Festival Pohoda hlásí další potvrzená jména - Richie Hawtina, Glass Animals a FKA TWIGS

Festival Pohoda hlásí další potvrzená jména - Richie Hawtina, Glass Animals a FKA TWIGS

Tisk

pohoda 200Letošní ročník kultovního slovenského festivalu Pohoda bude bohatší o vystoupení dalších tří hudebních hostů.

 

 

Prvním z nich je legendární DJ, technologický inovátor a celosvětově uznávaný techno producent Richie Hawtin. The New York Times ho nazval intelektuální hybnou silou v rámci elektronické taneční hudby. Jeho hudba zazněla v rámci výstav v Guggenheimově muzeu v New Yorku, v Grand Palais či Centre Pompidou v Paříži či v rámci zahajovacího ceremoniálu zimní olympiády v Turíně. Je spoluzakladatelem Beatportu, vydavatetelství Plus 8, stál také při vývoji zásadních elektronických nástrojů jako Ableton Live, Traktor Scratch, Lemur Controller či mixu MODEL 1.

pohoda Richie Hawtin

Druhým potvrzeným jménem jsou Glass Animals, dobře známí i českému publiku. Na Pohodě měli vystoupit už v roce 2018, ale z důvodu vážného zranění bubeníka Joea Seawarda museli zbytek turné zrušit. Krátce po novém roce prišly z ostrovů skvělé zprávy - po festivalech Glastonbury, Coachella či Bonnaroo uvidí skvělou britskou kapelu Glass Animals i návštevníci Pohody 2020.

pohoda Glass Animals

FKA twigs o sobě poprvé dala vědět na začátku dekády s nahrávkou EP1, o dva roky později přišla s albem LP1 a zakončila ji famózním druhým albem Magdalene. Z doprovodné tanečnice velkých hvězd se v krátké době stala ikonou moderního umění porovnatelnou s Davidem Bowiem v letech sedmdesátých, Kate Bush v letech osmdesátých a Björk v letech devadesátých. V tvorbě Tahliah Debrett Barnett coby FKA twigs, se kterou spolupracují ti nejlepší režiséři, kostyméři a animátoři, se mísí klasická hudba, elektronika, balet, pooldance i operní zpěv.

pohoda FKA twigs

Seznam potvrzených umělců: Stormzy, Lykke Li, Thom Yorke Tomorrow's Modern Boxes, The Libertines, Metronomy, Richie Hawtin, Glass Animals, Wolf Alice, Slowthai, Parcels, ZHU, JPEGMafia, Archive, The HU, Kevin Morby, Floating Points, Black Midi, Hatari, The Comet Is Coming, Shame, Yves Tumor, Chai, Kokoroko, Emel Mathlouthi, Iva Bittová & Dunaj, Bazzookas, Wooze, PENGSHUi, Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou, Black Country, New Road, Trupa Trupa, Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs, Crack Cloud, Malox, Shht a mnoho dalších.

Festival Pohoda
Kdy: 9. – 11. července 2020
Kde: Letiště Trenčín
Vstupenky: se dají zakoupit na www.pohodafestival.sk/sk/shop.

Více informací: www.pohodafestival.sk


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

K současné kariéře Dagmar Peckové patří operní i činoherní divadlo, hudební projekty a samozřejmě festival Zlatá Pecka

dagmar peckova200Vždycky tvrdě pracovala, což se projevilo už na začátku její kariéry, kdy proměnila své šance za mnohaletou mezinárodní kariéru. Talent, intelekt, ale také dřina a pokora, to už jaksi patří k pěvkyni Dagmar Peckové léta. A i když má...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Další příběh pro knihomoly, tentokrát z Paříže

divka200Čteme často, čteme rádi, čteme všude, kde se dá. Knih, které knihomolům představují jejich vlastní svět, není mnoho, ale jsem ráda, když si mě najdou. A přesto, že v názvu titulu je metro, knihu jsem přečetla v tramvaji a nebylo to na škodu.

Divadlo

Kočkožrout kašle na zažitá pravidla... a to se neodpouští

Kockozrout 2Lidé v malém bavorském městečku žijí svůj obyčejný život. Ze všeho nejradši se setkávají v místní hospodě, kde probírají nejnovější drby a popíjí pivo. Jejich dalšími zálibami jsou sex a věčné snění o novém začátku a lepším životě. Jejich životní...

Film

Masaryk – o nezlomném boji za ideály

masaryk-film-perexNa plátna českých kin vstupuje dojemný příběh, který se věnuje osudu velvyslance a pozdějšího československého ministra zahraničí Jana Masaryka. Dějová linie se opírá o diplomatickou kariéru a napínavý životní osud bohéma s duševní c...