Metalové okénko červenec

Metalové okénko červenec

Tisk

mo 200První prázdninový měsíc je za námi a vy máte před sebou hudební novinky z metalového světa. Tradičně vás tedy čeká nálož videoklipů a střípky informací ze zákulisí hvězd metalu. V červenci jsme přišli o jeden z nejprogresivnějších hlasů mladé generace, kdy 20. července ukončil svůj život Chester Bennington, zpěvák kapely Linkin Park. A to v den narozenin Chrise Cornella, který si sáhl na život o dva měsíce dřív. Tím ale smutné zprávy končí a teď už vzhůru k zábavě.

 

Kapela Stone Sour vydala poslední červnový den desku Hydrograd a pilně pracuje na její propagaci. Přesvědčit se můžete ostatně sami – podívejte se na 360stupňový videoklip k písničce Somebody Stole My Eyes:

V našich končinách nepříliš známá americká skupina Sevendust se upsala novému vydavatelství a v plánu má zavřít se v listopadu do studia, aby pracovali na nástupci desky Kill The Flaw z roku 2015. Novinka by měla vyjít na jaře příštího roku.

Rockeři Soil z Chicaga oslaví 20 let kariéry vydáním desky Scream: The Essentials, která nabídne skladby z jejich začátků, přes největší pecky a třeba taky alternativní verze a mixy. K dostání bude v půli září.

mo-soilscreamessentials

Super kapela Powerflo, která míchá nejrůznější styly, vypustila do světa klip k písničce Where I Stay. Debutové album vyšlo 23. června, a pokud máte rádi metal s příměsí punku, hip hopu a industriálu, určitě si je poslechněte!

S trochou nadsázky můžeme kapelu Cradle Of Filth díky bubeníkovi Marthusovi a kytaristovi Ashokovi označit za britsko-českou. Jejich dlouho očekávané dvanácté album vyjde 22. září a ponese název Cryptoriana – The Seductiveness of Decay. Na ochutnávku tu máme klip k písni Heartbreak And Séance.

Americká death metalová veličina Incantation vydává 11. srpna jubilejní desáté album Profane Nexus. Bude obsahovat 11 skladeb a jako ochutnávku tu máme klip k songu Messiah Nostrum:

Skvěle zpracovaný klip ke skladbě The Way Of Vikings nám přináší švédští Amon Amarth. Za klipem stojí kvalitní režie společnosti Grupa 13. Písnička pochází z desáté desky těchto Vikingů, Jomsviking, která vyšla loni v březnu.

Další – a vtipný - klip nám nabízí banda CKY a to k písničce Repleacable. Jejich nejnovější fošna The Phoenix vyšla v půli června a obsahovala osm pohodových skladeb. Ale pozor, s novým zpěvákem, Chad I Ginsburgem!

Cavalera Conspiracy vydá 17. listopadu své čtvrté studiové album. Nástupce desky Pandemonium z roku 20174 se bude jmenovat stručně a jednoduše Psychosis. Hostem v jedné písni bude Justin Broadrick z Godflesh.

mo cavalera conspiracy

Jeden z nejlepších koncertních zážitků tohoto roku byl pro mě pražský koncert kapely Hellyeah. I proto si nemůžu odpustit oficiální video Live Experience o písničce Love Falls, které kapela nedávno vydala. Ve videu mluví o této skladbě, ale taky o vazbách v kapele a navíc na člověka dýchne atmosféra hudby, kterou Hellyeah vytváří.

Neposední Australani Thy Art Is Murder vydávají v půlce srpna novinku Dear Desolation. Aby nás na ni nalákali, vypustili do světa klip ke skladbě The Son Of Misery:

Slovutní death metalisté Cannibal Corpse nás v září oblaží novou deskou. Novinku již mají nahranou, ale podrobnější informace zatím nejsou známy. Na následovníka desky A Skeletal Domain z roku 2014 už se nemůžu dočkat. A co vy?

Americká skupina Devil You Know se kvůli tahanicím bývalými členy rozhodla přejmenovat na Light the Torch. Kapela, ve které působí bývalý zpěvák Killswitch Engage Howard Jones vydala pod jménem Devil You Know dvě desky: The Beauty Of Destruction (2014) a They Bleed Red (2015). Nová deska je připravená a vyjde tedy již pod novým jménem kapely.

mo lightthetorch

Na 12 zbrusu nových skladeb se můžeme těšit od aljašské partičky 36 Crazyfists. Po dvou letech od výborného alba Time And Trauma vydají koncem září desku Lanterns.

Zdroj: www.blabbermouth.net


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Každej knižke třeba pomocť a naučiť ju lietať, pripadne ju potom navigovať na ceste k čitatelovi,“ říká slovenský výtvarník Juraj Martiška

200 knizkaPřed dvěma lety touto dobou tvořil Juraj Martiška ilustrace ke knížce Jiřího Holuba Jak se zbavit Mstivý Soni. Letos si před létem střihl opět „Holuba“ – vytvořil obrázky pro slovenské vydání příběhu Kolik váží Matylda. Co je nového u Juraje Ma...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Růže bílá, černý les aneb Němec neznamená nacista

big ruze-bila-cerny-les-9BP-409653Eoin Dempsey přichází s příběhem dvou lidí, kteří se během druhé světové války postaví vstříc bestii. Růže bílá, černý les je originální román, který rozhodně stojí za přečtení. Nabízí totiž pohled na...

Divadlo

Zlínské divadlo přináší další komedii od Francise Vebera

draha legrace 200Francis Veber je proslulý francouzský scenárista, producent, režisér, filmař a divadelník známý například díky filmu Drž hubu! nebo filmu a divadelní hře Blbec k večeři. Zřejmě právě díky jejímu úspěchu se v Městském divadle pustili do...

Film

Romana Jákl Vítová: Jako malá jsem byla bojovná divoška

Romana Jakl Vitova200Romana Jákl Vítová, bývalá modelka a televizní moderátorka patřila řadu let k nejznámějším tvářím TV Prima. Ve společnosti ji už nějaký čas nepotkáváme, ale od 8. září ji můžete vídat na stříbrném plátně v roli středověké vesničan...