Metalové okénko duben

Metalové okénko duben

Tisk

mo 200Novinky ze světa metalu nás v dubnu oblaží ani ne tak informacemi, jako fůrou videoklipů od různých interpretů. Spektrum je poměrně široké – od romantiků Papa Roach, přes rádiově laděné Stone Sour až k titánům death metalové scény Suffocation nebo třeba opomíjených polských Hate. Vyberete si i vy?

 

Světoznámá německá kapela Rammstein si libuje ve vydávání živáků ze svých extravagantních koncertních show. Již 19. května vydají DVD a Blu-ray s jednoduchým názvem Paris. Půjde o záznam koncertu v Paříži z roku 2012, kdy jeli turné Made In Germany. Rammstein loni odehráli několik koncertů a zajímavostí je, že každé představení zahájili novinkou Ramm 4 – což je vlastně jen kombinace různých názvů písniček. Ale je to zábavná podívaná. Trailer pro Paris máte zde:

Nizozemci God Dethroned vydali 5. května album The World Ablaze, což je třetí a poslední část jejich trilogie o první světové válce. Pokud holdujete death metalu, můžete omrknout videoklip ke skladbě On The Wrong Side Of The Wire.

Jednou z nej death metalových kapel jsou bezesporu Američani Suffocation, kteří se 9. června připomenou novou deskou, která ponese název …Of The Dark Light. Jako ochutnávku tu máme dnes tak oblíbený a módní 360-stupňový videoklip a to k songu Your Last Breaths.

Na obzoru se rýsuje zajímavá metalová superkapela složená z bývalých členů takových kapel, jako jsou Devildriver, Divine Heresy nebo God Forbid, jmenovitě John Boecklin (bicí, kytary), zpěvák Tommy Vext, kytarista Doc Coyle, kytarista Chris Cain a basák Kyle Konkiel. Můžeme očekávat dravost, zajímavé riffy a nepředvídatelné zvraty. Více informací bude zveřejněno bohužel později.

Mám takové podezření, že rockově ladění romantici Papa Roach nám z alba Crooked Teeth, které vyjde v polovině května, předloží všechny písně ve formě videoklipů. Teď tu máme audio k songu American Dreams:

A taky klip ke skladbě Help:

Novinka bude k dostání jak v digitální, tak ve fyzické podobě a to buď ve standardní verzi (10 písní) nebo v deluxe (10 písní + 3 nové písničky navíc + 16 písní naživo) edicích.

Bývalý basák slovutné kapely Pantera Rex Brown vydává 28. července své debutové album, kde se poprvé v kariéře představí jako zpěvák a kytarista zároveň. Sólovka ponese název Smoke On This.

mo rex brown

Až poslední červnový den vydá novou desku kapela Stone Sour, ale už teď začíná lákat na patnáctiskladbové album Hydrograd. Třeba videem k písničce Fabuless.

Koncem dubna vyšlo již osmé album metalové kapely All That Remains a abyste si o něm mohli udělat názor, máme tu videoklip ke krátké, ale ucajdané písničce Madness:

Poláci mají poměrně kvalitní metalové podhoubí a mezi nejznámější kapely patří samozřejmě Vader a Behemoth, ale neměli bychom zapomínat ani třeba na takové Hate. Ti se prezentují black/death metalem a jejich poslední album Crusade: zero předčilo má očekávání. Pátého května jim vychází nová deska – Tremendum. K poslechu bude deset písní a my zatím můžeme kouknout na klip k songu Numinosum:

A když jsme u našich sousedů, nemůžu nezmínit jednu ze svých oblíbených kapel – Decapited. Ti totiž začátkem července vydají novinku s jednoduchým a výstižným názvem Anticult. Myslím, že se máme na co těšit!

mo decapited cover

A na závěr tu máme novinku z rockovo-punkovo-hororově laděné kapely Wednesday 13. Druhého června jim vyjde sedmé studiové album Condolences s třinácti skladbami. Takže se opět rozloučíme videoklipem, tentokráte k písničce Blood Sick:

Zdroj: http://www.blabbermouth.net


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ale já žiji v radosti, mám kolem sebe skvělé lidi, říká pěvkyně Dagmar Pecková

dagmar 200Moře krásné práce má za sebou i před sebou mezinárodně proslulá mezzosopranistka Dagmar Pecková. Zatímco na hudebním trhu má stále ještě aktuální a zcela unikátní album Hříšnice, jehož dramaturgii si dělala sama, pomalu už připravuje další projekt Wa...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Jak komunikovat podle Barbary Berckhan
ImageNa začátku ledna vyšla v nakladatelství Portál populárně-psychologická příručka. Autorkou je německá pedagožka, trenérka komunikace a kouč mezilidských vztahů Barbara Berckhan, která předává svoj...

Divadlo

Rodina afektovaných egocentriků září na prknech Fidlovačky

hayfever 4Po jedenácti letech se Divadlo na Fidlovačce spolu s jeho diváky rozloučilo s úspěšnou hrou Guya Boltona a Williama Somerseta Maughama Julie, ty jsi kouzelná, v které v jedné z hlavních rolí excelovala Eliška Balzerová. Příznivci Elišk...

Film

Společenské vědy a audiovize

spol vedy audiovize perexNás nynější svět ovládají audiovizuální média: skrze filmy, televizi, internet či počítačové hry si utváříme představu o současnosti a poměrech v ní. Jenže fungování těchto médií lze zkou...