Metalové okénko leden (část první)

Metalové okénko leden (část první)

Tisk

Lindemann 200Zpěvák Disturbed a Device, David Draiman, prozradil něco o aktuálních statusech svých kapel: „Disturbed se znovu dají dohromady, až nadejde pravý čas. Až nám to bude připadat správné, až Device dokončí to své, až se na to všichni budou cítit a my budeme připravení a nedočkaví se k tomu vrátit, pak se tak stane.“

 


Rob Zombie, který 12. ledna oslavil padesátku, plánuje tento rok vydat živé album s názvem Spookshow International Live. Album bude obsahovat 19 písní. Rob se svěřil: „Od našeho posledního živáku uběhlo osm let, tak jsme si řekli, že je čas na další. Vlastně jsme to neplánovali, ale nahráli jsme několik koncertů a ty zněly skvěle, tak jsme si řekli, že do toho půjdeme.“ Rob Zombie je nejen muzikantem, ale fušuje i do filmů. V únoru započne pracovat na svém novém snímku 31. Na kontě má mimojiné tyto filmy: Dům tisíce mrtvol, Vyvrženci pekla, Halloween, Halloween II.

Zpěvák Rammstein, Till Lindemann, spojil síly se švédským producentem a multiinstrumentalistou Peterem  Tägtgrenem (Hypocrisy, Pain) v projektu jednoduše nazvaném Lindemann. Podle fotky si sedli.

Lindemann


Zkušení kanadští matadoři Kataklysm právě nahrávají novou desku, kterou nazvali Of Ghosts and Gods. Vyjít má v létě, zatím si čekání můžete zkrátit poslechem jejich poslední výborné desky z roku 2013, Waiting for the End to Come.

Nahrávat desku začala i jedna z mých nejoblíbenějších kapel – Soulfly. Desátá deska ponese lakonický název Soulfly X, vyjde ještě tento rok a produkuje ji Matt Hyde.

Na obzoru se rýsuje další super kapela, tentokráte s názvem Motor Sister. Skládá se z kytaristy Scotta Iana (Anthrax) a jeho ženy Pearl Aday, bubeníka Johna Tempesta (The Cult), basáka Joey Very (Armored Saint) a zpěváka Jima Wilsona. Debutové album Ride vyjde 10. března.

Polští metalisté Hate vydají 25. ledna nové album Crusade: Zero. Zatím se můžete podívat na videoklip k písni Valley of Darkness:

Na stanici HBO se 4. května dočkáme autorizovaného dokumentu o Kurtu Cobainovi a prý uslyšíme i dosud nezveřejněné originály písní kapely Nirvana. Dokument ponese název Kurt Cobain: Montage of Heck.

Aljaští 36 Crazyfists vydali videoklip Also Am I jako vlaštovku k novinkovému albu Time And Trauma, jež vyjde 17. února.

Zde naleznete alba, která v lednu vycházejí:

DEN

UMĚLEC

NÁZEV ALBA

9.

Battle Beast

Unholy Savior

9.

Callejon

Wir sind Angst

12.

Sylosis

Dormant Heart

12.

Wednesday 13

Monsters of the Universe: Come Out and Plague

12.

The Crown

Death Is Not Dead

16.

Angra

Secret Garden

16.

Orden Ogan

Ravenhead

19.

Angelus Apatrida

Hidden Evolution

19.

Marduk

Frontschwein

23.

Finsterforst

Mach Dich Frei

23.

Ostrogoth

Last Tribe Standing

23.

Stormwitch

Season of the Witch

25.

Hate

Crusade: Zero

26.

Napalm Death

Apex Predator – Easy Meat

26.

U.D.O.

Decadent

27.

Papa Roach

F.E.A.R.

27.

Periphery

Juggernaut: Alphal Juggernaut: Omega

27.

Venom

From the Very Depths

30.

Blind Guardian

Beyond the Red Minor


Zdroje: www.blabbermouth.net, wikipedia, internet


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor - Henrich Šiška

heno 200Rozhovor - Henrich Šiška alias Heňo
„Nejsou všechny věci jenom tak, jak vypadají.“

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Tajnůstkáři = Sázka na jistotu se Sandrou Brown

tajnustkari200Nakladatelství Kalibr vydalo v únoru v Edici světový bestseller napínavou knihu Sandry Brown Tajnůstkáři. No schválně: před dvaceti lety se uprostřed noci udála zdánlivě dokonalá loupež. Čtveřice nesourodých parťáků si málem odnesla půl mi...

Divadlo

Sváteční představení v Národním divadle

nd pan z praseckova 200Na období Vánočních svátků připravil soubor činohry Národního divadla pestrou nabídku inscenací, které vám mohou zpříjemnit atmosféru tohoto jedinečného ročního období.

...

Film

Richard Gere zahájil Karlovarský filmový festival

vary200Dne 3.7 začalo ve Velkém sále hotelu Thermal po osmnácté hodině slavnostní zahájení 50. Mezinárodního filmového festivalu. Před hotelem Thermal se za velkého aplausu diváků prošly po červeném koberci známé osobnosti, mezi které patří ředitel festivalu ...