Celá duše Lucie Bílé – Hana

Celá duše Lucie Bílé – Hana

Tisk

lucie200Tak mě tady máš…, máš mě nahranou…, tuhle tajemnou píseň hrát jinak nebudou… Nové album Lucie Bílé začíná zostra, hned první písnička je silná a vryje se pod kůži. Navzdory tomu, že to není hit na první poslech, což ostatně není ani cédéčko jako celek. O to víc si je zamilujete na potřetí, na počtvrté, na popáté. Láska to pak bude trvalá!

 

Album nese název Hana. „Znáš ze mě jen půl, jen jedno mé jméno, půlku duše mé,“ zpívá Lucie Bílá, rozená Hana Zaňáková. Snad i proto jej pokřtila jiná Hana – Hana Zagorová. Slovy nešetřila ani další kolegyně Bílé – Jitka Zelenková, která na svůj facebookový profil napsala: „písnička Tak tady mě máš je naprostá pecka,“ pochválila i fotku a obal. Věřím, že stejně tak album ocení posluchači. Hudba je z dílny Martina Šrámka, Kataríny Knechtové, Andreje Hrušky či Ľubora Priehradníka. O skvělé texty se postaral Štěpán Petrů. „Nechej mě řvát, běžíme deštěm, jak dlouho ještě…,“ zpívá interpretka ve čtvrté písni Poprvé a posluchač si přeje, aby ještě „řvala a běžela“.

Na nebe šlápnout…

Hned v další písni V loužích zpívá o tom, co bude, „až naše srdce roztají,“ a člověk má hned chuť opravdu se projít v oblacích – „kolikrát v loužích nohy mé touží na nebe šlápnout…“. Silná je i písnička V ranách sůl – „aspoň že ty máš jistý stůl a já ve starých ranách sůl, v srdci prázdný zlatý důl…“. Na albu dále najdete skladby Hráze, O Slunci, Mezi řádky, Tenisky, Růžové brýle a jako bonus Primadonna.  Zpěvačka si album nadělila ke svým padesátinám. Hezký dárek je to nejen pro ni, ale i pro posluchače. Místo dlouhých slov: Lucie Bílá se letos při vyhlašování Andělů stala právem zpěvačkou čtvrtstoletí, do Síně slávy zatím nepatří.

lucie

 


Foto: Facebook Lucie Bílé

CD Hana – Lucie Bílá
2016 Supraphon a. s.
Hodnocení: 99 %
Zpěv: Lucie Bílá a další
Hudba: Martin Šrámek, Katarína Knechtová, Andrej Hruška, Ľubor Priehradník, Celeste Rizvana Buckingham
Texty: Štěpán Petrů, Celeste Rizvana Buckingham
Fotografie na obalu: Anna Kovačič
Grafický design: Peter Gonda
Studio: Littlebeat Bratislava
Producent: Martin „Maxo“ Šrámek

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jana Jirátová: „Program festivalu je zaměřený na INSPIRACI v mnoha oblastech.“

Jana Jiratova 200Od úterý 15. srpna se bude v Sušici konat festival Inspirace, který představí pestrou nabídku aktivit ze současné alternativní scény. Akce má být především inspirativní a nabídnout vedle zábavy i nové zážitky a vjemy. Více o festiva...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Předloha pro vraždu. Kdo vraždí v literárním klubu?

Předloha pro vražduPokud máte rádi klasické detektivky ve stylu Agathy Christie, pak vás určitě zaujmou knihy spisovatelky Evy Maškové. Nakladatelství MOBA vydalo již druhou detektivku této autorky. Její název je Předloha pro vražd...

Divadlo

Na podzim do divadla: Dobře placená procházka

slovacke divadlo 200O prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Dalším tipem je Dobře placená procházka v podání Slováckého d...

Film

Reggiovy dokumenty zachycují stav planety i poměry na ní

koyaanisqatsi 200Tato planeta skýtá přenádherné a majestátní kouty panenské přírody, nad nimiž se tají dech. Tato planeta skýtá množství druhů zvířat a rostlin. Na této planetě však žije i člověk. Člověk přetváří tuto planetu k obrazu svému. Přetváří p...