Exodus rozpoutali peklo ve Futuru

Exodus rozpoutali peklo ve Futuru

Tisk

 30516363 1689331137823351 3639633463625121792 nExodus se rozhodně řadí mezi špičku toho, co může starý dobrý thrash metal nabídnout. Nemůžeme se proto divit, že do smíchovského klub Futurum přilákal slušnou porci lidí, kteří se přišli užít tyto legendární metalisty.

V roli předkapely se představili Savage Messiah z Angle, kteří ve svých řadách mají i českého basáka. Abych řekl pravdu tuhle kapelu vůbec neznám, takže ani má očekávání nebyla přehnaně velká. Jejich melodický heavy metal opravdu nebyl příliš mým šálkem čaje, a tak jsem tuto etapu koncertu spíše přetrpěl v očekávání hlavních hvězd večera. Přesto netvrdím, že se jedná o nekvalitní kapelu. Míra Sláma to umí s baskytarou v ruce pěkně rozjet a zpěvák David Silver si se svými fanynkami rovněž pěkně pohrává.

Natěšení na Steva “ Zetro“ Souzu a jeho partičku bylo ovšem příliš veliké. Už při čekání na tyto legendy thrash metalu se pražským Futurem ozývaly nadšené pokřiky. Když borci z Kalifornie vstoupili na pódium, rozjela se ihned parádní atmosféra hodná tohoto koncertu. Před pódiem i na něm se strhla neskutečná metalová bouře, která strhla každého fanouška v sále. Většina setlistu tohoto koncertu byla samozřejmě postavena na největších hitech, takže muselo dojít i na hity Bonded by Blood, Blacklist nebo Strike of the Beast.

Na pánech nebyl jejich skutečný věk vůbec vidět a přípomínali spíše mladíky v rozpuku. Jedno kytarové sólo střídalo druhé, bicí třeštily a rozjížděly plnou palbu a ve vzduchu bylo cítit pravého ducha thrash metalu. Pod stage se rozjízdělo nemilosrdné pogo, circle pity a někteří návštěvníci se nebáli ani zaplavat si na rukách ostatních.

V době, kdy Slayer ohlásili rozlučkové turné a i ostatní thrasmetaloví klasici už mají za sebou několik desítek let hraní, je každý podobný koncert zážitkem, který se u nás už nemusí opakovat. Kdo přišel ve čtvrteční večer do Futura rozhodně nelitoval, protože Exodus prostě umí předvézt pořádnou jízdu.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zlínská Zelenáčova šopa je pro naši kapelu GAIA kultovní místo, říká Vladan Vavruša

vladan vavrusaI když zlínsko-otrokovickou kapelu GAIA čeká v sobotu 23. března další koncert ve zlínské Zelenáčově šopě, následující rozhovor s kapelníkem Vladanem Vavrušou je hlavně o novinkách a plánech. Třeba o nových písničkách a nahrá...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Sny a podsvětí podle Jamese Hillmana

Hillman (2)

Pokud znáte amerického jungiánského psychologa Jamese Hillmana, pak bude tato nově vydaná kniha Sny a podsvětí z nakladatelství Portál pro vás opravdovou lahůdkou. Pokud jej neznáte, ale zajímáte se o Jungovu p...

Divadlo

Mimefest 2023

mimeVe dnech 20. až 23. září 2023 se uskuteční 12. ročník tradičního festivalu pantomimy, tentokrát s podtitulem Mime & Smile. Zároveň, sté jubileum jednoho z nejvýznamnějších mimů Marcela Marceaua je příležitostí jak ke vzpomínkám na klasiky bílého umění, tak k setkán...

Film

Probudím se včera vás udrží v pozoru až do konce
ImageFilmů o mladých a nešťastných láskách či dospívání máme na skladě mnoho. Co takhle se vrátit do minulosti a změnit to, na co nejsme po právu hrdí, a nebo si jen jinak přeplánovat svojí budoucnost. Tak tohle se splnilo hlavnímu hrdi...