Polemic představují nový klip Dokonalý zločin, v hlavní roli září herec Marko Igonda

Polemic představují nový klip Dokonalý zločin, v hlavní roli září herec Marko Igonda

Tisk

polemic 200Bratislavská kapela Polemic přináší fanouškům nový singl Dokonalý zločin. Natočila k němu také videoklip, v detektivním příběhu hraje hlavní roli Marko Igonda – známý herec, který aktuálně září ve slovenském thrilleru Sviňa. V komparzu klipu zahráli všichni členové kapely.


Dokonalý zločin je o okouzlení muže ženou

Energická skladba Dokonalý zločin je o příběhu okouzlení muže ženou, která se v jeho životě objeví z ničeho nic, udělá rozruch, ukradne mu srdce a beze stopy zmizí. „Je to příběh, který ze svého života poznají asi všichni kluci i muži. Zápletka, jakou by napsala Agata Christie," říká s úsměvem autor textu Peter „Petko" Opet.

Hlavní roli v klipu zahrál oblíbený slovenský herec Marko Igonda. „Vždy rád podpořím slovenské kapely a slovenskou hudbu. Je to pro mě čest, že jsem mohl účinkovat na naší scéně i v tomhle žánru," vysvětluje Marko. Femme fatale si po jeho boku zahrála slovenská divadelní, filmová a televizní herečka Marta Maťová, kterou mohou fanoušci znát z filmů Amnestie nebo Šťastný nový rok.

polemic1

„Marko je charismatický herec, který se fantasticky zhostil své role a výborně ho přii tom doplnila herecká kolegyně Marta Maťová. Jsme rádi, že naši nabídku přijali, z jejich výkonů jsme nadšení," dodává zpěvák Braňo „Bejzo" Bejza. Režie videoklipu se ujal Martin Gonda, jehož krátkometrážní film Pura Vida byl minulý rok uveden na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. Natáčení probíhalo netradičně, jednotlivé menší role ztvárnili samotní členové kapely.

Polemic míří na turné

Polemic začínají letošní rok aktivně, a to společným klubovým turné s kapelou Medial Banana. Kromě přátelství je pojí také láska k jamajské hudbě, ska a reggae. Funkčnost tohoto hudebního spojení minulý rok potvrdili nejen nadčasovou hymnou Staré časy, ale také společným koncertem na slovenském festivalu Uprising.

Staré časy tour 2020:
05. 3. Nitra - Nájomná jednotka 210
06. 3. Banská Bystrica - Urban Spot
07. 3. Trenčín - Piano Club
13. 3. Košice - Tabačka Kulturfabrik
14. 3. Prešov - PKO Čierny Orol
18. 3. Brno - Fléda
26. 3. Bratislava - Majestic Music Club
18. 4. Hruštín DK

polemic2


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

O české hudbě s Wolfgangem Sawallischem

200 sawallischVýběr z rozsáhlého rozhovoru s Wolfgangem Sawallischem, který vedl v září 1987 v Praze Milan Slavický. Ten v úvodu píše, že dirigent odpovídal na otázky způsobem, který charakterizuje i jeho práci s interprety: „s vlídnou uvážlivostí, ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Veronica Monet: Vědomá prostitutka

prosti200Je to jako kdybyste nahlédli pod střechu luxusního nevěstince. Jakobyste nahlédli někam, kde se beze zbytku uspokojují mužské touhy. Kde i pro nejdivočejší představy najdete tu pravou společnici. Je to kniha, která pro podobné hrátky dodá odvahu i vá...

Divadlo

Tragédie člověka, který neuměl říct NE

netrpelivost-srdce perexPoručík Anton Hofmiller (Petr Matyáš Cibulka) má jednu vlastnost, která mu občas nesmírně komplikuje život: neumí říkat ne. Když se spřátelí s nádhernou Ilonou (Romana Widenková), zdá se, že našel své štěstí.

<...

Film

Pražský výběr - Symphony Bizarre: Koncert na stříbrném plátně

prazsky vyber200Velkolepý koncert Pražského výběru na stříbrném plátně s názvem Symphony Bizarre ukáže vystoupení kapely v O2 aréně v prosinci roce 2016. Pražský výběr tehdy převedl divákům více, než jen rockový koncert. Ke svému výročí připravil bombast...