Špička britského trip-hopu Archive míří do Brna

Špička britského trip-hopu Archive míří do Brna

Tisk

archive 200Do jihomoravské metropole v úterý 17. března přijedou hvězdy bristolské hudební scény Archive. Kapela úspěšně mísí trip-hop s progresivním rockem. V brněnském klubu Fléda představí svou novou desku Restriction. Kromě unikátní hudební performance se návštěvníci můžou těšit i na audiovizuální projekt Axiom.

 

 

 

Britští Archive přivezou na Moravu novou desku s názvem Restriction a vystoupení, u něhož se bude tajit dech. Na Flédě promítnou nejen svůj film Axiom, ale také předvedou hudební hru kombinující trip-hop, elektronické experimentátorství a drsnější linky z progressive rocku. „Archive se vyznačují technicky dokonalými vrstvenými, zvukovými kolážemi a geniální gradací svých skladeb. Jejich zvukový perfekcionismus a práce s atmosférou pro nás bude velká profesní zkušenost. Pro návštěvníky koncertu to pak bude zážitek, který zjitří všechny smysly a probudí dosud nepoznané emoce,“ říká David Novotný, dramaturg klubu Fléda.

Koncert bude doprovázet světelná performance, kterou speciálně pro tuto příležitost připravilo uskupení Prototyp. Interaktivní projekce Spilled Out od Jakuba Valtara je inspirovaná tokem a mícháním kapalin. „Promítaná grafika bude tepat jako živý organismus. Projekce bude reagovat na pohyb návštěvníků v předsálí klubu. Instalace tak přetvoří proudění davu v nevšední dynamickou podívanou,“ dodává Novotný.

archive1

 

Formace Archive vznikla v roce 1993 a během své existence stihla vydat deset studiových alb. Během svého hudebního vývoje se kapela nejdříve profilovala v dark-trip-hopu ve stylu Massive  Attack, později svou tvorbu posunula k psychedelickým až rockově progresivním baladám. Klasický trip-hop kapela citlivě dolaďuje elektronikou a orchestrálními prvky.

V Brněnském klubu Fléda kapela vystoupí 17. března. Cena vstupenek v předprodeji je 550 korun.

www.facebook.com/events/694079357354324/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotbal je magie, je to souboj umění, techniky a síly se soupeřem, který chce taky vyhrát

Pavel Karoch - archiv Pavel KarochNa svém kontě má 130 fotbalových zápasů v nejvyšší československé soutěži, během nichž vystřelil 11 gólů. Kromě toho je dvakrát mistr Kostariky a jednou mistr stř...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Zavřená truhla, druhý pokus napodobit Agathu Christie

zavrena truhla 200Sophie Hannah oživila ve svých románech slavného detektiva Hercula Poirota. Tuto postavu vymyslela Agatha Christie, slavná autorka detektivních románů, přesně před sto lety, v roce 1916. Mám její příběhy moc ráda a nevím, jestli by o...

Divadlo

Jak vypadá Prostřeno po zlínsku?

laska prochazi zaludkem 200Divadlo Malá scéna Zlín se v současnosti zaměřuje na vlastní autorskou tvorbu, a pokud by všechna představení byla taková, jako Láska prochází žaludkem, je velká škoda, že toho nehrají více. Druhá repríza této komed...

Film

Křtiny aneb exkurze do polského podsvětí
ImageDrsný, avšak velmi lidský příběh současného varšavského podsvětí, kde vládne zákon ulice a nejsilnějšího gangu. I takto jednoduše by se film režiséra Marcina Wrony dal popsat, pokud bychom měli k dispozici jen několik slov. A...