Slavnosti břeclavského piva budou příští rok dvoudenní!

Slavnosti břeclavského piva budou příští rok dvoudenní!

Tisk

slavnosti breclavskeho piva 200Další ročník festivalu Slavnosti břeclavského piva bude příští rok dvoudenní a bude se tak konat 5. a 6. června 2020. Na koho se fanoušci mohou těšit?

 

 

Loni se v areálu břeclavského zámku představili například Harlej, Monkey Bussines, Divokej Bill nebo Vypsaná fixa, Poletíme? a další skvělé kapely. Nyní oznámených osm kapel slibuje opět skvělé zážitky.

Mezi první čtveřici oznámených kapel patřily Tři sestry, slovenští Horkýže Slíže, Trautenberk a Cocotte Minute. Tři sestry a Trautenberk se v Břeclavi představí poprvé, ale Horkýže se vrací po třech a „Kokoti“ po dvou. Tehdy podle slov organizátorů „zbourali“ nádvoří.

Tři sestry hrají svůj poctivý hospodský rock už od roku 1985 a je s nimi spojen Lou Fanánek Hagen. Příští rok tak slaví 35 let! Za sebou mají už desítky alb, přičemž poslední s názvem Svobodu ředkvičkám vyšlo loni. Řada jejich písniček už zlidověla a tak není pochyb, že si s nimi zazpívá celá Břeclav!

Horkýže Slíže jsou také stálicí oblíbenou jak u nich na Slovensku, tak u nás. Tato banda z Nitry si v čele se zpěvákem Kukem dokáže vždy vymyslet nějaké legrácky a jejich koncerty jsou tak skvělé na pohled i poslech. Horkýže jsou nyní na podzim na společném turné se Třemi sestrami, tak kdo ví, jestli si pro jižní Moravu něco nepřichystají.

Trautenberk hrající tanzmetal se v poslední době pěkně vyšvihnul a stává se stále oblíbenější. Kapela vystupuje v originálních kostýmech, na pódiu nechybí Anička ani Zemský rada (Prasopes) a každý přece ví, že hajnej je hovado. Trautenberk vydali zatím tři alba a jeden singl. Na tom posledním Ticho nad pekáčem (2018) vystupuje jako host také Veronika "Supice" Borovková ze Tří sester, což zavání překvapením…

Cocotte Minute letos slaví 15 let a nadělili si k tomu mimo jiné video singl k debutu CZEKO z roku 2004. Také jedou výroční turné a není pochyb, že v Břeclavi opět Zeller a spol. udělají pořádný bordel!

K dalším oznámeným jménům patří také velcí hudebníci v čele s Tomášem Klusem, Pokáčem a skupinami Rybičky 48 a Polemic.

slavnosti breclavskeho piva1

Tomáše Kluse čeká v Břeclavi premiéra a přiveze zde především svou nakažlivou energii a také loňskou desku Spolu. Koupit si tady budete moci určitě i novinku, která brzy vyjde - Klusymfonie s písněmi Tomáše Kluse v aranžích pro symfonický orchestr nahranou s Cílovou skupinou a Janáčkovou filharmonií Ostrava.

Jan Pokorný – Pokáč je příjemným objevem české hudební scény. Jde o písničkáře hrajícího na kytaru a ukulele, který se vyznačuje především originálními texty. Vydal dvě demo alba(Pekáč a Pokák) a dvě oficiální – Vlasy a nejnovější Úplně levej.

Punkáči z Kutné Hory Rybičky 48 připlují do Břeclavi oslavit svou plnoletost a určitě to bude stát za to! Kapela vznikla v roce 2002 pod názvem Banánový Rybičky, po čase si jej změnila. Za sebou mají 6 studiových alb a také desítky videoklipů.

Letošní výročí dvaceti let může u břeclavského zámku zpětně oslavit také slovenská skupina Polemic. Ti hrají veselou hudbu – ska a reggae a zaručeně tak nenechají nikoho v klidu. Za sebou mají sedm alb, kdy poslední vyšlo už v roce 2013 a od té doby o nich není moc slyšet, tak si fanoušci mohou alespoň vychutnat jistě skvělý koncert.

Vstupenky ještě nejsou k dispozici, ale brzy budou, tak sledujte webové stránky  a facebookovou událost


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor o nové desce i nenávisti v rohlíku s Xindlem X

Písničkář Ondřej Ládek alias Xindl X momentálně chystá novou desku s půvabným názvem Láska. V tomto rozhovoru se o ní dozvíte různé zajímavosti. Xindla X také můžete vidět naživo v rámci jeho jarního turné, v nejbližší době například v pátek 30.3. na Rampě v Mariánských Lázních nebo ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Mix žánrů: Gideon Devátá

gideon devata 200V květnu vydalo nakladatelství Host první díl zamýšlené trilogie novozélandské autorky Tamsyn Muirové s názvem Gideon Devátá. Jedná se o těžko popsatelnou kombinaci hned několika nesourodých žánrů s osobitou atmosférou nepoznaných sv...

Divadlo

Úniková hra Faust vás vtáhne do mystické historie

faust200Únikovou hru Faust si můžete užít v prostoru Enigma Prague (Svornosti 18, Praha 5-Smíchov). Koncipována je tak, aby si hráči nejenom „zahráli“, ale dozvěděli se i něco z jednoho z nejstarších českých a pražských mytologických příběhů.

...

Film

Vydejte se Všemi směry

altJaká cesta vede k reportáži? Jak dlouho trvá její příprava a co všechno se musí obětovat? Zřejmě si málokdo z nás dokáže představit, kolik práce stojí za stránkovým článkem v novinách či časopise. O tom, jak trnitá cesta vede k dobře pos...