Jedinečnost Davida Deyla je v jeho vrstevnatém talentu, profesionalitě a pokoře

Jedinečnost Davida Deyla je v jeho vrstevnatém talentu, profesionalitě a pokoře

Tisk

david deyl perexZajímavého předskokana měl 26. června v Kroměříži zpěvák David Deyl. Nešlo o žádnou začínající kapelu či zpěvačku, nýbrž o taneční skupina M Dance crew KM, která těsně před Davidovým koncertem předvedla ve foyeru Domu kultury v Kroměříži - opět s velkým úspěchem - číslo Fialovej úlet. Přitom stačila odprezentovat i své dva videoklipy. Teprve potom následoval více než devadesátiminutový koncert. A bez nadsázky lze říct, že měl skvělou atmosféru, což ocenil i samotný zpěvák, který v závěru svého vystoupení vyjádřil díky jak publiku, tak pořadateli.  

 


I v Kroměříži David Deyl  přesvědčil, že je zpěvákem s velkým hlasem a pestrým repertoárem. Snad jen skalní publikum ví, že drtivou většinou písní si komponuje sám. Navíc měl za zády sehranou kapelu, na kterou se může spolehnout a může tak odzpívat všechny své zásadní písně. Souhra a profesionalita byly znát i v náročnějších skladbách, což pasuje celý tým do první ligy naší pop scény.

"Jsou to vlastně už kamarádi, kteří se mnou hrají skoro šest let," přiznává David Deyl. "Nově k nim přibyl klavírní virtuóz Václav Krahulík, kterého obdivuji již z dob mých studií na Pedagogické fakultě v Ústí nad Labem, kde působí jako pedagog. Václav je pro mne pokračovatelem Rudolfa Rokla - a to doslova! Jinak kapelníkem je Petr Šťastný, který hraje na kytaru. Zároveň vyučuje na ZUŠ v Kutné Hoře a hraje v projektu Salome. Na violoncello hraje Šimon Marek, student HAMU a zakladatel Kvintesence Quartetu. Lukáš Čunta čaruje na baskytaru a Ondřej Veselý hraje na bubny a perkuse."

V takřka dvouhodinovém programu nabídl David Deyl nejen hity (Akorát, Počítám, Lež a nech si zdát), kterými se v posledních letech zapsal do povědomí rozhlasových posluchačů, ale i několik cover verzí známých skladeb (Holubí dům, Cítím - Feelings) či skladeb z posledního alba V ozvěnách, které ho představilo jako interpreta žánru zvaného classical crossover.

david deyl 1


"Publiku se album líbí a dokazuje to reakcemi na koncertech," potvrdil samotný zpěvák. "Classical Crossover je žánr mému srdci nejbližší a děkuji bohu, že jsem našel ten správný směr. Díky mému klasickému pěveckému vzdělání u paní profesorky Slavíčkové mohu konečně v tomto žánru využít naplno své hlasové dispozice. Jinak vždy hrajeme live! Snažím se hrát písně, které lidé znají z rádií, ale také nové z alba V ozvěnách. Nově hrajeme i cover Holubí dům, která má u publika úspěch, což nás velmi těší. Nejdůležitější je pro mne předat emoce z pódia do publika. O to se vždy snažím, aby lidé odcházeli z koncertu s prožitkem."

Odměnou za precizní zpěvácký výkon a suverénně odvedený  koncert, v němž došlo i na několik vtípků, mu byla atmosféra, kterou nadšené publikum ve slušně zaplněném divadelním sále dokázalo vytvořit.  Muzikální publikum šlo s Deylem písničku po písničce, některé refrény odzpívalo společně se svou hvězdou, ale hlavně nešetřilo potleskem a spokojeným jásotem.

david deyl 2


Po koncertě následovala  hodinová autogramiáda, během které populární zpěvák podepisoval fotografie a cédéčka a nakonec se také fotil se svými fanynkami. I když musel být unavený, jeho pohodový úsměv a ochota plnit další a další žádosti o fotografování byly až obdivuhodné. Ostatně i v tomto momentě se projevil jako velký profesionál.

david deyl 3


"Dosud jsem znala jeho písně pouze z radia nebo viděla jeho videoklipy," říká členka taneční kroměřížské skupiny M Dance crew KM Soňa Drábková. "Ovšem vidět tohoto charismatického muže a hlavně slyšet jeho zpěv naživo, to byl pro mne nádherný a nezapomenutelný zážitek. Pan Deyl má hlas jako zvon, ale umí i ztišit a zpívat jakoby k jednomu jedinému posluchači, chvílemi mě až mrazilo a z jeho emotivních textů jsem slzela dojetím. Navíc má kolem sebe perfektní mladé hudebníky. Když pak jeho koncert skončil a začala autogramiáda, opět jsem musela ocenit jeho profesionalitu, a to, jak byl milý, příjemný a vstřícný. Naprosto si mě získal svým umem, ale i chováním vůči fanouškům. Ta jeho pokora, trpělivost a úsměv na tváři... Bylo mi ctí  mu dělat s naší taneční skupinou předskokana."


Foto Tomáš Svoboda


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s organizátorem Chillibraní

chillibrani logoO akci Chillibraní jsme už na našem webu informovali a nyní přinášíme rozhovor s pořadatelem této akce Petrem Klemešem. Ten nám prozradil, co vše tam návštěvníky čeká, ale také kolik by toho sám zvládl? Jaké je jeho oblíbené chilli?...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Dívka s dýkou v duši a s nožem v ruce

Smrtelny hrich perexOžehavé téma incestu tvoří děj psychologického románu Markéty Harasimové. Tato autorka má na svém kontě již pěknou řádku románů cílených zejména na ženy. Jedná se jak o klasické romantické příběhy s prvky erotiky, tak o psy...

Divadlo

Přímý přenos derniéry představení Dejvického divadla Ucpanej systém uvidí fanoušci v kinech po celé ČR

ucpanej system200Nedosažitelné Dejvické divadlo mohou 19. dubna navštívit všichni, komu unikl boj o vstupenky na inscenaci tohoto legendárního a hereckými hvězdami protkaného souboru. Derniéra Ucpanýho systému, kde hlavní roli Boha ztvárňuje oblíbený Iv...

Film

Intimní drama BLÍZKO (CLOSE) režiséra Lukase Dhonta v exkluzivní předpremiéře na MFF Karlovy Vary

blizko close 200Emocionálně silný portrét chlapeckého přátelství BLÍZKO získalo na 75. festivalu v Cannes Velkou cenu poroty - Grand Prix. (Cenu získal ex-aequo s filmem Stars at Noon reřisérky Claire Denis.) „Jemnost není slabost,“ prohlásil dojatý reži...