Metalové okénko duben

Metalové okénko duben

Tisk

mo 200Lidi se rodí, lidi umírají, umění je věčné? Svět se i přese všechno, co se zrovna děje, stále točí, a jeho ozubená kolečka jen tak někdo nezastaví. Takže i v dubnu tu máme přehled klipů, hodně odkládání a dalších informací.

 

 

Polská death metalová legenda Vader vydává první květnový den své šestnácté studiové album, které se bude jmenovat Solitude In Madness a kde najdeme jedenáct písniček. Jako ochutnávku tu máme klip ke skladbě Into Oblivion, na kterém spolupracovali se známou produkční společností Grupa 13.

Tak, co říkáte?

Klip nám přináší i americká banda Godsmack a to k písni Unforgettable z jejich alba When Legends Rise.

Kvůli pandemii se posouvají termíny všeho možného a nejinak je tomu i v hudební branži. Původně mělo Britům Benediction vyjít nové LP v květnu, teď ale termín posouvá na srpen. Připomínám, že kapela vydala naposledy desku Killing Music v roce 2008.

Novou hudbu by nám tento rok měli přinést i američtí Deftones. Naposled jsme od nich měli desku Gore v roce 2016, nyní novinku mixují, ale kdy přesně vyjde, to zatím nikdo neví.

Thrash metaloví veteráni Destruction loni odehráli velkolepou show na festivalu Party.San Metal Open Air a tu se rozhodli vydat jako živé album s názvem Born To Thrash - Live In Germany již 8. května v digitální podobě.

mo destruction

Když jsme u 8. května, tento den mělo vyjít eponymní album Lamb Of God, žel ale kvůli všemu chaosu, co se ve světě děje, se datum vydání odsouvá na 19. června. Tato deska bude pořádná šupa, tak to nezaspěte! Už jsme měli možnost slyšet zajímavě komponovou skladbu Memento Mori, teď si můžete udělat obrázek o neméně výborné písni New Colossal Hate:

Je šílené, jak ten čas utíká. Mám pocit, jako by to bylo loni, co nám Six Feet Under naservírovali desku Torment, která je ale z roku 2017! A tento rok bychom se měli dočkat novinky s názvem Nightmares Of The Decomposed. Půjde o první desku, na které bude makat schopný Jack Owen (ex Deicide, Cannibal Corpse), tak se nemůžu dočkat, co tento pán vymyslí!

A tři roky je to i od jedinečné desky Marilyna Mansona Heaven Upside Down a stejně jako v případě SFU by se letos měl objevit její vysoce očekávaný následovník.

Vloni v říjnu vyšla deska bandy Skinlab Venomous a teď z ní prezentují videoklip k písničce Amerikill:

HC kapelu Hatebreed určitě znáte, ale říká vám něco kapela Jasta? Jméno podnikavého frontmana kapely je i názvem jeho vedlejšího projektu. Na kontě má už tři fošny: Jasta (2011), The Lost Chapters (2017), Lost Chapters Volume 2 (2019) a právě z té poslední přináší song Return From War, kde si vychutnáme i strýčka Maxe ze Soulfly:

KoRn vydali 13. září svou třináctou studiovku se třinácti skladbami, kterou pojmenovali lakonicky The Nothing. Nyní si můžete vychutnat celý koncert při příležitosti vydání této chuťovky. Tak ať se líbí!

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Renata Štulcová nejraději odpočívá s knihou nebo i zírá jen tak do přírody…

200 rsLetošní léto předvedlo různé podoby, kdy slunce pálilo o sto šest, na mnohé se nalepilo dovolenkové tempo (můj manžel ho nazývá „plážové“) a občas seslalo přílivy deště. Co dělají spisovatelé a ilustrátoři v létě? Jak se jim píše či kreslí pod žhavými papr...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Nejslavnější detektiv severu se vrací

Zizen perexHarry Hole is back. Tato zpráva pro Vás jistě není žádnou novinkou. Právě dnes totiž vychází nejnovější díl ze série o slavném detektivovi, kterou má na svědomí norský spisovatel Jo Nesbø. Její název je Žízeň.

Divadlo

Na podzim do divadla: HRA LÁSKY A NÁHODY

200divDivadla měla dost času připravit se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Dalším tipem je Hra lásky a náhody v Divadle scéna ve Zlíně.

...

Film

Sedmý syn

sed perexČas se krátí a do českých kin se neúprosně blíží nový fantastický film Sedmý syn. Dílo dle knižní předlohy si na starosti vzal ruský režisér Sergej Bodrov, který je známý především díky filmům Kavkazský zajatec, či Nomád. Jak zvládl ukočírovat směsici...