Renesanční Jamey Jasta vydává druhou sólovku

Renesanční Jamey Jasta vydává druhou sólovku

Tisk

Jasta cover perexFanoušci moderního hardcoreu, především fandové americké bandy Hatebreed, mohou zaplesat, neboť jejich frontman vydal již druhé sólové album. Jamey Jasta očividně žije hudbou a nyní můžeme ohodnotit jeho nejnovější dítko, The Lost Chapters.

 


Jamey Jasta (* 1977) je americký muzikant, známý hlavně jako zpěvák hardcoreové/metalcoreové kapely Hatebreed, ale mimo ní působí i ve sludge metalové partě Kingdom of Sorrow nebo metalcoreové kapele Icepick. Také je majitelem vlastního vydavatelství, které nese název Stillborn Records. Několik let také uváděl MTV's Headbanger's Ball v a nyní má vlastní metalový podcast.

jasta jamey


V roce 2011 vydal debutové sólové album nazvané prostě a jednoduše Jasta. Zde nechyběli slavní hosté, např. Randy Blythe a Mark Morton (Lamb Of God), Philip Labonte (All That Remains), Tom Lambesis (As I Lay Dying) a Zakk Wylde.


Deska The Lost Chapters vyšla 31. března a na hudbě se podíleli kytaristé Mark Morton (Lamb Of God) a Doc Coyle (z rozpadnuvší se kapely God Forbid). Hostující vokály tu máme jen jedny, a to Howarda Jonese (ex Killswitch Engage, nyní Devil You Know). Máme tu devět zbrusu nových písní, které se vyznačují stejným vzorcem, krátkou stopáží, úderností a HC příchutí. Bohužel někdy i zpěvností, která působí jako drátem do oka, nebo spíš do ucha.


Při poslechu otvíráku máte pocit, že posloucháte samotné Hatebreed, protože z písničky dští síla a ráznost.  Ale tady podobnost s hlavní kapelou Jasty končí. Musím pochválit třeba The Same Flame, který nabízí trochu jinou náladu a zklidnění. Taky tleskám tempu a odlišnému přístupu u písně Deadly Business, nebo překvapení v podobě coveru Black Sabbath Buried Alive, závěrečné skladby. Co ale trhalo uši, to byla snaha o epičnost, písně, které byly utahané a chyběl jim spád a ráz, třeba Back to What Matters, nebo ještě horší Until We Bleed Again, kde chorálovité houkání pokazilo celkový dojem. Nejvíce vyčnívá  Chasing Demons, ve které hostuje Howard Jones, jež svým melodickým vokálem přinesl pozitivní vibrace a který udělal z průměrné písničky něco zvláštního a neokoukaného.


The Lost Chapters trpí nesouladem písní, kde na jednu stranu musím pochválit snahu o rozmanitost a experimentování, na stranu druhou musím konstatovat, že klasické hardcoreově laděné písně jsou propracovanější a líbivější. Pokud je však vaším preferovaným hudebním stylem hardcore, určitě si album zkuste poslechnout, třeba vás mile překvapí. Pro fanoušky Hatebreed nebo samotného činorodého Jameyho Jasty, je deska samozřejmostí.

Jasta cover


The Lost Chapters
Interpret: Jasta
Žánr: hardcore/metalcore
Skladby:  01. This Is Your Life, 02. Parasitic, 03. The Same Flame, 04. Back to What Matters, 05. Until We Bleed Again, 06. Chasing Demons, 07. The Immortal, 08. Deadly Business, 09. Buried Alive
Stopáž: 32:01
Vydavatelství: Stillborn Records
Hodnocení:  75 %


Zdroj foto: internet


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zuzana Součková svému okolí říká: „Já nelžu, jen spisovatelsky fabuluju.“ A taky: „Cokoli řeknete, můžete najít v mých knihách.“

zuzana souckova 200Zuzana Součková je česká spisovatelka, která žije se svým manželem a pejskem v západočeském Stříbře. Těsně před padesátkou se rozhodla začít běhat a psát. Od té doby inspiruje své okolí i čtenáře. Říká o sobě: „V den, kdy jsem pochop...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Zloději lidí – román, který je právem označován za thriller

Zlodeji lidi200Slovy thriller či bestseller se označuje kdejaká kniha, ne každá z označených si tento přídomek zaslouží. Zloději lidí – krimiromán Roberta Craise – na ně mají právo. Autor totiž má nos na trháky. A dokáže...

Divadlo

Ve Švandově divadle přistane Spitfire Company. Společná inscenace prozkoumá genderovou rovnoprávnost

svandovo divadlo 200Jedinečné spojení kamenného a nezávislého divadla nabídne nový titul Švandova divadla. Pro smíchovskou scénu ho připravuje autorská a režijní dvojice Petr Boháč a Miřenka Čechová, vůdčí osobnosti umělecké skupiny Spitfire Com...

Film

Film JEDNA NOC, otevírající téma sexu po internetu, představuje trailer

jedna noc 200„A co byste pro lásku udělali vy?“ ptá se podtitul nového filmu režiséra Davida Laňky JEDNA NOC. Vypráví příběh jedné osudové lásky, která právě v tuhle chvíli musí dokázat, že obstojí. V hlavních rolích filmu zabývajícího se tématem sexuálních ...