Kapela Top Dream Company má nový videoklip k písničce Standing

Kapela Top Dream Company má nový videoklip k písničce Standing

Tisk

TDC 200Nový videoklip k písní Standing vypustila v minulých dnech do světa pražská funky – soulová formace Top Dream Company. Písnička, na které se autorky podílejí Petr Harmáček a Jan Bálek ve spolupráci s americkým bluesovým textařem Davidem Murphym, se objeví na novém dvojalbu Double Gig.  Dotočnou klipu oslavila kapela v rámci Funky Night Live Show Michaela "Vrtulníka" Viktoříka v pátek 15. května v pražském klubu La Loca.

 

Novotou vonící a nápady sršící videoklip je ryze taneční a účinkuje v něm nejen křepčící kapela, ale i její fanoušci, a to v co nejširším generačním záběru - od dětí až po důchodce. Je očividné, že žhavá funky muzika chytila při natáčení "pohyblivých obrázků" všechny zúčastněné.


„Smyslem této písně je, aby všichni lidé v dnešní někdy těžké, šílené a hektické době všechno ustáli a přečkali. A navíc, když to člověk zvládne, tak je o to silnější. Pak by ho měla potěšit právě naše hudba. Zkrátka hudba léčí a baví lidi i nás,“ říká kapelník Petr "Harmy" Harmáček.


„Na této písni jsme dělali přes tři roky, furt to jaksi nebylo ono, dokonce jsme ji třikrát celou předělali, než se dostala do konečné podoby. Teď má dobrý sound a tah na bránu,“ dodává klávesista kapely Jan Bálek.

TDC 1


Klip vznikl v produkci a režii Petra Harmáčka & Top Dream Company  ve spolupráci s kameramanem Dominikem Schonem a zvukovými producenty Filipem Jelínkem a Ecsonem Valdezem. Dotočnou oslavila kapela v rámci Funky Night Live Show Michaela "Vrtulníka" Viktoříka v pátek 15. května v pražském klubu La Loca.


Top Dream Company je funky - soulová kapela původem z Prahy využívající multižánrové prvky z celého světa od diska, popu, jazzu přes latinu, rhytm & blues, reggae a dokonce až k balkánské hudbě. Jde se o desetičlennou partu, kterou vede trumpetista Petr "Harmy" Harmáček.


Za celou éru kapely se v ní vystřídalo několik výborných hudebníků, například Marta Balážová, Vojtěch Dyk, Ondřej Ruml, David Fárek nebo Lukáš Koudelka. Dnes je na postu hlavního zpěváka talentovaný Martin Růža.


Kapela funguje přibližně deset let, ale až v roce 2009 vydala své debutové DVD a CD Live In Prague, které pokřtil herec Ivan Trojan, o rok později vyšlo studiové album Keep On Movin´, jehož kmotrami se staly tři slavné herečky Aňa Geislerová, Martha Issová a Simona Babčáková. Nové album Double Gig vyjde letos na podzim a kapela by jej chtěla pokřtít v pražském Lucerna Music Baru. Kdo bude tentokrát kmotrem či kmotrou, to je prozatím obestřeno tajemstvím.

TDC 2


Během posledních let natočila kapela také několik videoklipů, jako Keep Your Hands Off My Girl (2011), Topolánky (2012) a Slipy (2013). Nejnovějším klipem je Standing, který má premiéru právě v těchto dnech.


A jaké jsou plány kapely na nejbližší období? "Naše dvojalbum Double Gig vyjde letos na podzim," říká kapelník Petr "Harmy" Harmáček. "Makáme na něm už přibližně rok a ještě to nějakou chvíli potrvá. Teď jsme ve fázi postprodukce, která je ale velmi časově náročná, tak snad už se to konečně stihne. K tomu uvádíme i nový videoklip k písni Standing, kterou například mohli slyšet diváci v prvním díle Zpívá celá rodina. V létě budeme mít soustředění na podzimní křest. Chceme lidem a našim fandům ukázat dokonalý hudební zážitek - a na ten se musí makat. Budeme tam hrát věci z nové desky, což je šestnáct nových písní, a k tomu nějaký starší srdcovky. Teď jsem to počítal a měl by to být dvouapůlhodinový hodinový koncert v kuse, což je jízda! Já osobně se na to moc těším."

Foto archiv Petr "Harmy" Harmáček
www.topdream.org


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dita Pecháčková: „Mám v hlavě další kuchařku.“

kucharka dita pechackova 200Loni jsem měla možnost recenzovat kuchařku Deník Dity P., ze které dodnes čerpám inspiraci při mém kuchtění. Nedalo mi to a musela jsem se Dity zeptat na pár věcí. I přes její velkou vytíženost nak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Domov je tam, kde máte noční můry

Pokoj pro hosty perexLisa, problémová mladá žena, má štěstí. Objevila dokonalý pokoj, který si může pronajmout. Dům, ve kterém se pokoj nachází, je velkolepý. Vlastní ho sympatický manželský pár. Martha, okouzlující žena ve středním věku, a ...

Divadlo

Richard III. vládne Hradci

richard III 200S nejslavnějším Shakespearovým padouchem se roztrhl pytel nad českými jevišti. Vedle Prahy, Brna a Pardubic splétá Richard III. síť krvelačných intrik i na scéně Klicperova divadla v Hradci Králové. A i k...

Film

Dětská hra 2 je plná veselého zabíjení

detska hra2 plakat 200Film Dětská hra 2 (1990) je horor ze staré školy. Upřímný malý chlapec si chce hrát a užívat života, když najednou se mu do cesty připlete panenka očarovaná kouzly Voodoo. Něco podobného se může stát každému ...