N.O.H.A. uvádí pilotní singl z chystané desky

N.O.H.A. uvádí pilotní singl z chystané desky

Tisk

noha 200Musíme čelit tlaku okolí i sebe samých, abychom zůstali silní. S touto myšlenkou přistupovala multižánrová skupina N.O.H.A. ke svému novému videosinglu.

 

 


Hledání síly a vnitřního klidu

Pressure v sobě propojuje syrové emoce s fresh soundem, který zbytečně nejde na ruku žádným škatulkám a stereotypům. „Skladba vystihuje stav na konci vztahu, když si připadáme nepochopeni a popíráme, že by to takhle mohlo být. Věnuje se hledání síly ve chvílích, kdy jsme na všechno sami,“ říká zpěvačka Kaia Brown.

Nový singl složil bubeník Thom Herian, který přišel zároveň s názvem Pressure. Na jeho základě napsala Kaia Brown, jež stojí v popředí Noise Of Human Art (N.O.H.A.) od roku 2013, text o boji s vlastními nejistotami. O finální formu tracku se pak postaral producent a zakládající člen Philip Noha. „K textu jsem přistupovala tak trochu abstraktně. Když píšu, hodně mě inspirují třeba Portishead a Massive Attack,“ upřesňuje Kaia. Skladba tak kloubí triphopovou potemnělost se svěží elektronickou produkcí i intenzivním popovým refrénem. V prvé řadě ovšem kapela N.O.H.A. znovu úspěšně deklaruje, že už je dnes žánrové nálepkování naprosto zbytečné. „Your blame feels better. Falling always took so long,“ zpívá Brown podmanivě.

O videoklip se postaral režisér a kameraman Jakub Vlachynský. „Song má sám o sobě hodně syrové energie a emoci. Chtěli jsme k ní proto video, které by dokázalo vystihnout tu stejnou intenzitu,“ upřesňuje americká zpěvačka, která se hudbě začala profesionálně věnovat v newyorském Brooklynu. V pochmurném klipu kromě ní vystupuje tanečnice Monina Nevrlá. „Tanečnice reprezentuje kus našeho já, které milujeme a zároveň se ho trochu bojíme. Občas s ním jednoduše musíme zápasit,“ dodává Kaia Brown.

Album vychází už v dubnu a pokřtí jej v Lucerna Music Baru

Píseň se objeví i na letošní nové řadové desce, která se stane osmou položkou v dosavadní diskografii N.O.H.A. Zároveň předjímá návrat na tuzemská i světová pódia po několikaleté kreativní pauze. Vydání alba je naplánováno na duben a živě ho budete moct slyšet 19. a 20. května v prostorách pražského Lucerna Music Baru, kde proběhne dvojitý křest.

noha

Kdo je N.O.H.A.?

Kapela Noise Of Human Art vznikla v půlce 90. let. Proslula mixem world music a elektronických žánrů jako drum & bass, který se v následujících letech rozvíjel o nové směry a impulsy. Založili ji producent Philip Noha a MC Chevalier Hadley. N.O.H.A. zůstává stále věrna multižánrovým i multinárodním propojením, proto v její současné sestavě figurují hudebníci z České republiky, USA nebo Německa. Vedle Pressure kapela na letošek plánuje i další videoklipy k materiálu z nového alba.

Sleduj N.O.H.A.:
FB: https://www.facebook.com/noiseofhumanart
IG: https://www.instagram.com/noiseofhumanart/
YT: https://www.youtube.com/user/bandNOHA/

Poslouchej N.O.H.A.:
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6KGA9v3aSXvqSHb4DuukEW?si=xhdD3Jh0RZGP8XGtaCMitg
Deezer: https://www.deezer.com/artist/65263?utm_source=deezer&;utm_content=artist-65263&utm_term=454007161_1565091511&utm_medium=web
iTunes: https://music.apple.com/cz/artist/n-o-h-a/27761964?l=cs


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

BU-FU: „Přátelství na hudebním poli jsou základem všeho.“

BU FU 200K rozhovoru jsme si přizvali skupinu BU-FU, která nedávno vydala nové CD s názvem Buy Us Fuck You. Dozvíte se spoustu zákulisních informací o vzniku tohoto počinu, ale také o tom, jaké je mít v dnešní době kapelu a co...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Svůdná Paříž aneb tajemství francouzského prádla

parizS šarmem a vkusem napsala kanadská novinářka a podnikatelka se spodním prádlem Kathryn Kemp-Griffinová knihu Svůdná Paříž. Rozmnožila tak řadu knih vztahujících se k francouzskému životnímu stylu (namátkou připomenu třeba sérii knih Madame Chic od Jennifer L....

Divadlo

Štyrský/Toyen/Heisler. Švandovo divadlo uvede komorní hru Martiny Kinské o nevšední umělecké trojici

Styrsky Toyen Heisler 200Novou autorskou inscenaci oceňované dramatičky a režisérky Martiny Kinské s názvem Štyrský/Toyen/Heisler uvede 27. března v premiéře Švandovo divadlo na studiové scéně.

...

Film

Svou kariéru, která měla na začátku mezinárodní lesk, bral herec Ivan Palúch s nadhledem

ivan paluch perexByl jen jeden slovenský herec, který v roce 1969 kráčel na festivalu v Cannes po červeném koberci a který tam byl tehdy zastoupen hned třemi filmy - českým snímkem Markéta Lazarová, kde měl roli A...