Metalové okénko září

Metalové okénko září

Tisk

mo zari 200V září se roztrhl pytel s videoklipy a já pevně doufám, že z takového žánrového rozmezí si vybere snad každý, tak do toho!

 

 

Supergrupa Prophets Of Rage se klipem k písni Pop Goes The Weapon z chystaného nového alba vyjadřuje k násilí v Americe, za kterým stojí zbraně:

Americká kapela KoRn vydává 13. září třináctou desku The Nothing a z ní nám předkládají vizualizér sk písničce Can You Hear Me:

A aby toho nebylo málo, přihazují i oficiální klip k You'll Never Find Me:

Portugalští Moonspell figurují na scéně už přes 25 let a nyní se o jejich historii můžeme dovědět víc. Poslední den v říjnu totiž v anglickém překladu vychází kniha Ricarda S. Amorima Wolves Who Were Men: The History Of Moonspell. Na asi 450 stranách najdeme řadu fotografií a mimo popisu toho, jak se prali a perou s měnícím se hudebním průmyslem, tu najdeme i řadu rozhovorů s jejich hudebními přáteli, např. z kapel Rotting Christ, Cradle Of Filth, Kreator.

mo zari moonspell kniha

Pohodovou rockovou muziku nám přináší kapela KXM, kterou tvoří hudební matadoři zpěvák a basák v jednom Dough Pinnick, kytarista George Lynch a bubeník Ray Luzier. Jejich třetí deska, Circle Of Dolls, vychází 13. září a z ní tu máme klip ke skladbě Time Flies:

Klid střídá bouře v podání metalcoreové bandy As I Lay Dying. Sedmá deska Shaped By Fire vychází 20. září a je ještě mnohem lepší, než jsem mohla doufat. Klip k písničce Blinded to jen dokazuje:

Projekt Lindemann dvou velkých hudebních es - zpěváka Rammstein Tilla Lindemanna a švédského producenta a multiinstrumentalisty Petera Tägtgrena (Pain, Hypocrisy) – hlásí zprávy o chystané novince. Deska F & M vyjde 22. listopadu a bude obsahovat 11 písní + na některých discích ještě 2 bonusovky. Jako vždy nezarmoutí zábavným klipem, tentokráte k písničce Steh Auf:

Koncem září, konkrétně 27., vychází kapele Hellyeah deska Welcome Home. Ta má být poctou bubeníkovi Vinniemu Paulu Abbottovi, který před rokem zemřel. Jedna z jedenácti skladeb se jmenuje Black Flag Army a můžete se podívat na videoklip:

A jako epické rozloučení s milovaným bubeníkem může sloužit pomalá Skyy And Water:

Kapela Prong vydá 29. listopadu EP Age Of Defiance, kde najdeme dvě zbrusu nové songy a tři živáky.

Američtí metalisté Skinlab vydají po deseti letech od The Scars Between Us 25. října desku Venomous. Těšit se můžeme na deset nových písní.

mo skinlab

Blackmetalová skvadra 1349 z Norska vydává 18. října fošnu The Internal Pathway a k ní nám přináší podmanivý klip k výborné skladbě Dødskamp:

A máme tady dalšího norského titána, tentokráte samotného Abbatha! Ten pod svým jménem vydal v červenci druhou desku s vymyšleným názvem Outstrider a z ní nám servíruje skvělou Hecate:

A posuneme se do Švédska, kde Amon Amarth předvádí svou vikinskou show i v hymnickém klipu k písni Shield Wall:

Rockeři Foo Fighters vydaji přede dvěma lety desku Concrete And Gold a už brzy začnou pracovat na jejím následovníkovi.

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Můj cíl je originalita, pokrok a design bez hranic

S ocenením Zlatá hokejkaAchillea Sdoukose zná Slovensko, Česko i Balkán. Jeho máma je slovenská akademická malířka Ingrid Zámečníková, otec Řek. Rovněž dobře zná sklo, materiál, který mu umožňuje zhmotňovat...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Životní pouť pobřežní cestou

Pobrezni cesta perexTeprve před několika dny se Raynor dozvěděla, že její manžel Moth trpí nevyléčitelnou nemocí. A k tomu právě přišli o dům a s ním i o práci. Nezbývá jim skoro nic – ani čas. A tak se rozhodnou vydat na pouť dlouhou tisíc kilom...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede poetickou komedii Happy End. Dlouholetý pár v ní ztvární Bohdana Pavlíková s Lubošem Veselým

Happy End 200Poetickou komedii Happy End zvoucí diváky na návštěvu bytu dlouholetých manželů uvede Švandovo divadlo v Praze. Režisérem a spoluautorem inscenace je Daniel Hrbek, ředitel smíchovské scény, premiéra se uskuteční 25. března ve Studiu Švandova di...

Film

Přátelský podvod aneb Mystifikace (nejen) v české literatuře 20. století

mys 200Historická sebereflexe českého národa o sobě samém mnohdy vycházela z podvržených podkladů, tvářících se přitom naprosto seriózně a důvěryhodně, ba státotvorně. Tak tomu bylo v případě Hájkovy kroniky, při sporech kolem Rukopisů. A stejná slova lze vztáhno...