Zklidnělý, pompézní a přece moderní David Deyl

Zklidnělý, pompézní a přece moderní David Deyl

Tisk

David Deyl 200Zatímco na svých dvou předcházejících albech vsadil David Deyl na hitový materiál svých písniček, aktuální album V ozvěnách už je o něčem jiném. Z poloviny jde opět o zpěvákovu tvorbu, z poloviny o cover verze světových písní. Co je však na CD zásadní novinkou, je jednak styl, který se přibližuje klasickému crossoveru, jednak pompézní doprovod v provedení Severočeské filharmonie Teplice řízené Markem Štílcem.


David Deyl, který je nejen zajímavým zpěvákem, ale současně i hitmakarem jak se sluší a patří, zkrátka umí překvapit. I tentokrát vsadil na své košaté hudební nápady, kterým ovšem nechybí určitá líbivost, hitové ambice i zaujaté interpretační podání. Celkový dojem ze dvanácti skladeb pak ještě umocňují velkolepé a přesto vzdušně pojaté aranže a bohatý zvuk.


Přesto ale nemáte pocit, že jste se ocitli v hudebním muzeu, nýbrž na zajímavé exkurzi, kde není nouze o barvy, nálady a emoce, což padá na vrub také Marcusovi Tranovi, častému a blízkému spolupracovníkovi Davida Deyla. Je to ale nejen Tran, ale také David Solař nebo Daniel Hádl, kteří se postarali o zvukovou a hudební podobu nahrávky. A ta skutečně nenudí a i přes relativně volnější tempo proudí a přináší překvapivé momenty.  


Mezi silnými a "klasicky" vystavěnými  písněmi z pera Davida Deyla najdeme i skladby s hitovými ambicemi (Přísahám, Souhvězdí,  Motýl bez křídel nebo titulní V ozvěnách), finále alba však tvoří předělávky skladeb  zahraniční provenience jako Cítím (Feelings), kterou kdysi zpíval Karel Gott, Holubí dům (známý z podání Jiřího Schelingera) nebo několik dalších skvostů s texty Ondřeje Ládka (Xindl X), Tomáše Staňka nebo Jany Rolincové.

David Deyl


Texty, snivé, neklidné i pádné, jsou vůbec silnou stránkou tohoto alba, pod některými je podepsána Magdalena Drsová.


Živost do nahrávky přitom vnášejí i pianista Václav Krahulík, baskytaristé Michael Krásný a Lukáš Čunta, kytarista Peter Binder či bubeník Ondřej Veselý, přičemž ve čtyřech písní hraje na klávesy hlavní protagonista. Tak jako tak podává na svém  třetím albu zpěvácký výkon  hodný obdivu. Jeho projev má V ozvěnách výraz, sílu i ducha, což není v dnešním pop hitparádovém světě zrovna málo.


 


Název nosiče: V ozvěnách
Interpret: David Deyl
Žánr: Pop
Skladby:  1/ Chrám vzpomínek, 2/ Přísahám, 3/ V ozvěnách, 4/ Mít tě blíž, 5/ Motýl bez křídel, 6/Souhvězdí, 7/ Cítím (Feelings),8/ Holubí dům, 9/ Dokud dýchám (Broken Vow), 10/ Pojď dál (For Always), 11/ Zůstaň má (You´re Still You), 12/ Když tě srdce vábí (Thorn Birds)
Stopáž:  Neuvedeno
Vydavatelství:  DADE music/Supraphon
Hodnocení: 100%  

         
Zdroj foto: DADE music

www.daviddeyl.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Je skvělé, že si školy uvědomují práci svých studentů, kteří se podílejí na kulturním rozvoji města. Rozhovor s Markem Barošem, dramaturgem M-klubu o festivalu Majáles 2016.

baros200Začátkem května, přesně v sobotu 7., se v areálu zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí uskuteční pátý ročník studentského festivalu Majáles 2016. Po zkušební vnitřní verzi z loňského roku se tentokrát opět dostane ven. Přibudou nové scény a poprvé se na...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Vzpoura pokořených andělů – příběhy s tajemstvím

 

CílekPoněkud netradiční krimi příběhy ukazují, že k nastavení vhodné atmosféry není třeba severské zimy ani anglických vřesovišť. Úplně postačí česká kotlina. Povídky nezačínají a nekončí standardně – nálezem oběti a dopadením pachatele – ale jsou spíše zam...

Divadlo

Sindibád mořeplavec na prknech Divadla Scéna ve Zlíně už 27. října!

200divPříběh provoněný exotikou a orientem, plný humoru a napětí, na motivy Pohádek z tisíce a jedné noci. Mořeplavec Sindibád v něm musí čelit lesní divoženě Jamambě, obřímu ptáku Ruchovi, zrádným kamarádům... a aby získal dívku svého srdce, musí přemoci krále ...

Film

Jak si nevzít princeznu: Sympatické sudičky, cestování časem a komplot proti osudu

Jak-si nevzit princeznu (2)

Česká televize uveřejnila na Štědrý večer zbrusu novou koprodukční pohádku v režii Karla Janáka podle scénáře Petra Hudského s názvem Jak si nevzít princeznu. Dle očekávání i tato nová pohádka vyvolala mezi ...