Festival Brutal Assault hlásí nové přírůstky

Festival Brutal Assault hlásí nové přírůstky

Tisk

brutal 200Již dvacátý ročník legendárního festivalu extrémní hudby, Brutal Assault, hlásí na soupisce nové kapely.

 

 

V abecedním pořadí se jedná o tyto projekty:
ANTROPOMORPGHIA jsou holandští představitelé death metalu, kteří se dali dohromady už v roce 1990 a po mnoha změnách v sestavě a dlouhé pauze se vrací i s novým materiálem.
CARACH ANGREN je další kapelou z Nizozemí, tentokráte ale přivezou symfonický black s prvky fantasy vypravěčství.
Technický death metal z Finska přiveze banda DEMILICH. Po mnoha problémech, pauzách a nečinnosti přislíbili předvést svůj um a nevyloučili ani práci na novém materiálu.
Z této sestavy nových kapel mám největší radost a nejvíc se těším na německé metalcoreové HEAVEN SHALL BURN, kteří jsou pověstní svým naštvaným perfekcionistickým zvukem a texty se sociálním zaměřením.
Švédský melancholický metal bude mít své zastoupení v podobě kapely KATATONIA. Přiznám, že bez těch bych se obešla – pro mě osobně velmi nudné a nicneříkající, přesto myslím, že hodně fanoušků metalové hudby při vyslovení této kapely zajásá.
KYPCK z Finska nabídnou hudbu na pomezí sludge a doom metalu a to vše s vokály v ruském jazyce! Rozhodně netradiční počin, jenž si zaslouží nejen poslech, ale i zhlédnutí.

brutal 1


Z Německa přijede také post-rocková kapela LANTLOS.
Premiéru na festivalu si odbudou američtí šílení metalisté MUSHROOMHEAD, kteří jsou slavní ani ne tak kvůli své hudbě, jako díky tomu, že koncertují v maskách. Mají toho už hodně co za sebou, vždyť se dali dohromady někdy v roce 1990 a známí jsou i tím, že mají více vokalistů a v hudbě kombinují prvky metalu, industriálu i hip hopu. Zkrátka mišmaš!
Radost mám i z potvrzené účasti brazilských matadorů RATOS DE PORAO – jedné z nejdůležitějších pankáčských band v Jižní Americe, kteří to spolu táhnou už 34 let!
Z Nizozemí přijedou také RECTAL SMEGMA, goregrindisté, kteří se v České republice už několikrát ukázali.
Pod prapodivným názvem SUN O))) se skrývá ambientní americká kapela, která s hudbou experimentuje ve velkém a míchá v ní nejrůznější prvky.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

S Hanou Hegerovou jsme se poznali u malíře Karla Laštovky, vzpomíná Radek Krejčí

hegerova perexJedním z letitých přátel šansoniérky Hany Hegerové byl i operní pěvec Radek Krejčí. Prvně se potkali začátkem 80. let minulého století v salónu malíře Karla Laštovky. Zatímco ona byla už slavná zpěvačka, on svou uměleckou dráhu teprve zač...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Další krimi od oblíbené manželské dvojice ze severu

Stopa rysa200Stopa rysa je už desátým krimirománem, který má na svědomí autorská i manželská dvojice Kerstin Signe Danielsson a Roman Voosen. Překlad vyšel klasicky v nakladatelství MOBA a určitě potěší milovníky severské krimi.

Divadlo

Slavný muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení začínají zkoušet zlínští herci. Zpívat s nimi bude host Igor Timko

zeny na pokraji 200Zlínské divadlo zkouší muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení podle slavného Almodóvarova filmu v režii Stana Slováka, uměleckého šéfa Městského divadla Brno, a v hlavní roli s Petrou Královou v roli Pepy. Netradiční spolupráci...

Film

Úspěšný film Fotograf je novinkou na DVD

foto 200Křest novinky na DVD filmu Fotograf proběhl 12. 5 v pražské galerii Goap za účasti fotografa Jana Saudka, režisérky filmu Ireny Pavláskové, představitelky hlavní ženské role Marie Málkové a herečky Zu...