Lucie Bílá a 4 tenoři nahráli Krásu! Je poctou Karlu Gottovi

Lucie Bílá a 4 tenoři nahráli Krásu! Je poctou Karlu Gottovi

Tisk

Lucie Bila tenori 200Vokální formace 4 TENOŘI dokončuje v těchto dnech debutové album, které vydá 18. září 2020 Supraphon. Jako speciální dárek z chystaných písní teď nabízí posluchačům novou nahrávku slavného songu „I Believe in You“, kterou ve světě proslavily vokální skupina Il Divo a Celine Dion a u nás ji před 11 lety pro Karla Gotta a Lucii Bílou s názvem „Krása“ otextoval legendární Pavel Vrba.

 

Nyní tato slavnostní melodie znovu ožívá v působivém souznění pěti hlasů. Interpreti – Lucie Bílá a vokální formace 4 TENOŘI – se rozhodli svoji verzi písničky věnovat Karlu Gottovi jako své hudební poděkování.

„Je pro nás čest, že Lucie Bílá souhlasila s duetem se 4 Tenory. Vybírali jsme z několika možných skladeb a všichni jsme se shodli na tom, že „Krása“ je ta pravá,“ uvedl manažer a producent Janis Sidovský.

Lucie bila 4Tenori

Digitální singl „Krása“ je k dispozici na Supraphonline.cz a na streamovacích službách a downloadingových servisech.

Singl na Supraphonline.cz: https://www.supraphonline.cz/album/576680-krasa

Autor foto: Patrik Černoch


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Přišel jsem na to, že i s harfou se dají dělat šílené věci, říká Michal Matejčík

michal matejcik perexVídeň, Hamburg, Berlín, Sapporo, New York... To jsou alespoň některá z měst, kde koncertoval slovenský harfista Michal Matejčík. Respekt mu zajistily precizní hra a originální úpravy skladeb různých stylů, což vyvrcholil...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Miovo blues přináší mnohonásobné překvapení

miovo blues200Advokáta Martina Bennera, který žije ve Stockholmu, jsme už mohli potkat v knize Lotosové blues, která rozjela šílený kolotoč prapodivných událostí. Na jejím konci stála úleva, ale také další komplikovaný úkol pro Martina. Jak se s tím vším ...

Divadlo

Zlínská inscenace Válka Roseových nebude! pojede na GRAND Festival smíchu

valka roesovych200Inscenaci Válka Roseových nebude! hraje Městské divadlo Zlín od konce prosince 2021. Napsal ji bývalý ředitel divadla Petr Michálek pro sebe a svou manželku Kateřinu Liďákovou. Hra na pomezí skutečnosti a fikce, která se těšila po celý ...

Film

Víly z Inisherinu se jen plouží

Vily 2Přeceňovaný dramatik Martin McDonagh, jenž se u nás proslavil pokrokářským požadavkem, že postavu černocha nesmí hrát nikdo jiný než černoch, se dopustil i několika filmů, které opíral o morbidní humor a různě vyšinuté postavy (V Bruggách, Sedm psychopatů, Tři...