Festival Ostrava v plamenech představil první hvězdy

Festival Ostrava v plamenech představil první hvězdy

Tisk

ostrava v plamenech 200Sedmý ročník festivalu Ostrava v plamenech začíná pomalu vystrkovat růžky a představil první hvězdy. Bude se opět konat v areálu Dolních Vítkovic, a to 1. srpna 2020.

 

 

Organizátoři slibují celkem 10 kapel, z nichž první oznámenou je německá thrashmetalová legenda Sodom. Spolu s KREATOR, DESTRUCTION a TANKARD jsou považováni za tzv. “velkou čtyřku, big teutonic four”. Nepřetržitě hrají od roku 1981 a na kontě mají 15 alb, přičemž některé z nich patří k největším klenotům světového thrash metalu. Koncem listopadu by jim měl vyjít singl s názvem Out of the Frontline Trench, který bude obsahovat pět skladeb. Plnohodnotné album pak má spatřit světlo světa v roce 2020.

Další oznámená kapela je také z Německa – jedná se o gothiky Crematory s výrazným frontmanem Gerhardem "Felixem" Stassem. Na scéně jsou aktivní od roku 1991 s malou dvouletou pauzou a na kontě mají 14 alb. Brzy své fanoušky potěší další deskou!

Především mladší publikum anebo naopak milovníky starého stadionového rocku potěší partička Kissin´ Dynamite. Její členové v průměru nemají ani 30 let, ale vše dohání skvělou muzikou. Původně vystupovali pod názvem Blues Kids, v roce 2007 se přejmenovali a o rok později vydali první album Steel of Swabia. Následovalo dalších 5 alb – poslední s názvem Ecstasy vyšlo v roce 2018 a momentálně s ním jedou druhou část evropského turné.

První českou oznámenou skupinou jsou Witch Hammer z nedalekého Jablunkova. Tito metalisté hrají už od roku 1999 a kombinují klasický heavy metal s rock´n´rollem. V březnu letošního roku jim vyšel třískladbový singl s názvem S.U.P.

Všechny tyto kapely se v Ostravě představí poprvé, tak si to nenechte ujít! První vlna vstupenek za nejnižší cenu je už vyprodaná, momentálně je v prodeji druhá vlna za 850 korun, a to osobně v Infostánku OC Futurum v Ostravě - Mariánských Horách na Novinářské ulici nebo v síti Ticketportal.

ostrava v plamenech2

Více informací najdete na webových stránkách a facebookové události.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Celé znova „Chceme si Pošembeří tour užít, a pobavit lidi a vlastně i sebe!“

Cele znova 200Regionu Pošembeří v dubnu až květnu bude žít akcí s názvem Pošembeří tour, jejíž tváří se stala skupina Celé znova. My jsme toho využili a pořádně jsme vyzpovídali Stanislava Potměšila. Ten nám prozradil více o životě na vesnici (pohoda na v...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Vtipné dvojjazyčné povídky čtenáře nezklamou

Dvojjazycne povidky 200Dvojjazyčně psané příběhy se na našem knižním trhu již trvale zabydlely a představují žádaný produkt nejen pro studenty cizích jazyků (v tomto případě angličtiny). Důležitou roli zde hraje výběr vhodného a...

Divadlo

Pohled z mostu: Mimořádné lidské drama o spalující vášni

Pohled z mostu200Arthur Miller je jistě vedle Eugena O’Neilla, Tennesseeho Williamse a Edwarda Albeeho vrcholným americkým dramatikem 20. století – a jedním z mála nesporných moderních dramatických klasiků. Z jeho významných her už diváci Městského d...

Film

Přes prsty nabídne víc než jen pěkné zadky

Přes prsty 1Do kin před několika dny vstoupila letní komedie Přes prsty, která svým sportovním zaměřením vlastně může tak trochu připomínat Ženy v běhu. Dokáže se jim ovšem vyrovnat?

...