Arakain a Dymytry vyprodali Bílinu

Arakain a Dymytry vyprodali Bílinu

Tisk

AD perexPo velice vydařeném jarním turné tvořilo již osmou zastávku podzimního turné Arakainu a Dymytry severočeské město Bílina. Ti, co si vstupenky nekoupili předem, mohli litovat, protože koncert byl beznadějně vyprodán.

 



Celá akce se uskutečnila v kulturním domě Fontána na bílinském sidlišti. Jako předkapela vystoupila ostravská formace Absolut Deafers, která se svým téměř hodinovým setem dostala vyprodaný sál do požadované atmosféry. A pak se vše mohlo roztočit na plné obrátky. Jako první vlétla na podium skupina Dymytry, známá především pro své predátorské masky, ale také brutální kytarové riffy nebo skvělá bubenické sóla.

Jelikož si fanoušci jak Arakainu i Dymytry mohli zvolit před podzimním turné na internetovém hlasování písně, které zazní, nemá smysl všechny tady vypisovat, to si můžete najít na internetu. Ale přeci jenom můžeme zmínit songy, které se umístily nejvýše. Písně jako Dejte mi pít, Ocelová parta nebo Jsem nadšenej nemohly chybět. I díky výpadku kytar během hraní písně od Arakainu Kolonie Termitů, mohl Miloš Meier předvést své bubenické umění. Téměř 90 minutový set přivedl všechny fanoušky do pořádného varu, i díky tomu, že v sále bylo velké teplo.

AD bilina

Foto: Jan Vondra

Česká legenda Arakain v čelé s Honzou Toužimským předvedla skvělou show, a zahrály opět vybráné písničky od fanoušků. Celou svojí show odstartovali písní s názvem který nese také jejich poslední album, tedy Adrenalinum. Mezi dalšímy songy samozřejmě nemohl chybět Paganini, nebo taková pecka jako je Marilyn. Poté se na podiu objevil Protheus z Dymytry aby si společně s Arakainem a Honzou Toužimským zazpívali Strom života.

Po vystoupení obou kapel zvlášť přišla na řadu bubenická show, která by se dala spíše nazvat špičkováním dvou výborných bubeníků a firemních hráčů značky Tama, tedy Lukáše Doksanského a Miloše Meiera. V zápětí se k nim přidali další členové obou kapel, aby je doplnili hraním na kotle. Ale to pořád nebylo vše. Na závěr celého vystoupení záhraly obě kapely 5 společných songů. Dva z nich, Jedna krevBouřlivá krev  jsou společným dílem obou kapel. Pak Žít svůj sen (hudba Adele, text Protheus z Dymytry). A 10 skvělých muzikantů to mohlo na podiu pořádně rozjet. Na závěr celé akce přišly největší pecky, tedy Strážná věž od Dymytry, a Apage Satanas od Arakainu. Tímto se celý program uzavřel a fanoušci si opravdu přišli na své, když celé vystoupení trvalo čtyři a půl hodiny.

Pokud byste chtěli vydět tuto show na vlastní oči, není nic snadnějšího, než navštivit další z koncertů, které jsou připraveny.

ADtour

Termíny a místa konání na www.dymytry.czwww.arakain.eu


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Arnošt Vašíček: Musí to být láska na první pohled. Šíleně bláznivá, která vás pohltí

archiv Arnošt VašíčekPZe svých cest za odhalováním záhad a tajemna si přivezl spisovatel a scénárista Arnošt Vašíček řadu velmi zajímavých artefaktů a sám sbírá muzejní repliky záhadných archeologických nálezů. A právě téměř dvě stovky jedinečných exponátů, které ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Ideální kuchařka na podzim: Dokonalá dýně

dokonala dyne200Kdy jindy v kuchyni nastávají dýňové hody, než právě na podzim? Nakladatelství Esence se toho chytlo a v září vypustilo do světa knížku Dokonalá dýně od německé autorky Anny Walzové. Pokud holdujete oranžovému pokladu, jež nazýváme dýně,...

Divadlo

Mladá krev a staré kosti divadelní tradice v příští sezóně HaDivadla

hadivadlo200Brněnské HaDivadlo se ve své 39. sezóně 2013/2014 chystá obrátit svoji pozornost k protipólu dvou postav hrdina – monstrum v klasických dramatických textech. Divadlo se navrátí k ikonám české i světové divadelní tradice, jako j...

Film

Tři bratři se vydali hledat nevěsty

Tri bratri 200Na počátku bylo i z televize známé jevištní pásmo pro děti, poskládané z hudebních variací na čtyři známé pohádky - o Šípkové Růžence, o Červené Karkulce, o Marušce s dvanácti měsíčky a o Budulínkovi. Hudbu složil Ja...