Pop-folkové duo Brigita & Štěpán připravuje novou desku

Pop-folkové duo Brigita & Štěpán připravuje novou desku

Tisk

brigita stepan 200Mladé pop-folkové duo Brigita & Štěpán, které tvoří zpěvačka, herečka a textařka Brigita Cmuntová společně se zpěvákem, kytaristou a skladatelem Štěpánem Kloučkem, se chystá nahrát nové album. Dvojice nadaných muzikantů chce svými osobitými písničkami osvěžit českou hudební scénu. Jejich tvorba je výjimečná především svou prostotou a radostí, s níž byly všechny písně tvořeny a jsou interpretovány. Album si lze předobjednat již teď na Hithitu.

Pop-folkové duo Brigita & Štěpán společně funguje již osmým rokem. Brigita píše texty a zpívá, Štěpán skládá hudbu, hraje na kytaru a také zpívá. Sami svoji tvorbu popisují slovy “dva souzněné hlasy a kytara”. Na svém kontě už mají debutovou EP desku “Korálky”, kde hostoval Ondřej Ruml. Dále pak také oficiální videoklip k písní Lístky z kopretin. Nyní by rádi natočili CD se 14 pop-folkovými písněmi. Připravovaná deska s názvem “...a co bude teď?” vzniká ve spolupráci se spřátelenými muzikanty: bubeníkem Michalem (Kolouchem) Daňkem, baskytaristou Ondřejem Hauserem, kytaristou Jakubem Juránkem a pianistou Albertem Romanuttim.

“Naše texty jsou plné barevných obrazů, osobních příběhů, ve kterých jsme se nacházeli, nacházíme a věříme, že se v nich najdete i vy. Hudba, která rozněžní i rozzáří. Profi provedení muzikantů, jejichž hraní je pohlazením a plynutím, které má grády! Dva hlasy, které to vše propojují. Takové bude naše CD,” popisuje nové album nadšeně Brigita Cmuntová.

K tomu, aby se album povedlo nahrát podle plánu, dvojici muzikantů v tuto chvílí schází už jen potřebné finance. Ty se snaží vybrat prostřednictvím sbírky na crowdfundingovém serveru Hithit.cz, kde si lze nové album předobjednat v předstihu. Fanoušci si zde kromě samotného alba mohou zakoupit například vstup na křest, songbook písní, lekci zpěvu nebo jógy s Brigitou, výuku hraní na kytaru se Štěpánem nebo třeba soukromý koncert dua Brigita & Štěpán doma v obýváku.

Brigita Cmuntová je zpěvačka a herečka, kterou můžete znát například ze seriálu První republika, vidět ji můžete i v nově chystaném filmu v režii Rudolfa Havlíka - Bábovky (podle knižní předlohy Radky Třeštíkové), premiéra bude v září 2020. Pamatovat si ji můžete také z pražské muzikálové scény např. z divadla Broadway (muzikál Hamlet), Hybernia (Alenka v kraji zázraků, Sněhurka). V současné době hraje v divadle Kalich (Mauglí), Minor (Malá čarodějnice).

Štěpána Kloučka jste také mohli potkat na prknech muzikálových divadel např. v představení Lucrezia Borgia, Nezemřela jsem, Sněhurka, Romeo a Julie, aktuálně hraje v muzikálech Mefisto v pražské Hybernii a v představení Ne/normální. Jeho dalším hudebním projektům patří kapela Bizarre band.

brigita stepan2

Více informací:
https://www.facebook.com/brigitaastepan
https://www.instagram.com/stepan_a_brigita/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zuzana Havlíková: „Zákaznice, které nosí moji značku vyjadřují a rády ukazují svoji ženskost.“

zannia 200U příležitosti akce Sušice Móda a Řemeslo, kde se bude konat módní přehlídka udržitelné módy a také celodenní market plný českého designu a charitativní bazar, vám přinášíme rozhovor s návrhářkami, které se zde představí. První z nich je Zannia – Zuza...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Vysoké sázky, Noční jestřáb a Dvojí hra jsou názvy tří povídek s kriminální zápletkou v hlavní roli s detektivem Jesse Stonem.

200litJiž obal knihy nám čtenářům nabízí jakousi ochutnávku obsahu jednotlivých povídek. Zlověstná vrána sedící nad hladinou vody u povídky Vysoké sázky, dalekohled s odrazem ženy ve skle u Nočního jestřába a pár třešní ve sklenici u Dvojí hry.

...

Divadlo

Ve Vršovickém divadle MANA ožívá bytové divadlo. Herci zvou na komedie ve věži i v suterénu

divadlo mana200Pech pod střechou a Požár v suterénu. To jsou dvě nové brilantní komedie, které v premiéře nabízí Vršovické divadlo MANA. Evokují atmosféru bytových divadel, takže se hrají v netradičních prostorách divadelní budovy, jako je třeba podkroví n...

Film

Vlci na hranicích jdou do kin!

Vlci na hranicich - PLAKAT (2)Vlci jsou zpět! Před více než dvěma staletími byli vlci na Broumovsku vyhubeni, teď se do přírody pomalu vracejí, a mění tak životy mnoha lidí. Dokument Vlci na hranicích portrétuje jejich problematické...