Vyprodaný Storm zpíval Mámu i další hity Lunetic

Vyprodaný Storm zpíval Mámu i další hity Lunetic

Tisk

DSC 2146200V sobotu 10. února se uskutečnila v pražském Strom clubu akce s názvem Lunetic comeback – 90s Party. Dorazili na ní všichni, kteří chtěli zavzpomínat na slavnou éru této boyband kapely, ale i celé tehdejší doby.

Prostory klubu byly pro tento večer opravdu tematicky vyzdobené. Na zdech jste mohli vidět staré články z Bravíčka, ze stropu viseli audiokazety a obrovský nápis Lunetic lákal všechny na následující program. Nechyběl ani velice pěkně udělaný fotokoutek, v němž jste si mohli nechat udělat vzpomínku na tento večer.

DSC 2095

Už krátce po vpuštění prvních lidí do klubu rozjel DJ svůj set, složený samozřejmě z klasik 90. let. Prostor před pódiem se začal pomalu plnit a tancující návštěvníci to začali rozjíždět. Dle očekávání byla naprostá většina příchozích něžnějšího pohlaví. S blížícím se časem začátku začíná atmosféra houstnout.

DSC 2107

Lunetic nakonec nastupují na pódium se zpožděním několika desítek minut. To je trochu škoda, ale většina z přítomných si z toho nic moc nedělala. Kdo by čekal Martina Kociána, ten by byl asi zklamán. V sestavě už zůstal pouze Aleš, David a Vašek. Na druhou stranu byli doplněni o živou kapelu, která dodávala celému jejich vystoupení jiný rozměr.

DSC 2162

Ostatně Lunetic už dávno nejsou tou diskotékovou kapelou. Jejich známe skladby dostala zcela jinou fasádu, že byste některé z nich bez textů ani nepoznali. Jestli je to dobře nebo špatně, to nechá na každém z vás. Z mého pohledu se jedná o vývoj, který byl s věkem samozřejmě nutný. Kluci už prostě dávno dospěli v chlapi a je to znát na celé jejich produkci.

DSC 2136

Zpěv možná nebyl úplně dokonalý, stejně jako samotný zvuk. I přesto se nesla celým klubem obrovská euforie, která při některých písních gradovala do neskutečných rozměrů. Ústředním zpěvákem je už nějakou dobu Vašek, který se rovněž doprovází na kytaru. Hlavním mluvčím byl pro tentokrát především Aleš, který je samozřejmě zvyklý hodně komunikovat i z televize. A David i nadále zůstává tím tichým klukem v pozadí, který se příliš neprojevuje. Na druhou stranu on dal celou svou duši do textů, protože většina z nich pochází právě z jeho dílny.

Při písní Máma mě šel opravdu mráz po zádech, protože ji zpíval prostě celý klub. Podobný sbor už jsem dlouho neslyšel, ani na daleko větších koncertech. Zároveň se během ní objevil i les nahrávajících mobilních telefonů, což je prostě nešvar dnešní doby. Tenhle song ovšem nahrával opravdu téměř každý.

DSC 2179

Lunetic už dávno nejsou kapelou, která by vyprodávala haly a vydávala hojně prodávané desky. I přesto pražský klub bez problémů zaplnili. Docela mě překvapilo, že se mezi návštěvníky (a především návštěvnicemi) našlo i dost mladších ročníků. Je znát, že kluci působí i na dnešní generaci mládeže, a to jim dává dobré vyhlídky do budoucna.

DSC 2186

Uvidíme, jestli někde v budoucích časech přijde i kompletní comeback s Martinem. Ten má za sebou celou řadu průšvihů, i když se stále pokouší změnit. Aby ho kluci vzali na milost, musel by na sobě ještě asi hodně zapracovat. A těžko říct, jestli by vůbec zapadl do dnešní, zcela odlišné kapely.

Turné pokračuje i v dalších městech, takže koukejte vyrazit na některý z dalších koncertů. Jestliže jste měli v devadesátkách tuto partičku rádi, můžete zavzpomínat na jejich zlaté časy a užít si tu trochu nostalgie.

DSC 2085DSC 2091

DSC 2095DSC 2107

DSC 2136DSC 2146

 

DSC 2155DSC 2162

DSC 2163DSC 2172

DSC 2179DSC 2186

DSC 2204DSC 2212

DSC 2222DSC 2226


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Těším se na návštěvu Noir Film Festivalu říká patronka Daniela Kolářová

DanielaK01„Zase nestihnu všechno, co jsem si naplánovala", říká stále aktivní herečka Daniela Kolářová, která se chystá i letos navštívit Noir Film Festival, na kterém se jako jeho patronka objeví už potřetí. Jak momentálně tráví léto, čemu se kromě festivalu v...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Lékař léčí, Hnízdil uzdravuje – Zaříkávač nemocí

Zarikavac perexDoktora Jana Hnízdila není třeba příliš představovat. Proslavily ho nejen kontroverzní názory na medicínu, ale i jeho první kniha Mým marodům, která vnesla svěží vítr mezi regály knihkupectví a našla si ...

Divadlo

Recitál Marta se pro velký úspěch bude na Letní scéně Musea Kampa hrát také v září!

marta 200Zájem diváků o divadelní recitál k 80. narozeninám Marty Kubišové s přibývajícími reprízami neklesá, všechna červencová a srpnová představení jsou vyprodaná. Pořadatelé proto zareagovali na intenzivní poptávku po vstupenkách přidáním dalších termínů ...

Film

Andělé všedního dne mají přehled

andele perexNový český film Andělé všedního dne byl natočený režisérkou Alicí Nellis podle úspěšné stejnojmené knihy spisovatele Michala Viewegha. Na motivy jeho knih vzniklo již několik českých filmů.