Metalové okénko prosinec

Metalové okénko prosinec

Tisk

mo 200Opět je tu závěr roku a jako každý měsíc přinášíme i nyní novinky ze světa metalové hudby. Nebudete ochuzeni o plány kapel na nadcházející rok, ale samozřejmě nebude chybět pořádná várka různorodých videoklipů, ze kterých si musí vybrat snad každý!

 

Tak to vypadá, že se konečně dočkáme nového materiálu od americké bandy Fear Factory, od které jsme mohli naposled naposlouchat LP Genexus v roce 2015. Na 2019 oznámili dlouho očekávané plnohodnotné album!

Novým klipem se pyšní americká banda Nonpoint! Videoklip k písničce Wheel Against Will pochází z jejich desátého alba s lakonickým názvem X, které vyšlo letos v srpnu.

Švédská metalová formace Arch Enemy nezůstává pozadu a také nám v prosinci nadělila videoklip, konkrétně ke skladbě Reason To Believe:

Aby toho nebylo málo, 18. ledna jim vychází kompilace všech cover písní, které kdy nahráli.

V našich končinách poměrně oblíbená kapela Carnifex vydala nové EP, které nese název Bury Me In Blasphemy. EP se skládá ze čtyř kousků a výběr je to zajímavý: Bury Me In Blasphemy, Head Like A Hole (Nine Inch Nails cover), The Heretic Anthem (Slipknot cover), Head Like A Hole (Gost remix). K titulní skladbě nám dokonce vydali i videoklip:

Kytarista americké kapely Lamb Of God Mark Morton bude vydávat sólové album! V roce 2019 mu vyjde deska Anesthetic, na které se v deseti skladbách dočkáme hostování takových hvězd jako například Randy Blythe (Lamb Of God), Alissa White-Gluz (Arch Enemy) nebo Chester Bennington (Linkin Park).

mo mark morton

Švédové In Flames vydají 1. března svou třináctou desku, která ponese název I, The Mask. Můžeme se těšit na 12 skladeb, přičemž už ke dvěma už stihli vydat videoklip, konkrétně ke I Am Above:

A k (This Is Our) House:

A pokračujeme ve várce klipů, jelikož holandští Legion Of The Damned si pro nás přichystali vizuál k písni Slaves Of The Southern Cross z jejich comebackového alba Slaves Of The Shadow Realm, které vyjde už 4. ledna.

O slovo se hlásí i death metaloví Malevont Creation z Floridy, kteří 18. ledna vydají desku The 13th Beast. Jako ochutnávku můžeme omrknout klip ke skladbě Decimated:

Na rok 2019 nám novou plnohodnotnou desku slibují rockoví Puddle Of Mud. No je na čase! Jejich poslední fošna s dlouhým názvem Volume 4: Songs In The Key Of Love & Hate vyšla v roce 2009. Dále pak o dva roky později vydali desku coverů re(disc)overed a před čtyřmi lety samostatný song Piece Of The Action.

Švédští melodici Soilwork vydají 11. ledna svou jedenáctou studiovku, jmenuje se Verkligheten. Aby nás nalákali, pustili do oběhu animovaný videoklip k písničce Stålfågel:

Britská extrémní banda Cradle Of Filth oznámila, že na podzim příštího roku zaleze do studia, aby nám počátkem roku 2020 dodali nástupce desky Cryptoriana – The Seductiveness Of Decay. Už se těšíme!

mo cof

Zdroj: http://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Beata Hlavenková: „Člověk píše, zkouší, skládá, a pak stejně nakonec musí přijít ono políbení múzy, aby to zafungovalo“

BeataHlavenkova 200Beata Hlavenková je velice výraznou osobností nejen české, ale i světové hudební scény. Působí jako skladatelka, zpěvačka, pianistka a producentka. Její tvorba je vždy odvážná, oscilující mezi žánry a vycházející z hluboké znalosti...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Makléř = příběh nejen o chamtivosti a strachu

makler 200V nakladatelství Bizbooks ve společnosti Albatros Media vyšla na první pohled nenápadná, ale o to zajímavější kniha s názvem Makléř.

...

Divadlo

Zdenek Merta a Leona Machálková se potkají u klavíru v MdB

merta 200Zdenek Merta není jen známý a úspěšný skladatel a klavírista, ale také zpěvák, showman, vtipný společník a zábavný vypravěč. Diváci Městského divadla Brno jej velmi dobře znají i jako zdatného moderátora neobvyklé divadelně-hudební talk show Zdenek M...

Film

Mimořádná událost pro fanoušky českého humoru i milovníky vlaků

MU Jana Plodkova Igor Chmela 01 foto Jaroslav KutheilMimořádná událost je sympatickou českou komedií, jejíž zápletka se inspirovala skutečnou příhodou. Jestli se chcete od srdce zasmát a už vás nebaví velké množství ne...