Metalové okénko srpen

Metalové okénko srpen

Tisk

mo 200S větším zpožděním, způsobeným zlomeninou ruky, opožděně přináším ohlédnutí za srpnovými novinkami z metalového světa. Hlavně s vizualizéry se poslední dobou roztrhl pytel, ale je to logické, když videoklipy stojí tolik peněz. A není to vlastně vůbec špatné…

 

Novým videoklipem se může pochlubit švédská melodická death metalová skvadra In Flames. V březnu vydali výbornou desku I, The Mask a z ní můžete omrknout vizuální podobu písničky Voices:

Jako ochutnávku 13. desky Korn, pojmenované lakonicky The Nothing, která vychází v pátek 13. září, tu máme vizualizér k vynikající skladbě Cold:

Banda Killswitch Engage vydává v půli srpna desku Atonement, na které najdeme 11 nových skladeb. Obrázek si můžeme udělat podle klipu k poněkud nijaké, aspoň podle mého názoru, písni I Am Broken Too:

Death metalová parta Immolation už toho má za sebou hodně a začátkem nového roku začne nahrávat nástupce desky Atonement z roku 2017.

Do poklidnějších vod vplujeme s projektem KXM, který tvoří ostřílení hudebníci zpěvák a basák v jednom Dough Pinnick, kytarista George Lynch a bubeník Ray Luzier. Jejich třetí deska, Circle Of Dolls, vychází 13. září a jako vlaštovku tu máme klip k pohodovce Lightning:

Ostřílení hardcore rajcovníci Agnostic Front hlásí, že dvanáctou studiovku mají hotovou! Fošna se bude jmenovat Get loud! a vyjde někdy na podzim tohoto roku.

Po deseti letech se o slovo hlásí americká kapela Skinlab, která nabízí zajímavé pojetí metalu. Ostatně si pusťte vizualizér k písni Overcoming a uvidíte a uslyšíte sami:

O nové desce se ví jen to, že má vyjít ještě letos a ponese název Venomous.

Ani američtí raubíři As I Lay Dying nezahálejí a 20. Září nám přinesou sedmou studiovku s názvem Shaped By Fire. K titulní povedené skladbě mají i neméně povedený klip:

Zkušení němečtí thrash metalisté Destruction si pro nás nachystali vizualizér video k songu Inspired By Death z jejich sedmnácté studiovky Born To Perish:

Norská black metalová kapela Mayhem vydá šestou desku s deseti skladbami s názvem Daemon 25. října. Už se těším!

mo mayhem

Pohodáři Puddle of Mud se vrací ve velkém stylu a hned nám předkládají hitovku s jednoduchým popěvkem a názvem Uh Oh:

V pátek 13. jim vychází deska Welcome To Galvania o 11 skladbách.

Koncem září vychází novinka i horor punkovém útvaru Wednesday 13. Deska Necrophaze přinese 12 písniček a co vás čeká vám napoví vizualizér k písničce Bring Your own Blood:

Lindemann je název projektu spolupráce dvou velkých jmen – zpěváka Rammstein Tilla Lindemanna a švédského producenta a multiinstrumentalisty Petera Tägtgrena (Pain, Hypocrisy). Ti vydali v roce 2015 desku Skills In Pills a nyní hlásí, že mají hotovo i jejího následovníka.

Ukrajinská banda Jinjer, která se prezentuje moderním metalem, vydá 25. října desku Macro, na které najdeme devět novinek. Těšíte se?

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ozvěny ze Světa knihy/ edice ČT

CT Krysaci oceneni perex20. mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha 2014 je sice již minulostí, ale protože zde zástupci redakce Kultury21 objevili spoustu novinek a skvělých knižních titulů a navíc se potkali s koleg...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Všechny krásné lži – necháte se jimi pohltit?

vsechny krasne lzi 200V březnu vyšla pod taktovkou nakladatelství Bookmedia rázná kniha Všechny krásné lži od oceňovaného amerického autora Petera Swansona. Příběh nabízí mnohem víc, než jen rozplétání toho, kdo je to udělal. Dáte si říct?

...

Divadlo

Dům jako živá bytost?
ImageCo je to “domov”? Nelehká otázka, viďte? Pro každého z nás tento pojem může představovat něco naprosto odlišného, ale vždy velice osobního. Je to hnízdo, ze kterého jsme, sotva plnoletí, vyletěli vstříc nástrahám života? Nebo možná malá garsonka, ve k...

Film

Letošní FEBIOFEST skončil

febiofest logo perex
FEBIOFEST, rozsáhlá mezinárodní přehlídka filmů, doplněná posléze i soutěžní sekcí, se nejprve konal v Praze (již v roce 1993); později se rozšířil do dalších měst. Zve nejen na stovky filmů, uváděných v řadě tematických ...