Začíná další ročník festivalu Kytara napříč žánry

Začíná další ročník festivalu Kytara napříč žánry

Tisk

kytara napric zanry 200V Praze začíná dnes 9. října již 19. ročník mezinárodního hudebního festivalu Kytara napříč žánry. Odstartuje v pražském Atriu společným koncertem dvou nadaných kytaristů – Karlijn Lagendijkové a Sönke Meinena. Bude následovat dalších 16 koncertů po České republice i Německu.

 

 

Festival vznikl díky Stanislavu Barkovi již v roce 1998 jako reakce na chybějící kytarové festivaly zaměřené na různorodé hudební žánry. Mimo známých umělců na festivalu vystupují i studenti uměleckých škol, či začínající kytaristi.

Tak tomu bude i v letošním ročníku. Jednou z hvězd celého festivalu je kytaristka Jennifer Battenová, která je známá jako spolupracovnice Michaela Jacksona. Českou republiku navštíví již po třetí. Prvně, v roce 1996, doprovázela právě Michaela Jacksona a následně v roce 2009 poprvé vystoupila na festivalu Kytara napříč žánry. Za zmínku jistě stojí i známý americký kytarista Adam Rafferty, Lorenz Schmidt, či, z řad českých hudebníků, Libor Šmoldas a Michal Müller.

Mimo Prahu zamíří festival i do Chýně, Černošic, Tábora, Varnsdorfu, Dolní Poustevny, Pardubic a tři koncerty se uskuteční v Německu. Akce probíhá až do 26. listopadu, kdy bude samotným pořadatelem akce, Stanislavem Barkem ukončena.

Pro více informací doporučuji navštívit oficiální webové stránky: www.kytaranapriczanry.cz

kytara napric zanry


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Genny Ciatti: Mám horkou italskou krev

Genny Ciatti 1 perexSympatická zpěvačka a herečka s italskými kořeny Genny Ciatti Vám v následujícím rozhovoru prozradí, jak se jí líbí její role v muzikálu Srdcový král, který měl v září premiéru v Divadle Kalich, a jaké jsou její plány na blí...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Katja Kettu: Porodní bába

Porodni baba 200Má milá, máš „hřívu máš jak kobyla a stehna jak mladý hříbě“. Tak tato citace by mohla charakterizovat jeden extrém knihy. Naprosto živočišný, ale veskrze pozitivní. Na druhé straně pak je množství krutých syrových obrazů války probíhajíc...

Divadlo

Divadlo Šumperk uvede premiéru legendárního příběhu Přelet nad kukaččím hnízdem

prelet200Přelet nad kukaččím hnízdem bude první premiérou nové sezóny v Divadle Šumperk. Proběhne v sobotu 10. září a v dramaturgii Michaela Sodomky, překladu Luďka Kárla a režii Jiřího Š. Hájka se představí oblíbení šumperští herci.

...

Film

Když draka a jeho jezdce pojí společné vědomí

Eragon 200Mimořádný úspěch "fantasy" filmů, velkolepých epopejí z rodu Pána prstenů a nejnověji Hobita, uspíšil vznik dalších obdobně zacílených děl. Vyznačují se touž realizační rozmáchlostí zvláště při bitevních výjevech, t...