Metalové okénko srpen

Metalové okénko srpen

Tisk

mo 200Srpen uběhl jako voda, prázdniny jsou za námi a nezbývá, než se podívat na to, co se událo ve světě tvrdé hudby. Tradičně vás čeká nálož různorodých klipů, ale bohužel i smutná zpráva - metalcoreová komunita přišla o zpěváka Kylea Pavonea. Najdou se ale i pozitivní informace, tak čtěte dále!

 

Poláci Behemoth vydají 5. října své nové album I Loved You At Your Darkest. Takový název desky byste určitě od černokněžníků nečekali, co? Frontman Nergal ale vysvětluje: „Jde o verš z Bible. Vlastně je to výrok samotného Ježíše. Že to Behemoth použil jako základ pro naši desku, to je extrémní svatokrádež.“ V souvislosti s novým albem vypustili do světa barvitý videoklip k prvnímu singlu, God=Dog, který najdete jak v cenzurované tak necenzurované verzi:

V oběhu je i nový klip kapely Machine Head, konkrétně ke skladbě Volatile z jejich nejnovější desky Catharsis, jež vyšla letos v lednu.

A do třetice všeho dobrého další klipy, tentokráte z jiného soudku, tentokráte budeme propagovat grindcore. Kapela Pig Destroyer o sobě nedala šest let znát, ale už 7. září vydává desku, v pořadí již šestou, s názvem Head Cage. Videoklip nabízí k písničce The Torture Fields:

{youtube}ZDn084oMsL4{youtube}

A taky k songu Mt. Skull:

{youtube}7IMhNSro3GE{/youtube}

Americká banda kolem Maxe Cavalery Soulfly vydá své 11. album 19. října pod hlavičkou Nuclear Blast. Deska se bude jmenovat Ritual a najdeme na ní 10 skladeb. Navnadit vás může trailer a rozhovor s Maxem:

Poslední srpnový den vydala desku The Burning Cold finská metalová kapela Omnium Gatherum. Z ní můžete omrknout videoklip ke skladbě Refining Fire:

Hororový král Wednesday 13 úspěšně ukončil šňůru turné po Evropě, vrátil se domů do Ameriky a je připravený začít pracovat na nové desce, která by mohla vyjít už z kraje následujícího roku. Zatím poslední deska, Condolences, vyšla před rokem a byla pěkně našlápnutá!

Metalcoreová banda We Came As Romans přišla o svého vokalistu! Kyle Pavone byl 19. srpna převezen do nemocnice a po šesti dnech zde i umřel, ve věku 28 let. Příčinou smrti je předávkování drogami.

Rocková kapela Saliva, která vznikla už v roce 1996, vydá 19. října své desáté album, které se bude jmenovat 10 Lives. Těšit se můžeme hned na 14 nových skladeb.

mo saliva

Řecká kapela Rotting Christ vydá koncem listopadu knihu Non Serviam: The Official Story Of Rotting Christ, kde popíše svou historii a nabídne mnoho rozhovorů jak se členy kapely, tak s dalšími hvězdami metalového nebe (např. Mayhem, Septicflesh, Behemoth). Knihu napsal frontman Sakis Tolis a Dayal Patterson (ten napsal řadu knih, např. Black Metal: Evolution Of The Cult nebo Into the Abyss). Kapela nedávno vstoupila do studia, aby zapracovala na materiálu, jelikož začátkem příštího roku chce vydat novou desku.

mo rotting christ

A na závěr další novinka z Řecka – orchestrální metalová kapela Septicflesh uzavřela dohodu s Nuclear Blast a plánuje, že příští rok u nich vydá novinku. Přitom jejich zatím poslední deska, Codex Omega, vyšla teprve před rokem. Nicméně, už teď se těším na jejich další dílo!

Zdroj: http://www.blabbermouth.net


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tereza Kadečková: Draků není nikdy dost

116339490 210826513650369 423286207714227236 nO dracích a lidech je název debutového románu mladé české autorky Terezy Kadečkové. Proč si zvolila zrovna tuto tématiku a žánr? Byl rozdíl v psaní povídek a p...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Zlé časy – netradiční česká scifi

zle casy200V únoru vydalo nakladatelství Laser novou scifi knihu Michala Březiny s názvem Zlé časy o netradičním cestovali časem. Záměrně neuvádím slovo „hrdina“, ale počkejte sami… Co myslíte, bude hůř?

 

...

Divadlo

Lávka River Stage: nový rozměr divadla

Lavka River StagePosledního červencového dne startuje již třetí ročník originálního divadelního projektu na řece Vltavě Lávka River Stage. Pódium na hladině řeky, noční osvětlení a zajímavé vizuální zážitky už mají svou tradic...

Film

Mise: mistrovství Norska v patchworku

nazapadZ letošní Severské filmové zimy jsme vám představili film Heavy trip o víceméně úspěšné finské kapele, která nakonec putuje za svým snem. Jako druhý vybíráme norské drama, ve kterém otec a syn podnikají misi - dopravit se společně na norské mistrovství v ...