Metalové okénko – únor, část druhá

Metalové okénko – únor, část druhá

Tisk

mo 200Druhá polovina února přinesla v metalovém světě další informace o nahrávání nových počinů nejrůznějších kapel. Inu, i muzikanti se musejí činit. Další informace se objevily i k chystaným pamětím dvou význačných persón metalového hudebního nebe – o tom už víc v následujícím článku…

 

Zpěvák americké metalové party Lamb Of God, Randy Blythe, si evidentně potřebuje vybít svou kreativní energii. Pokud budete mezi 2. květnem až 3. červnem v New Yorku, můžete si zajít do Sacred Gallery na jeho vůbec první výstavu fotografií. V půli července zase vydá své memoáry pod názvem Dark Days: My Tribulation And Trials. V nich se zaměří hlavně na minulé roky, kdy byl zadržen v Praze.


Sevendust vstoupili do studia, aby nahráli nástupce akustické desky Travelers and Bonfires z minulého dubna. Novinka by měla vyjít už letos v červenci.


Drowning Pool vydali nový klip k písni Soul a dávají do pohybu kampaň pro American Heart Association. To proto, že původní zpěvák, Dave Williams, zemřel v srpnu 2002 právě na srdeční onemocnění.



Zlobiví American Head Charge se upsali rakouské vydavatelské firmě Napalm Records. I tato banda nás v druhé polovině roku oblaží novým materiálem, deskou Tango Umbrella. Je fajn, že pracují na novém materiálu, protože kapela se v roce 2008 rozpustila a bylo ticho po pěšině. Ale koncem roku 2012 to naštěstí dali zase dohromady.

mo ahc


V připravovaném filmu Street Level se objeví zpěvák Goodsmack Sully Erna i zlobivý chlapec Marilyn Manson. Erna se bude rovněž podílet na hudbě k filmu, který má vyjít o Vánocích. Za zmínku stojí fakt, že snímek napsal, produkoval a režíroval David Labrava. Na teaser se mkoukněte zde.



Švédští In Flames vydali živý klip k písni Paralyzed. Podporují tak své zatím poslední album Siren Charms, jež vyšlo v září minulého roku.



Symfoničtí metalisté Kamelot vydají 8. května novinku Haven, jež bude obsahovat 13 skladeb a v deluxe verzi další dvě navíc.


Superkapela The Night Flight Orchestra, která se skládá ze jmen jako je Bjorn Strid (Soilwork) a Sharlee D´Angelo (Arch Enemy) vydá na jaře druhou studiovku – Skyline Whispers. Opět se můžeme těšit na klasický rock.


Desátá studiovka Soulfly, lakonicky nazvaná X, vyjde v srpnu. Nahrávání právě finišuje. Jako na minulém albu, sestava kapely je následující: Max Cavalera – zpěv a kytara, Marc Rizzo – kytara, Tony Campos – basa a Zyon Cavalera – bicí.

mo nergalr


Memoáry jsme začali a jimi i tento článek ukončíme. Nejenže 24. února vyšla oficiální biografie kapely Behemoth s názvem Behemoth: Devil's Conquistadors, ale frontman této kapely, Adam Darski vydává 19. března své paměti v angličtině. Zpěvák známý také pod jménem Nergal vydal paměti Confessions Of A Heretic - The Sacred And The Profane: Behemoth And Beyond. Doufám, že se časem dočkáme i českého překladu!

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Adamem Chroustem

chroust 200Nedávno vyšla dlouho očekávaná biografie Dr. Miloslava Stingla (* 19. prosince 1930, Bílina), českého cestovatele, etnografa a spisovatele. Jde o naprosto výjimečného muže s pozoruhodnými zážitky a zkušenostmi. Například zažil blokádu Kuby, mlu...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Na pomoc hormonálním potížím

Prirodni hormonalni lecba 200Kniha Přírodní hormonální léčba je určena všem čtenářům, kteří se zajímají o své zdraví a o ověřené postupy, jak je udržet nebo zlepšit. Zabývá se léčbou bioidentickými přírodními hormony, kt...

Divadlo

Studio Marta uvede inscenaci ve znakovém jazyce

denik divky200Dne 10. 11. 2022 uvedou studentky Ateliéru divadlo a výchova pro Neslyšící inscenaci Deník dívky. Dílo je adaptací deníků Ruth Maierové, oběti holocaustu, od jejíhož narození uplyne v den premiéry 102 let. Scénář zpracovala pedagožka Adéla ...

Film

Pátá Mission: Impossible skvěle funguje jako příjemná oldschoolová podívaná

mission200Nedávno skončený rok 2015 byl ve filmovém světě především ve znamení několika špionských filmů a sérií. Vedle svérázné bondovské pocty Kingsman: Tajná služba, parodie Špionka nebo thrilleru Krycí jméno U.N.C.L.E se vrátily i dvě největší žánrové zna...