Kapela Švihadlo vydává po 9 letech nové album Vůně trávy

Kapela Švihadlo vydává po 9 letech nové album Vůně trávy

Tisk

svihadlo 200Nové, v pořadí šesté řadové album kapely Švihadlo “Vůně trávy” vychází po 9 letech od poslední řadové desky Času je málo (Baabanigh Records, 2011).

 

 

Album obsahuje 11 skladeb z autorské dílny zakladatele kapely Petra Šturmy. Na textech se spoluautorsky podíleli i hosté alba - Kato, Michal Šeps, Yannick Tevi, který s kapelou vystupoval v předchozích letech jako stálý host a někdejší člen kapely Vincent Richards.

Texty alba přichází s osobními tématy filosofie života, ekologie i vztahovými tématy. V titulní skladbě Vůně trávy se zpívá o dívce se jménem Vůně trávy. Podívejte se na klip k písni Krouhám:

Album natočila kapela Švihadlo v sestavě: Petr Šturma (zpěv, kytara, sitar), Jiří Charypar (kytary, zpěv, perkuse), Josef Marek (basa), Hynek Šturma (klávesy), Jakub Kočí (bicí, perkuse), Marie Týzlová (zpěv), Gabriela Hráčková (zpěv). Album má i řadu hostů: Kato (rap), Yannick Tevi (zpěv), Vincent Richards (zpěv), Michal Šeps (zpěv), Petr Rubáš (perkuse), Bharata Ranošek (dechové nástroje), Jana Otáhalová (klávesy), Alexej Chudinov (banjo), Vladimír Pavlíček (housle).


Kapela Švihadlo je již třicet pět let vytrvalým zástupcem reggae v Čechách (založena v roce 1983 v Mladé Boleslavi). Kapela vytrvale objíždí kluby a festivaly v České republice a na Slovensku, koncertovala i v okolních zemích (Polsko, Německo, Rakousko, Maďarsko, Slovinsko, Chorvatsko) a dokonce i v Číně.

Album Vůně trávy vychází na labelu 100PROmotion v pátek 13.3.2020 v distribuci Supraphon.

Křest alba proběhne hned 16.3.2020 v pražském klubu Lucerna Music Bar.

svihadlo krest

ŠVIHADLO: Vůně trávy
Tracklist: Krouhám, Nikdo nebude smutnej, Srdce jako pistole, Trinidad, Je krásná, Trapná lež, Livingstone, Ozonová díra, Ano má to cenu, Husí kůže, Vůně trávy
Datum vydání: 13.3.2020

Více informací: www.100promotion.net
www.svihadlo.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jaroslava Mačková: „Pocit bývá tím základním. Ovšem vedou k němu různé cesty.“

jarka mackova 200Jaroslava Mačková (* 1966) pochází z Černčic na Náchodsku, kde stále bydlí. Vystudovala speciální pedagogii v Hradci Králové. Básnické tvorbě se věnuje již od gymnaziálních studií v Jaroměři. Ale nejen to, psaní ji baví natolik, že do...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

VHRSTI vydává první autobiografický komiks u nás

Vhrsti perexZeptáte-li se někoho, co je nejdůležitější věc na světě, odpoví buď bez váhání, že zdraví – jak jinak – nebo bude přemýšlet a přemýšlet a odpověď nedostanete. Alespoň já tuhle zkušenost mám. Sama neumím odpovědět, protože důležitých věcí znám spo...

Divadlo

Wintonovy děti přežily. Jejich příběhy ale často neměly šťastný konec

Kabaret Winton perexBěhem prvních osmi měsíců roku 1939 dostali Nicholas Winton (Matěj Anděl) a jeho spolupracovníci 669 dětí z pomnichovského Československa. V hotelu Šroubek na Václavském náměstí bydlel tenkrát necelý měsíc, pak se vrátil do Vel...

Film

Zlodějka knih, The Book Thief, by Brian Percival s oslnivou Sophie Nélisse v hlavní roli

zlodejka perexOslnivá Sophie Nélisse v hlavní roli Liesel Memingerové, dívky, která neměla to štěstí, aby prožila plnohodnotné dětství. Tehdy její rodině udělala čáru přes rozpočet druhá světová válka a holocaust. Při pohledu na úvod filmu si člověk chtě n...