znova), které proběhly v první polovině roku na území Pošembeří. Za turné jsme se ohlédli společně s baskytaristou a zpěvákem kapely Stanislavem Potměšilem.

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Simpsonofilové, zbystřete! Je tu Homerova kniha

HomerovaKniha perexNakladatelství Jota si pro fanoušky a příznivce žluté rodinky ze Springfieldu přichystalo lahůdku ve formě milé knížečky o životě Homera Simpsona. Dozvíte se vše a ještě mnohem víc!...

Divadlo

Libor Vaculík režíruje českou verzi slavného francouzského muzikálu Romeo a Julie

romeo julie 200Česká verze francouzského muzikálu Romeo a Julie z pera Gérarda Presgurvice bude v prvním muzikálem, který bude koncem září uveden v multifunkčním sále Forum Karlín v Praze.  Muzikál režíruje Libor Vaculík, který je v tomto případě součas...

Film

Vykutálená parta z Madagaskaru je zpět

altČtveřice zvířecích uprchlíků z newyorské ZOO se k nám vrací ve svém třetím dobrodružství. Tentokrát je osud zavede do kasina v Monte Carlu, stanou se součástí bankrotujícího cirkusu doufajíce, že s jeho pomocí se dostanou nazpět do své milované domoviny, broo...