Metalové okénko listopad

Metalové okénko listopad

Tisk

mo 200Listopad se nese ve znamení reunionu americké rockové legendy Mötley Crüe, ale máme tu i spoustu dalších zajímavých informací. Najdete si i vy tu, která vás zaujme?

 

 

Kultovní kapela Rage Against The Machine hlásí reunion! Žel to také znamená konec supergrupy Prophets Of Rage, kterou tvořili Tom Morello (kytara), Brad Wilk (bicí), Tim Commerford (basa), DJ Lord, a zpěváci Chuck D a B-Real. Kapela vydala přede dvěma lety eponymní nadějné album, ale když RATM vstali z popela, tak to rozpustili.

V příštím roce se dočkáme nové studiovky americké bandy Deftones. Jsou to tři roky, co kapela vypustila do světa desku Gore.

Jméno Kirka Windsteina znají všichni ti, kteří poslouchají sludge metal. Tohoto basáka a kytaristu můžete znát z kapel jako Crowbar či Down, ale taky Kingdom Of Sorrow. Nyní se ale bude prezentovat sám za sebe a v lednu vydá debut s názvem Dream in Motion.

mo kirk

Třináctého prosince vyjde kapele Stone Sour live album s názvem Hello, You Bastards: Live In Reno. Najdeme na něm 16 písní, které nahráli loni.

Black metalové modly Mayhem existují 35 let a za tu dobu vydali 6 alb, novinkou je deska Daemon, jež vyšla koncem října. Nyní kapela představuje svůj vůbec první oficiální videoklip a to k písni Falsified And Hated:

Frontman hardcoreové bandy Hatebreed, Jamey Jasta, vydává 13. prosince desku The Lost Chapters - Volume 2. Najdeme na ní 12 skladeb a můžeme se těšit na hvězdné hosty, například Maxe Cavaleru (Soulfy), George Fishera (Cannibal Corpse), Howarda Jonese (Light The Torch).

mo jasta

O slovo se hlásí extrémní metalová partička Suicide Silence, jež přede dvěma lety vydala eponymní desku a ta byla docela průšvih. Snad to v půli února napraví s šestou studiovkou Become The Hunter. Aby ukázali a navnadili na to, co nás čeká, vypustili do světa hned dva videoklipy k písním Meltdown:

a Love Me To Death:

Americká rocková modla Mötley Crüe se vrací k životu! Před několika lety ukončili kariéru, jeli na velké závěrečné turné, ale nyní se hlásí zpět o slovo. Díky biografickému filmu The Dirt získali spoustu nových fanoušků a asi to byl impulz, který je donutil přehodnotit situaci.

mo motley

Charismatický Dave Vincent, bývalý frontman kapely Morbid Angel a nyní tvář a hlas Vltimas a formace I Am Morbid, vydá počátkem února autobiografii I Am Morbid: Ten Lessons Learned From Extreme Metal, Outlaw Country, And The Power Of Self-Determination.

Thrashmetalová banda Death Angel vydala v květnu album Humanicide a z ní nyní prezentuje videoklip ke skladbě Immortal Behated:

Sevendust se činí – loni vydali desku All I See Is War a nyní prozradili, že mají nahranou i jejího následovníka. Na vydání si ale počkáme až do léta.

Duo Lindemann ve složení zpěvák Rammstein Till Lindemann a producent a multiinstrumentalista Peter Tägtgren (Pain, Hypocrisy) vydalo 22. listopadu druhé album, F & M. Aktivně ho propagují, zhlédnout můžete třeba klip k písničce Frau & Mann:

KoRn vydali 13. září desku s lakonickým názvem The Nothing a teď se můžeme podívat na videoklip k výborné skladbě Cold:

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lenka Dusilová: Je čas na nové věci

200rozLenka Dusilová, nepřehlédnutelná a originální osobnost české hudby, přichází se svojí kapelou BAROMANTIKA s novým albem. Přesněji řečeno jde o komplet CD a DVD s živým koncertním záznamem Live at Café v lese, který je vůbec prvním živým albem v kompletn...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Vyřešte sedmý případ Martina Servaze

lov 200Letos na jaře vyšla v nakladatelství XYZ další kniha od francouzského spisovatele Bernarda Miniera. Jmenuje se Lov a jedná se o sedmý případ kriminalisty Servaze.

 

...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede poetickou komedii Happy End. Dlouholetý pár v ní ztvární Bohdana Pavlíková s Lubošem Veselým

Happy End 200Poetickou komedii Happy End zvoucí diváky na návštěvu bytu dlouholetých manželů uvede Švandovo divadlo v Praze. Režisérem a spoluautorem inscenace je Daniel Hrbek, ředitel smíchovské scény, premiéra se uskuteční 25. března ve Studiu Švandova di...

Film

Nečekaně ztřeštěný výlet do Litvy

litva200Severský filmový podzim nabízí nejen filmy severských zemí, jak by název mohl napovídat, ale hranice se rozšiřují i na filmy z pobaltských republik. Ve filmu Litva, do toho! se můžete seznámit s největší pobaltskou zemí prostřednictvím ztřeštěné roa...