Festival Ostrava v plamenech představil první hvězdy

Festival Ostrava v plamenech představil první hvězdy

Tisk

ostrava v plamenech 200Sedmý ročník festivalu Ostrava v plamenech začíná pomalu vystrkovat růžky a představil první hvězdy. Bude se opět konat v areálu Dolních Vítkovic, a to 1. srpna 2020.

 

 

Organizátoři slibují celkem 10 kapel, z nichž první oznámenou je německá thrashmetalová legenda Sodom. Spolu s KREATOR, DESTRUCTION a TANKARD jsou považováni za tzv. “velkou čtyřku, big teutonic four”. Nepřetržitě hrají od roku 1981 a na kontě mají 15 alb, přičemž některé z nich patří k největším klenotům světového thrash metalu. Koncem listopadu by jim měl vyjít singl s názvem Out of the Frontline Trench, který bude obsahovat pět skladeb. Plnohodnotné album pak má spatřit světlo světa v roce 2020.

Další oznámená kapela je také z Německa – jedná se o gothiky Crematory s výrazným frontmanem Gerhardem "Felixem" Stassem. Na scéně jsou aktivní od roku 1991 s malou dvouletou pauzou a na kontě mají 14 alb. Brzy své fanoušky potěší další deskou!

Především mladší publikum anebo naopak milovníky starého stadionového rocku potěší partička Kissin´ Dynamite. Její členové v průměru nemají ani 30 let, ale vše dohání skvělou muzikou. Původně vystupovali pod názvem Blues Kids, v roce 2007 se přejmenovali a o rok později vydali první album Steel of Swabia. Následovalo dalších 5 alb – poslední s názvem Ecstasy vyšlo v roce 2018 a momentálně s ním jedou druhou část evropského turné.

První českou oznámenou skupinou jsou Witch Hammer z nedalekého Jablunkova. Tito metalisté hrají už od roku 1999 a kombinují klasický heavy metal s rock´n´rollem. V březnu letošního roku jim vyšel třískladbový singl s názvem S.U.P.

Všechny tyto kapely se v Ostravě představí poprvé, tak si to nenechte ujít! První vlna vstupenek za nejnižší cenu je už vyprodaná, momentálně je v prodeji druhá vlna za 850 korun, a to osobně v Infostánku OC Futurum v Ostravě - Mariánských Horách na Novinářské ulici nebo v síti Ticketportal.

ostrava v plamenech2

Více informací najdete na webových stránkách a facebookové události.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Stýská se nám po mladší a naivnější verzi nás samých

Hana-Hermanova2Hana Hermanová se svou povídkou Cancfranc zvítězila na celé čáře v naší literární soutěži Nejkrásnější milostný příběh. Co o sobě prozradila čtenářům magazínu Kultura 21? Třeba i to, jak se jí psala vítězná povídka, co ráda dělá ve svém volném čase a o čem sní. 

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Nevěru tolerovat nebo řešit razantně?

200litRomán od Táni Keleové-Vasilkové „Druhá“ mě zase jednou přiměl k zamyšlení, jak bych se zachovala na místě hlavní hrdinky. V kostce je to klasický a obvyklý až skoro okoukaný příběh. Hlavní hrdinka Alena žije spokojený život na mateřské dovolené s dvěma mal...

Divadlo

20 let radosti a smíchu

screamers PEREXV letošním roce je to už dvacátý rok, kdy mají členové travesti skupiny Screamers plné diáře a brázdí republiku křížem krážem. Sama představení skupiny navštěvuji už od základní školy, takže jejich repertoár znám dobře a byla jsem zvědavá,...

Film

XII. Mezinárodní festival outdoorových filmů v Praze

a 200Mezinárodní festival outdoorových filmů, který již od 3. října brázdí kinosály a další spřízněná místa nejen České a Slovenské republiky, ale i Sibiře, dorazí 20. listopadu také do hlavního města. Letošní ročník uvádí desítky snímků s adrenalinovou, ale i...