Metalové okénko – prosinec 2014

Metalové okénko – prosinec 2014

Tisk

Sepultura perexMáme tu nový rok a já bych ho ráda uvítala novou rubrikou, Metalové okénko. Mělo by jít o náhled do světa metalové hudby, kde se co šustlo, co se chystá a tak podobně. Pravděpodobně půjde o měsíčník, ale i to se může změnit. Snad to někoho překvapí, potěší a zaujme. Většinu informací budu těžit ze stránky www.blabbermouth.net

 

Grindcoreová legenda NAPALM DEATH vydá 27. ledna svou 15. studiovku, Aper Predator – Easy Meat. Zatím odtajnili obal desky a názvy písniček.

PANZER je název nové německé supergrupy, jež sestává ze zpěváka/basáka Schmiera (Destruction), kytaristy Hermana Franka (Accept, Victory) a bubeníka Stefana Schwarzmanna (Accept). Debutové albu Send Them All to Hell vydali 28. listopadu. Již nyní se můžete podívat na první videoklip z desky – Death Knell.

Polští BEHEMOTH vydali velmi vydařený nový klip a to k písni Ora Pro Nobis Lucifer. Připomínám, že na tuto kapelu se můžeme těšit 24. dubna ve Zlíně!
Bývalý bubeník kapely Ramones, Richie Ramone, vydal videoklip k písni Entitled.

Americká kapela SNOT je zpátky v byznysu! Poté, co jim v roce 1998 zemřel zpěvák Lynn Strait, se dali znovu dohromady a jako zpěváka povolali svého kamaráda Carla Bensleyho.

Britští průkopníci metalu, VENOM, vydají 27. ledna nové (už čtrnácté) album From the Very Depths. Zatím zveřejnili pouze obálku.
www.blabbermouth.net/news/venom-from-the-very-depths-cover-artwork-unveiled/

Brazilská legendární kapela SEPULTURA slaví 30 let! Na tuto kapelu se můžete v srpnu podívat na Brutal Assault v pevnosti Josefov.

Sepultura

Maďarští nezbedníci EKTOMORF vydali úžasný živák k písni Whusper z alba Retribution.

Švédští černokněžníci MARDUK vydají 19. ledna nové album, které ponese název Frontschwein. Zatím vypustili do světa novou píseň, Wartheland.

Hvězdné kapely jsou v kurzu! WESTFIELD MASSACRE, to je zpěvák Tommy Vext (Divine Heresy, Snot), bubeník Tim Yeung (Morbid Angel, Divine Heresy), kytarista Bill Hudson (Circle II Circle) a kytarista Rick Di Marco (Death Division). Prozatím nabízí akorát videoklip k písni Darkness Divides.

Americká banda COAL CHAMBER dokončila nahrávání nového alba. Kapela se rozpadla v roce 2003 po vydání pouhých tří studiovek (Coal Chamber, Chamber Music a Dark Days). Sestava je taková: zpěvák Dez Fafara, kytarista Miguel Rascon, bubeník Mike Cox a baskytaristka Nadja Peulen.

Německá formace U.D.O. se činí! Nejen, že vydali nový klip Decadent ze stejnojmenného alba – jež vyjde 2. ledna -, ale také se rozešli s bubeníkem Francesco Jovinem.

MARILYN MANSON vydává 19. ledna novou desku The Pale Emperor. Jako vlaštovku k ní nabízí videoklip k písni Deep Six.

WEDNESDAY 13 vydá 12. ledna své šesté studiové album, Monsters of the Universe: Come Out and Plague. Poslechnout si ji můžete zde

Dle mého názoru opomíjený kytarový mág MARTY FRIEDMAN vydal nový videoklip k písni Undertow.

Novinkový projekt s názvem IHATE hlásí i zpěvák renomovaných Six Feet Under, Chris Barnes. Říká k tomu: „Pro mě je to vážně majstrštyk brutálního, dravého death metalu.“

Prosinec nám však přinesl i dvě smutná výročí. Jednak to 8. prosince bylo 10 let, co násilnou smrtí zemřela kytarová legenda Dimebag Darrell (Pantera, Damageplan) a 13. prosince to bylo 13 let, co tento svět opustil death metalový zaříkávač Chuck Schuldiner (Death, Control Denied). Metalový svět nezapomene!

Abych nekončila na smutnou notu, tak zde máte mezinárodní trailer k filmu Northmen – A Viking Saga, kde si roli vystřihl i zpěvák Johan Hegg ze švédské kapely AMON AMARTH.

( 2 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

CLARINET FACTORY: NEUSTÁLÉ HLEDÁNÍ NOVÝCH CEST

ClarinetFactory perexClarinet Factory patří k souborům, které vždycky něčím překvapí. Nikoliv virtuózní bravurou, o té už každý dávno ví, ale třeba propojováním žánrů a oblastí, ve kterých se doká...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Divné hlášky z knihkupectví aneb knihkupec ten tvrdý chleba má

divne hlasky perexVe vydavatelství CPress vyšla nyní útlá humorná knížečka s názvem Divné hlášky z knihkupectví. Pokud děláte tuto bohulibou činnost, jako je prodej knih, je pro vás tento počin povinností.

 

...

Divadlo

Divadelní Flora odstartovala ve velkém

altOd čtvrtečního večera probíhá v Olomouci jeden z největších českých divadelních festivalů, Divadelní Flora. Její 16. ročník přibližuje festivalovým návštěvníkům tvorbu režiséra Jana Mikuláška, v unikátní retrospektivě se loučí s p...

Film

Mezi vlky – zima je zpátky!
ImageParta vrtařů z aljašské ropné rafinérie se po několikatýdenní šichtě vrací letadlem zpátky domů. Cestou je ale zasáhne sněhová bouře a těch pár, co mělo to štěstí a havárii přežilo, se pokouší přežít ještě jednou, tentokrát mezi vlky...