Metalové okénko – červenec

Metalové okénko – červenec

Tisk

mo 200Ohlédnutí za prvním prázdninovým měsícem přináší hlavně snůšku oznámení, která se týkají vydávání nových studiových alb. A že se s tím roztrhl pytel! Vybere si snad každý metalový fanda, co je jeho hudebnímu sluchu příjemné a milé. Ale najdeme tu taky několik videoklipů a teaserů k nejrůznějším akcím. Takže čtěte a poslouchejte! :-)

 

Po šestnácti letech si pro nás novou desku připravila extrémní kapela Brujeria. Následovník desky Brujerizmo bude čtvrtou nahrávkou této divoké bandy a ponese jméno Pocho Aztlan. Dočkáme se 16. září.

Švédští melodici In Flames dělají kvalitní desky a velmi zajímavé DVD – o čemž jsme se mohli přesvědčit v roce 2010 s Used & Abused: In Live We Trust. Nyní plánují do konce roku vydat další počin a to Sounds From The Heart Of Gothenburg. Na teaser se můžete podívat zde:

Wednesday 13, mix hororového rocku a punku nezahálí a také přichází s novým materiálem: jednak se v dubnu dočkáme nové desky – Condolences. Už tento rok chce vydat live DVD Almost Dead: Live. Zde najdeme živáky, akustické věci a taky záběry ze zákulisí a turné.

mo wednesday13

Do konce roku má vyjít i druhá sólovka zpěváka Godsmack, Sullyho Erny. Po desce Avalon z roku 2010 nám nabídne deset skladeb, sdružených na fošně Hometown Life. Domovská kapela Godsmack pak začne pracovat na novém materiálu počátkem příštího roku.

Začátkem září nám osmou studiovku předloží švédští elektro melodici Pain. Bude se jmenovat Coming Home a první vlaštovkou je pomalá písnička Black Knight Satellite.

{youtube}UBRMKyuwS54{youtube}

Líbí se vám písnička z nástupce zprofanované desky You Only Live Twice? A pokud vám ani tyto informace nestačí, mrkněte na oficiální album trailer.

{youtube}FnT0i5bjMw8{/youtube}

Francouzští metaloví mohykáni Gojora nejsou mými oblíbenci, ale nejde nezmínit fakt, že 17. června vydali svou šestou desku Magma a nedávno vypustili do světa klip ke skladbě Low Lands. Pokud velebíte technický a náladotvůrný metal, pak je to pravé ořechové pro vás.

Dvanáctá studiovka vyjde koncem října i mým oblíbencům – kapele KoRn. V základní verzi se můžeme těšit na 11 písní, v deluxe na 13 a mezi hosty patří zpěvák Corey Taylor a Sluggo. Udělejte si obrázek sami s pomocí parádního videoklipu k písničce Rotting in Vain.

Pokud tato kapela také patří mezi vaše favority, omrkněte krátký dokument, který se týká jejich letního turné v Evropě. Pokud se budete dívat pozorně, poznáte i záběry z koncertu v Praze.

Death metaloví veteráni Obituary nabízí ke zhlédnutí animovaný klip k písničce Violence. Tuto skladbu můžeme najít na zatím nejnovějším albu těchto Floriďanů, Inked In Blood z roku 2014. Rozhodně jim nevadí, dělat si ze sebe legraci, však posuďte sami.

Na konec října hlásí vydání nového materiálu, desky Blood Money Part 1, i partička Dope. Moderní aranžmá i zvuk vám představí ve videoklipu Blood Money.

Nezmarný provokatér Marilyn Manson taktéž oznamuje vydání nové desky, vtipně nazvané SAY10, a to na Valentýna příštího roku.

Kovbojové Hellyeah vydjai počátkem června novinku Unden!able a z ní nabízí klip k předělávce Phila Collinse I Don't Care Anymore. Původní kytarová linka patří Dimebagovi!

V našich končinách nepříliš známá kapela Rev Theory potvrzuje vydání čtvrtého studiového alba, The Revelation, na 9. září. Pokud vám kapela nic neříká, můžete se zaposlouchat do nejnovější písně Guns.

{youtube}ovSCXctuyUg{youtube}

Zdroj: http://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jimi Hautamäki, bubenik z kapely Rockwalli

jimi 200Mladá kapela Rockwalli nám v krátkém rozhovoru prozradila, o čem ve skutečnosti je album Maa Kutsuu.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Těžká planeta probouzí zájem o vědu. A vášeň poznávat.

altDnes již kultovní antologii sci-fi povídek Těžká planeta sestavil Isaac Asimov, jeden z největších mistrů žánru vědeckofantastické literatury a držitel prestižní SF ceny Nebula. Začlenil do ní dvanáct příběhů, které svou o...

Divadlo

Listopadová D21

divadlo 21Divadlo D21 má v posledních dnech skutečně napilno. Blíží se premiéra Gulliverových cest, listopadový program je nabitý a stále roste obliba tohoto koutku divadelní kultury známého i jako divadlo Malé Vinoh...

Film

Jak si nevzít princeznu: Sympatické sudičky, cestování časem a komplot proti osudu

Jak-si nevzit princeznu (2)

Česká televize uveřejnila na Štědrý večer zbrusu novou koprodukční pohádku v režii Karla Janáka podle scénáře Petra Hudského s názvem Jak si nevzít princeznu. Dle očekávání i tato nová pohádka vyvolala mezi ...