Metalové okénko září

Metalové okénko září

Tisk

mo 200První školní měsíc a první měsíc podzimu je úspěšně za námi a před námi je ohlédnutí za tím, co zajímavého se stalo v metalovém podhoubí. Tentokráte to bude krátké, ale výživné - hlavně překvapí nálož videoklipů. Jste zvědaví? Pojďte číst!

 

Prvního září vydala řecká symfonicko metalová formace Septic Flesh své desáté album, která nazvala Codex Omega. Nalákat vás může třeba právě videoklip k písničce Portrait Of A Headless Man:

A z jiného hudebního spektra metalové hudby tu máme americkou bandu Powerman 5000, která plánuje 27. října vydat novinku New Wave. Jako ochutnávku tu máme zajímavý klip k písni Sid Vicious In A Dress:

Další videoklip, tentokráte animovaný, vypustila do světa švédská formace Pain. Nový klip se jmenuje Absinthe Phoenix Rising a song najdeme na desce Coming Home, která vyšla loni v září.

Cannibal Corpse patří mezi legendy death metalu a řadí se i mezi mé nejoblíbenější kapely. Právě tito chlapci vydají 3. listopadu novou desku, Red Before Black. Bude obsahovat 12 nových skladeb a produkoval ji osvědčený Eric Rutan, který pracoval i na třech minulých albech této floridské kapely. A pokud máte rádi trošku gore zábavu, můžete omrknout i klip k písni Code of the Slashers:

Ve stejný den vydají novinku i portugalští temnovládci Moonspell. Máme se na co těšit, jelikož album 1755 s deseti skladbami bude nazpíváno kompletně v portugalštině! Zatím se můžeme pokochat pouze oficiálním videem:

Novinkové album hlásí i kapela August Burn Red. Konkrétně jde o sedmou studiovku Phantom Anthem, jež vyjde 6. října. Z jedenácti skladeb vybrali song The Frost a k němu nabídli rovnou videoklip:

Superkapela Prophets Of Rage, sestávající ze členů kapel Rage Against The Machine, Public Enemy a Cypress Hill, vydala v půlce září eponymní debut. Z něj tu máme nejnovější klip k houpavé písničce Hail To The Chief:

Rozloučím se tvrzením Toma Morella, že kapela Audioslave nemá plány na reunion. Audioslave byla příjemně laděná rocková kapela, kterou v roce 2001 založili členové Rage Against The Machine (Tom Morello – kytara, Tim Commenforf – basa, Brad Wilk – bicí) a nyní již zesnulý zpěvák Chris Cornell (Soundgarden). Audioslave se však v roce 2007 rozpadli a zbývající členy si můžete vychutnat právě v Prophets Of Rage.

Zdroj: http://www.blabbermouth.net


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nad všechny poháry a medaile mám raději spokojenost a odezvu publika, říká Marek Meluzín

marek meluzin 200I když má své zaměstnání, tancem žije a nakazil tím už spoustu dalších. Řeč je o Marku Meluzínovi z Kroměříže. Během svého života prošel několika tanečnímu skupinami, aby si nakonec postavil tu svou a jako choreograf ji vedl a formova...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Zpověď inkvizitora – inspirováno Kladivem na čarodějnice

Zpoved inkvizitora 200Současnému lidstvu se musí zdát představa o upalování lidí směšná a zároveň i neuvěřitelná. Přesto to bylo v minulosti skutečností. O hrůzostrašných lidských zvěrstvech vypráví kniha téměř navazující na kultovní Kladivo na...

Divadlo

20 let radosti a smíchu

screamers PEREXV letošním roce je to už dvacátý rok, kdy mají členové travesti skupiny Screamers plné diáře a brázdí republiku křížem krážem. Sama představení skupiny navštěvuji už od základní školy, takže jejich repertoár znám dobře a byla jsem zvědavá,...

Film

Film JFK o pozadí atentátu na prezidenta Kennedyho konečně vyšel v režisérské verzi

jfk perexNa přelomu osmdesátých a devadesátých let byl americký režisér Oliver Stone (Četa, Narozen 4. července, Vítězové a poražení) na absolutním vrcholu, každý jeho film byl událostí a navíc dokázal vyvolat bouřlivé emoce, protože se vždy věnoval kontrover...