Metalové okénko březen

Metalové okénko březen

Tisk

mo 200Začalo jaro a přineslo nám spoustu informací z chystaných desek, plno nadupaných videoklipů i zajímavých projektů. Jistě si každý vybere, co lahodí zrovna jeho uším. Já jsem spokojena. A co vy?

 

 

 

Po desce Grey Heavens, který vyšla v únoru 2016, si pro nás finští melodici Omnium Gatherum chystají novou desku. Ta by měla vyjít už koncem léta.

Ve Skandinávii zůstaneme, akorát se přesuneme do Švédska za další melodickou bandou – kapelou Engel. Kapela 11. května vydá své páté studiové album, jež ponese název Abandon All Hope. Již nyní nabízejí videoklip ke skladbě The Condemned:

Britská elgenda grind coreu Napalm Death vydala 30. března kompilaci Coded Smears And More Uncommon Slurs ve formátech 2 CD, 2 LP a jako digitální verzi. Jedná se o raritky a covery sesbírané za posledních 10 let. Čeká vás celkem 31 písniček s hracím časem přes 90 minut! A nabízejí i parádní novou písničku, Call That An Option?, kterou si můžete poslechnout zde:

Australská kapela Parkway Drive, která se u nás těší poměrně velké oblibě, vydá 4. května studiovku Reverence. Po třech letech od desky Ire se tak dočkáme deseti nových skladeb.


mo parkway drive
Americko-česká kapela Master ve složení Paul Speckmann – zpěv + basa, Zdeněk Pradlovský – bicí a Aleš Nejezchleba – kytara plánuje tento rok vydat nový materiál. Těšit se můžeme na 8 písní a deska se bude jmenovat Vindictive Miscreant.

mo master

A teď trochu hodně zjemníme: americká kapela Sevendust vydá v květnu novinku, již dvanáctou desku, která se bude jmenovat All I See Is War. Už teď si můžete udělat názor díky videoklipu k chytlavé skladbě Dirty:

Americká death metalová kapela Suffocation přijde o svého vokalistu. Frontman Frank Mullen oznámil, že již nebude s kapelou jezdit na turné ani nahrávat nové desky. Zpěvák má obrovské charisma a dává do svého výkonu všechno, takže můžu říct jen – věčná škoda!

mo suffocation

Frontman kapely KoRn Jonathan Davis vydá koncem květná debutovou sólovku Black Labyrinth. Deska nabídne 13 skladeb a k dispozici jsou již dva videoklipy – k písni What It Is už jsem vám nabídla, nyní si můžete vychutnat ateistickou Everyone:

Věčný provokatér Marilyn Manson má nový klip k písni Tattooed In Reverse z poslední desky Heaven Upside Down. V roli sestřičky se představila Courtney Love. Co na to říkáte?

Jsou to dva roky, co švédští Amon Amarth vydali úspěšnou desku Jomsviking a už teď jsou v půli práce na desce nové. Půjde o debut pro bubeníka Jocka Wallgrena, který se ke kapele přidal přede dvěma lety. Věřím, že chystané album bude stejně úspěšné, jako chválené Jomsviking.

Dlouho očekávané album Devildriver Outlaws 'Til The End, na kterém se dočkáme metalové verze klasických country fláků, vyjde 6. července. Tento počin si rozhodně nenechám ujít a rozhodně mě lákají i hosté, například Wednesday 13, zpěvák 36 Crazyfists Brock Lindow, z Lamb Of God zpěvák Randy Blythe i kytarista Mark Morton a i takový frontman Fear Factory Burton C. Bell.

mo devildriver

Prvního června vyjde nová deska kanadským Kataklysm a že se máme na co těšit, to potvrzuje nová skladba Guillotine:

Zdroj: http://www.blabbermouth.net


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Karel Sedlecký: „Můj běžný pracovní den je plný kávy, rozhovorů s lidmi, schůzek, telefonních hovorů a taky faktur a smluv.“

karel sedlecky 200Karel Sedlecký se narodil 17.3. 1985 v Sušici. Studoval na místním gymnáziu, poté pokračoval na pražskou ČVUT, kde získal titul inženýra. Po nedokončeném doktorandském studiu, se stal ředitelem kulturního centra v Sušici ( SIRKUS, p.o...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Dřív, než půjdem spát & O Hafíkovi, statečném pejskovi

o hafikovi200Snad každé dítě potěší malý dárek v podobě knížky, díky které prožije mnoho zábavy a dozví se i něco nového. Začněme těmi nejmenšími a podívejme se na dvě nové dětské knihy - Dřív, než půjdem spát a O Hafíkovi, statečném pejskovi.

Divadlo

Mary Page Marlowová: Mozaika jednoho obyčejně neobyčejného života

Mary Page Marlowova200Kdybyste měli vybrat z celého svého života jedenáct scén, které by ho dokázaly vystihnout, které by to byly? A dal by se z nich složit příběh, který by dával smysl?

 

...

Film

Vysvlečená zpověď Johany Rubínové

altŽila, byla jednou jedna Johana Rubínová, která se rozhodla, že si bude psát deník. Psala o sobě, přátelích, problémech, průšvizích, trapasech, šlápnutích vedle, pokusech, omylech a tak vůbec o bouřlivém životě náctiletých. Psala, psala a co osud nec...