Mig 21 vydávají své první album Snadné je žít na raritním sběratelském vinylu a přesouvají termíny koncertů z Hyjé! Tour

Mig 21 vydávají své první album Snadné je žít na raritním sběratelském vinylu a přesouvají termíny koncertů z Hyjé! Tour

Tisk

mig21 200Kapela Mig 21 se rozhodla vydat svou první studiovou nahrávku, legendární album „Snadné je žít“, na vinylu. Raritní sběratelský kousek, který měl fanoušky kapely potěšit na plánovaných koncertech, si zatím můžou pořídit na e-shopu kapely nebo na všech ostatních internetových obchodech s hudbou.

 

 Album Snadné je žít, které krátce po vydání získalo platinovou desku za prodej, vyšlo v roce 2001, tři roky po vzniku Mig 21 a obsahuje hned dva jejich největší hity, které mají, i po takové době, zásadní postavení v koncertním setlistu kapely. Skladby „Snadné je žít“ a „Slepic pírka“ zná v této zemi téměř každý.

Album zároveň v roce svého vydání získalo hned dvě nominace na hudební ceny Anděl. Do dnešního dne se ho na CD prodalo přes 50 000 kusů.

mig21 1

Koncerty se přesouvají na příští jaro

V souvislosti se stávající situací byli Mig 21 nuceni přesunut koncerty ze své plánované jarní části Hyje Tour jak na podzim letošního roku, tak na jaro 2021.

„Samozřejmě nás to moc mrzí, ale situaci nemůžeme nijak ovlivnit, takže jsme nucenou koncertní pauzu využili ke skládání nových písniček. Múza nás políbila, takže s materiálem na novou desku to vypadá velmi slibně, pokud vše půjde dobře, na podzim vydáme i nové bestof,“ říká za kapelu bubeník Honza Hladík.

„Některé koncerty se nám podařilo přeložit ještě na tento rok, ale kvůli dalšímu koncertnímu vytížení jsme část přesunuli i na duben 2021. Moc se na vás všechny těšíme a věřte, že všechno dobře dopadne,“ dodává.

mig21 2

Vinyl k dostání zde: https://www.bontonland.cz/mig-21-snadne-je-zit-1/

Více na:
www.mig21.cz
https://www.facebook.com/mig21.official/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Teď už jen sklízíme z bohaté úrody celoživotní inspirace

houser200Mám ráda české autory, ostatně, tohle už jsem říkala několikrát. Nejen proto, že domácí produkci tak nějak nejlépe rozumím, ale v neposlední řadě i proto, že jsem sama autorka. Ráda se nechávám inspirovat a obohacovat názory zkušenějších a úspěšných sp...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Příběh s děsivým koncem – láska krásné lazebnice a korunního prince bavorského

dvorni sasek a carodejnicePoté, co bavorský vévoda Albrecht III. zemřel, rozhodl se jeho bratr po mléku a dvorní šašek Jan Burger, že se vyzná ze svého děsivého prohřešku. Přiřízl si několik husích brků a začal vyprávět pří...

Divadlo

Premiéra muzikálu v Brně: Ženy na pokraji nervového zhroucení

foto perexPodle známé filmové komedie Pedra Almodóvara  z roku 1988 se v londýnském West Endu pustili naslovo vzatí odborníci muzikálového  žánru, Jefrey Lane (libreto) a David Yazbek (hudba a text písní) do divadelní...

Film

Co se stane, když se zloděj rozhodne napravit své chyby?

Cest zlodeju perexPotulný zpěvák Edgin (Chris Pine) je součástí party zlodějíčků, kteří kradou a následně prodávají vzácné artefakty. Tato práce je však velmi nebezpečná a může se při ní snadno stát, že skončíte v oprátce. A ani takový klikař jako Ed...