Metalové okénko prosinec 2016

Metalové okénko prosinec 2016

Tisk

mo3 200Poslední měsíc roku přináší nejen reflektování celého ročního kolotoče, ale máme tu pro vás i pár novinek ze zákulisí metalového světa hudby. Povyk kolem nejnovějšího přírůstku snad nejslavnější metalové kapely světa, Metallicy, neutichá. Ale to zde řešit nebudeme, my vysondujeme nejrůznější zprávy od kapel jako jsou Stone Sour, Immortal nebo Suicide Silence.

 

Na rozjezd tu máme videoklip od floridské kapely Nonpoint k písničce Divide…Conquer Them, kterou můžeme najít na jejich desce The Poison Red.

Celou řadu novinek hlásí melodičtí Stone Sour. Slaví deset let od dnes již klasického alba Come What(Ever) May tím, že vydávají deluxe edici. Ta vyšla 16. prosince a je k dostání v digitální formě i na vinylu. K tomu navíc přináší videoklip k písničce Zzyzx Rd. A navíc slibují, že někdy v půli roku jim vyjde v pořadí šesté studiové album. Prostě nezahálejí!

Slovutný kytarista Marty Friedman, mimojiné bývalý kytarista Megadeth, dokončil práci na následovníkovi desky Inferno z roku 2014. Zatím nepojmenovaná novinka má vyjít počátkem roku a nyní ji má v rukou švédský producent Jens Bogren (Kreator, Sepultura).

mo1 friedman

Zajímá vás řízný grindecore? Pokud ano, jste obeznámeni s mezinárodní superkapelou Lock Up? Sestava je zajímavá: zpěvák Kevin Sharp (Brutal Truth, Primate), kytarista Anton Reisenegger (Pentagram, Criminal), basák Shane Embury (Napalm Death, Brujeria) a bubeník Nick Barker (Cradle Of Filth, Dimmu Borgir). Lock Up v březnu vydají studiovku Demonization a jako ochutnávku nabízí skladbu Mindfight.

Immolation, death metalová parta z New Yorku, vydá své desáté studiové album 24. února. Album ponese název Atonement a zatím máme k dispozici jen singl Destructive Currents:

Bývalí členové death metalové kapely Morbid Angel, zpěvák a basák David Vincent a bubeník Tim Yeung spojí síly s kytaristy Billem Hudsonem (Circle II Circle) a Irou Blackem (Metal Church), aby hráli klasické fláky Morbid Angel pod svou vlastní vlajkovou lodí – I Am Morbid. Nově zformovaná kapela bude hrát z desek Altars Of Madness (1989), Blessed Are The Sick (1991), Covenant (1993) a Domination (1995). Morbid Angel, základ nebo torzo (podle toho, komu fandíte), ještě stále neoznámili náhradu za Yeunga a norského kytaristu Desthructora. Takže slavná ikona žánru sestává z kytaristy Treye Azagthotha a zpěváka Stevea Tuckera. Jen čas ukáže, jak se vše nakonec vyvrbí…

Koncepční kanadská kapela Ex Deo, vedená frontmanem Kataklysm Maurizio Iaconem, vydá 24. února své třetí album. Fošna se bude jmenovat The Immortal Wars, budou na ní tři písničky a jako obvykle se podíváme do římské historie, tentokráte na punské války.

mo3 exdeo

Nejslavnější německá thrash metalová kapela Kreator vydá 27. ledna desku Gods Of Violence a již nyní nám nabízí videoklip ke skladbě Satan Is Real.

Norská black metalová ikona Immortal, jež nyní sestává pouze z kytaristy Demonaze a bubeníka Horgha, naběhne v zimě do studia, aby zapracovali na deváté studiovce. Ta by měla vyjít ke konci roku 2017 pod hlavičkou Nuclear Blast a jelikož se v roce 2014 rozkmotřili se zpěvákem Abbathem, o vokální povinnosti se postará Demonaz. Abbath vytvořil výbornou desku pod svým jménem a tak jsem jen zvědavá, jak dopadnou Immortal.

Deathcore metalisté Suicide Silence vyšlou do světa 24. února eponymní album, které jim produkoval vyhlášený Ross Robinson (Slipknot, Sepultura) a na kterém najdeme pouze devět skladeb!

Zdroj: www.blabbermouth.net


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dana Kalinová: Dobrá duše pražského veletrhu Svět knihy

svet knihyO rozhovor jsme požádali paní Danu Kalinovou, dámu, která je už dlouhých devatenáct let duší pražského veletrhu Svět knihy. S ředitelkou této úspěšné akce jsme si povídali právě o zmiňovaném svátku všech českých ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Kdo rozváže pás Orionu = Šifra mistra Leonarda počesku

kdo rozvaze pas orionu 200V únoru vyšla u nakladatelství Kalibr velmi poutavá kniha Aleše Rozehnala s tajuplným názvem Kdo rozváže pás Orionu. Naláká vás působivá obálka knihy, fakt, že jde o thriller, nebo to, že se jedná o velmi kvalitně z...

Divadlo

Maturita za dveřmi: osvěžte si divadelní klasiky na poslední chvíli online!

Maryša foto  Divadlo Petra BezručemPMaturita je za dveřmi, nestíháte? Dramox vás zachrání! Známé klasiky můžete sledovat v divadelní verzi. Na Dramoxu najdete desítky titulů doporučené četby - včetně těch nejznáměj...

Film

Den zrady aneb Politika je svinstvo

den zrady filmGeorge Clooney si za několik desetiletí, během nichž v Hollywoodu působí, již neotřesitelně získal pravý status hvězdy té nejvyšší svítivosti. Kromě vytouženého Oscara začal před deseti lety naplňovat své režijní amb...