Metalové okénko prosinec

Metalové okénko prosinec

Tisk

mo-200Uteklo to jako voda a rok 2017 je definitivně za námi. My se ale ještě ohlédneme do prosince na metalovou scénu a pozjišťujeme, co se kde šustlo, co nás čeká za novinky a samozřejmě nebudou chybět ani klipy.

 

 

Švédští extrémní metalisté Necrophobic vydali v srpnu EP se dvěma skladbami s názvem Pesta a již v únoru vyjde jejich osmé studiové album, Mark Of The Necrogram.

A na novince začne pracovat i švédsko-britská superkapela Bloodbath, která se skládá ze členů Katatonie (Jonas Renks a Anders Nyström), Opeth (Martin Axenrot) a Paradise Lost (Nick Holmes). Na nástupci desky Gran Morbid Funeral z roku 2014 začnou makat počátkem nového roku.

Kytarista John 5 (dříve Marilyn Manson, nyní Rob Zombie) se činí a 25. ledna vydává své první sólové koncertní album s lakonickým názvem It's Alive! Jedná se o jeho první počin, který vyjde také na vinylu, a těšit se můžeme hned na 17 skladeb.

Nenudí se ani Max Cavalera, který stihl s bratrem v Cavalera Conspiracy vydat 17. listopadu desku Psychosis. Nyní hlásí, že jeho domovská kapela Soulfly se v lednu vrhne do studia, kde zapracuje na nástupci desky Archangel z roku 2015.

mo-soulfly

A když už jsme zmínili jak Soulfly, tak Cavalera Conspiracy, nelze nezmínit jejich kytaristu, Marca Rizza. Koncem března totiž vydává už své čtvrté sólové album, které se bude jmenovat Rotation.

Koncem ledna vychází devátá studiovka americké metalové bandy Machine Head a již nyní nabízí videoklip k písničce Catharsis. Mě to neoslovilo, ale co na to říkáte vy?

Britští nestoři grindcoreu Napalm Death vydají v březnu speciální 2CD, 2LP a digitální verzi kompilace Coded Smears And More Uncommon Slurs. Tato kolekce bude obsahovat celkem 31 písniček s úctyhodným hracím časem něco přes 90 minut a bude pokrývat rarity a další jednohubky z dílny této bandy v letech 2004-2016. Pokud máte kapelu rádi, můžete ji vidět v únoru hned na několika místech i u nás, jelikož se vydávají na Winter Assault Tour 2018.

Industriální veteráni Ministry, kteří už několikrát ohlásili svůj odchod ze scény, v březnu vydávají novinkové album. AmeriKKKant bude mít 9 skladeb a objeví se zde zajímaví hosté - DJ Swamp (Beck), Burton C. Bell (FEAR FACTORY), Arabian Prince (N.W.A.) a Lord Of The Cello. Prozatím se můžete podívat na oficiální klip k písničce Antifa:

{youtube}hTkywyKV-9U{/youtube}

Téměř hotovi s nahráváním sedmé studiovky je americká kapela Godsmack. Ta se do studia vydala tři roky po úspěšné desce 1000hp. Rok 2018 bude pro kapelu přelomový – jednak jim vyjde novinka, jednak oslaví 20 let od vydání debutu. Jsem zvědavá, jak to oslaví!

Death metalisté Obituary z Floridy vydali klip k písničce Brave z jejich desátého eponymního alba. Zároveň oznámili evropské turné, na kterém však Česká republika bude chybět. Velká škoda…

Nová superkapela Powerflo vydala v červnu debutové album a nyní nám z něj představuje další klip, tentokráte ke skladbě Less Than Human:

Aljašští melodičtí 36 Crazyfists vydlai koncem září parádní desku Lanterns, ze které nám předkládají klip k Wars To Walk Away From:

Od The Offspring jsme se naposledy dočkali desky Days Go By v roce 2012, ale to se brzy změní. Kapela se totiž v lednu zavře do studia a bude dělat na novince.

Maďarská mlátička Ektomorf zvládla změny v sestavě, kdy z kapely zbyl jen frontman a je zpátky v novém uskupení a v půli února dokonce s novým albem! Deska ponese jméno Fury a najdeme na ní 10 písniček. Juchů!

mo-ektomorf

Zpěvák kapely KoRn Jonathan Davis potvrdil, že v roce 2018 vydá další sólové album a dokonce bude na jeho podporu koncertovat. Objeví se i na několika evropských festivalech.

Papa Roach sice letos vydali studiovku Crooked Teeth, ale slibují, že už v létě zalezou opět do studia a budou vymýšlet jeho nástupce. Vzhledem k tomu, jak poslední deska dopadla, se ale obávám, aby to nebyla další katastrofa. Okouknout můžete klip k písničce Traumatic:

Novou desku pilují i rockeři Drowning Pool z Texasu. Zatím naposledy vydali v roce 2016 desku Hellelujah. Škoda jen, že kapela má takovou smůlu na zpěváky.

Zdroj: http://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Richard Műller - rozhovor pro festival Benátská! s Impulsem

mullerSlovenská legenda, která je na špici československé hudební scény již třicet pět let, vystoupí na festivalu Benátská! s Impulsem v pátek 26. července v doprovodu 11 famózních hudebníků. Nádherné skladby Richarda Müllera zazní jak ještě nikdy předtím. Ci...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Rozsvěcejte lampy aneb Lampáři se vrací

lampar 200Druhý díl úspěšné fantasy série Tetování krví s podtitulem Lampář se konečně dočkal opětovného vydání. V brzké době vyjde zcela nové třetí pokračování od D. M. Cornishe, proto rozhodně není na škodu si připomenout staršího bratříčka.

Divadlo

Švandovo divadlo natáčí povzbudivá videa, divákům je nabídne na sociálních sítích

Svandovo divadlo200Povzbudit, zlepšit náladu, zaměřit pozornost k dobrým věcem v životě a také neztratit kontakt s diváky. To je smyslem videí, která začali natáčet tvůrci a herci z pražského Švandova divadla.

...

Film

„...A také déšť“
ImageKaždý si pod pojmem indián vybaví barevnou čelenku, dýmku míru a pokrevní bratrství. Kdo dával pozor ve škole, tak si nejslavnějšího objevitele světa Kryštofa Kolumba spojí se zámořním objevem a z hodin zeměpisu možná...