Metalové okénko – září

Metalové okénko – září

Tisk

mo 200Po nekonečných úmorných vedrech tu máme září se vším všudy a spolu s ním i novinky z metalové obce. Víceméně jde hlavně o videoklipy a oznámení o nahrávání nového materiálu, jinak nic moc přelomového. Stejně si ale čtení novinek užijte!

 

 

Švédští průkopníci melodického metalu At The Gates vydali klip k písni The Book Of Sand (The Abomination), jež je záznamem vystoupení z festivalu Rockstadt Extreme Fest v Rumunsku.



Soufly v srpnu vydali své desáté album Archangel a nyní máte možnost zhlédnout klip k titulní písničce.



Novým klipem se mohou pyšnit i reggae metaloví Skindred; konkrétně jde o skladbu Under the Attack z alba Volume, které vyjde 30. října.



U klipů ještě chvíli zůstaneme, jelikož si pro nás něco na zhlédnutí připravili i britší  grind veteráni Napalm Death. Ti na začátku roku vydali svou 15. desku Apex Predator – Easy Meat a na ní se nachází i písnička How The Years Condemn, tak to neváhejte omrknout!



A teď trochu z jiného soudku – máme tady nový projekt s názvem Cyberstar, který sestává z nynějšího zpěváka Drowning Pool, Jasena Morena, kytaristy Fozzy Billyho Greye a bubeníka Dustyho Winterrowda z Allele. Připravují EP, první dvě písně by měly být k poslechu někdy během podzimu.

mo cyberstar


Návrat hlásí druhá kapela zpěváka Kataklysm, Mauruzia Iacona, seskupení Ex Deo.  Přede dvěma lety Iacono ohlásil, že si kapela bere volno na neurčito, nicméně teď oznámil, že se můžeme těšit na novou desku Ex Deo.


Mladá coreová kapela Devil You Know, jež funguje ve složení zpěvák Howard Jones (ex Killswitch Engage), kytarista Francesco Artusato (All Shall Perish) a bubeník John Sankey (Devolved), oznámila, že již 6. listopadu se dočkáme druhého alba – They Bleed Red.


Kytarista John 5, bývalý člen kapely Marilyn Manson a nynější kytarista Roba Zombieho, oslaví 11 let sólové práce albem Greatest Hits Vol. 1. To bude obsahovat živý záznam koncertu, ale i nové singly. Album vyjde digitálně posledního října, fyzicky však až 27. listopadu.


Výborný HBO dokument kapely Foo Fighters, Sonic Highways, vyhrál dvě ceny Emmy. Není se čemu divit, když si dokázal zachovat osvěžující originalitu, kvalitu i objektivitu. Všem vřele doporučuji!

mo ff


Kapela Godsmack bude v nadcházejícím roce pracovat na následovníkovi desky 1000hp, jež vyšel vloni. Prý se bude jednat o desku s agresivním zvukem a živelnou energií.
Švédští melodici Soilwork vydali koncem srpna desátou desku The Ride Majestic  a právě na ní se nachází skladba Enemies In Fidelity. Na klip se podívejte zde:

 


V následujícím roce se máme dočkat i nové plnohodnotné desky od kalifornské kapely Otep. Jsem zvědavá, jakým směrem se vydají a jestli bude nový materiál takovým návratem ke kořenům, jak hlásá sama zpěvačka.


Portugalští gotici Moonspell vydali videoklip k písni Domina, kterou můžeme najít na jejich nejnovější desce Extinct.  



Death Angel se konečně v říjnu nastěhují do studia, aby nahráli nový materiál pro desku, která by měla vyjít na jaře příštího roku.

mo abbath


V půli září vydali novinku Abysmal metaloví The Black Dahlia Murder. Aby vás na album nalákali, nabízejí nyní klip k písničce Receipt.



Nový klip ke skladbě Fenrir Hunts nabízí i kapela Abbath, za kterou stojí stejnojmenný zpěvák a bývalý frontman kapely Immortal. Debutové album Abbath vyjde již v lednu a doufám, že to bude stát za to! Ostatně, v únoru koncertují v Praze, takže se můžeme přesvědčit na vlastní oči a uši…



Maďarům Ektomorf vyjde koncem října deska Aggressor, ale již nyní nám k poslechu nabízejí písničku Evil By Nature, ve které hostoval uznávaný George Fisher z Cannibal Corpse.


Zdroj: blabbermouth.net


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

3. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

BMC perex3Březen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům p...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Klukovská léta Zdeňka Svěráka

200litNejnovější knížka Zdeňka Svěráka rozhodně čtenáře nezklame. Zdeněk Svěrák navazuje na tradici velkých vypravěčů malých příběhů, jako byl František Nepil, Miroslav Horníček nebo Karel Poláček. Vytvořil si svůj vlastní, pro něj charakteristický styl. Jeho ...

Divadlo

Divotvorný hrnec – muzikál v barvách duhy

200hrnecMěstské divadlo Zlín zahájilo sezónu muzikálem od Voskovce a Wericha Divotvorný hrnec. Jak se s tímto kouzelným příběhem o hledání štěstí na konci duhy vypořádali, se dozvíte v tomto článku.

...

Film

Dny evropského filmu 2022

def22 perexZačalo jaro, a byť jitra jsou stále chladná, filmové fandy snad rozehřejí chystané DNY EVROPSKÉHO FILMU 2022, první vlaštovka oznamující, že se snad dočkáme i dalších filmových přehlídek a festivalů. Začínají ve středu 6. dubna v Praze, v dalších ...