Navštivte putovní festival Energie pro kulturu

Navštivte putovní festival Energie pro kulturu

Tisk

energie 200Hudebně divadelní festival na podporu regionální kultury a gastro služeb odstartoval poslední červencový týden a bude putovat až do poloviny září.

 

 

Putovní festival Energie pro kulturu bude po 12 letních večerů postupně navštěvovat 6 měst celé České republiky. Nabídne divadlo, špičkovou akrobacii, mnohé hudební hvězdy na pódiu a nekonečně hvězd nad hlavou, a to vše pro diváky zdarma.

Umělecká scéna šesti měst zažije vždy ve čtvrtek a v pátek divadelní a artistická představení a koncerty pod širým nebem. Energie pro kulturu proteče křížem krážem celou republikou, od 30. července v Kadani, přes Třebíč, Hradec Králové, České Budějovice, Ostravu až po Liberec, kde se 11.9.2020 zastaví.

V každém městě vyroste mobilní stage pro 300 lidí. Ta bude ve čtvrtek patřit akrobacii a divadlu a v pátek hudbě. Stálými vystupujícími festivalu budou novocirkusáci Cirk La Putyka a kapela Kašpárek v rohlíku. Tyto dva soubory mohou vidět návštěvníci v každé ze zastávek festivalu.

Čtvrteční program se bude věnovat divadlu a akrobatickému umění. Divadelní odpoledne vždy zahájí místní herecký soubor a následovat bude představení DYNAMO KABARET v podání Cirk La Putyka, které vzniklo exkluzivně pro tento festival. Soubor Cirk La Putyka připravil i odpolední akrobatické workshopy pro děti do 15 let. Vystoupí divadelní soubory Naoko, Tři grácie, Divadlo tří, Baumann&Henderson, Aréna a Herecké studio divadla F.X.Šaldy.

energie 1

Páteční program bude zahajovat Kašpárek v rohlíku, následovat bude hudební host, spjatý s místem konání a poté zahraje hlavní hvězda programu.

Štafetový kolík hlavní hudební hvězdy festivalu si budou předávat Aneta Langerová, MIG 21, Anna K, Meky Žbirka a finišovat budou Tata Bojs. Dále zahrají Hotpants, Kucharski, Vesna, Deaf Heart, David Stypka a Jakub Děkan.

Pojízdné pódium poslouží i jako galerie. Na vnějších stěnách hlediště budou k vidění fotografie Milana Bureše a Milana Jaroše s názvem “Život za koronaviru” a obrázky ilustrátorů “Umění za koronaviru” pořízené a nakreslené v době nouzového stavu.

Nebude chybět ani zóna s občerstvením, kde v několika stáncích dostanou prostor nabídnout své virem pozastavené služby místí kavárníci a restauratéři.

Putovní festival Energie pro kulturu spojil síly s Nadací ČEZ a na místě konání bude v relax zóně ČEZ možnost vyšlapat na kole podporu pro lokální neziskovou organizaci.

Vstupné je zdarma.

energie mig21

Termíny a program festivalu Energie pro kulturu:

30.7.2020 - 31.7.2020 - KADAŇ / NAOKO/ CIRK LA PUTYKA
KAŠPÁREK V ROHLÍKU / HOTPANTS / ANETA LANGEROVÁ
Pod Hradbami, náplavka Maxipsa Fíka

6.8.2020 - 7.8.2020 - TŘEBÍČ / TŘI GRÁCIE / CIRK LA PUTYKA
KAŠPÁREK V ROHLÍKU / KUCHARSKI / MIG 21
Podzámecká niva

13.8.2020 - 14.8.2020 - HRADEC KRÁLOVÉ / DIVADLO TŘÍ / CIRK LA PUTYKA
KAŠPÁREK V ROHLÍKU / VESNA / ANNA K.
Žižkovy sady

27.8.2020 - 28.8.2020 - ČESKÉ BUDĚJOVICE / BAUMANN&HENDERSON / CIRK LA PUTYKA KAŠPÁREK V ROHLÍKU / DEAF HEART / MEKY ŽBIRKA
Sokolský ostrov

3.9.2020 - 4.9.2020 - OSTRAVA / ARÉNA / CIRK LA PUTYKA
KAŠPÁREK V ROHLÍKU / DAVID STYPKA / ANETA LANGEROVÁ
Dolní oblast Vítkovice

10.9.2020 - 11.9.2020 - LIBEREC / HERECKÉ STUDIO DIVALDA F. X. ŠALDY / CIRK LA PUTYKA
KAŠPÁREK V ROHLÍKU / JAKUB DĚKAN / TATABOJS
Náměstní Dr. Edvarda Beneše

energieprokulturu3

Více informací:
www.energieprokulturu.cz
www.facebook.com/energieprokulturu
www.instagram.com/energieprokulturu
www.soundmachine.cz

Autor foto: Helena Kadlčíková


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jsem hodně okysličován mladými spoluhráči v čele se zpěvačkou Danielou, říká Martin Němec

martin nemec200Je nezmar. Nebo ďábel? Tak nějak vidím muzikanta a navíc kapelníka, hudebního skladatele, textaře a malíře Martina Němce, a jsem ještě zdaleka nevyjmenoval všechno, čím vším se zabývá. Jeho originální vidění představuje tedy nejen hudba, s...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Kniha filozofie stojí za to

kniha filozofie 200Nakladatelství Universum již podruhé vydala nádherně zpracovanou Knihu filozofie, která nám přináší všeobecný přehled dějin filozofie a nastiňuje myšlenkové pochody na pozadí dějin.

...

Divadlo

Nový český muzikál Bar Silencio bude mít premiéru

silencio200Bar Silencio je třetím muzikálem Milana Matyáše Deutsche (Červený Kukiš - divadlo Mana, Voda živá - Semafor). Premiéru bude mít 22.2.2023 v klubu La Macumba. V tuto chvíli jsou v plánu následující představení 22.2., 23.3, 20....

Film

Za čtyři týdny začíná 23. ročník Filmového festivalu Litoměřice. Festival nese téma hranice

Millennium MamboOd 25. do 27. srpna proběhne 23. ročník Filmového festivalu Litoměřice – FIFELI. Přehlídka aktuální, experimentální i kultovní filmové tvorby z Česka i zahraničí je jedinou ucelenou událostí svého druhu na severu Čech. Festival nabídne ve t...