Letošní zkrácená parníková sezóna nabídne už pouze jeden Parník

Letošní zkrácená parníková sezóna nabídne už pouze jeden Parník

Tisk

parnik zari perexUteklo to jako voda, byla to opět nabitá sezóna a už jsme na konci…. No dobře, není to vtipné, ale co chcete vymýšlet za poutač v tak prekérní situaci? Sezónu jsme zahájili v srpnu, lákáme na září a to už je zase klasicky konec, takže….půjdete s námi zakončit letošní extra dlouhou parníkovou sezónu, která byla bezpochyby tou nejkratší v historii našich toulek po Vltavě s kvalitní taneční muzikou?

Pokud je vaše odpověď jednoznačné a velmi zvučné „Ano“, tak si v kalendáři nechte opět místo na první pátek v měsíci. Parník Tyrš s Lubošem Novákem za hudebním kormidlem s nejlepší taneční muzikou se totiž odrazí od Rašínova nábřeží již 4. září 2020 v 18:00 a opět nabídne ten nejrozsáhlejší průřez tím nejlepším, co Luboš vytáhne ze své kouzelné hudební krabičky.

parnik zari

Těšíte se? My ano! Pevně věříme, že tentokrát vše proběhne bez přesunů a přehnaných zákazů. První plavbu jsme zvládli v pohodě a spořádaně, tak věříme, že i ta druhá, jenž je zároveň letošní poslední, bude probíhat podobně. Vstupné je již klasicky 250 Kč a lístky jsou k dispozici před plavbou u vstupu. Pro další podrobnosti doporučujeme sledovat info na této události.Parník Luboše Nováka II. (End Of Season) 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

U divadla prostě určité věci říkat nesmíte, jinak si vytvoříte nepřátele na celý život, říká herečka Zuzana Geislerová

zuzana200I když se Zuzana Geislerová cítila vždy líp na divadelním jevišti, známou herečkou se stala až díky filmovým či televizním rolím. Vždycky se mi vybaví v televizní hře Píšťalka pro dva, kde představovala lazebnici Zuzanu, zatímco mnozí si ji třeba pamat...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Je libo čaj o páté?

caj o pate claudia huntČaj o páté je název velmi netradičně pojaté učebnice anglického jazyka. Knížka byla přeložena z němčiny a snadno se vám přihodí, že zatímco si čtete velmi zajímavé informace o Anglii, královské rodině či britských zv...

Divadlo

Hladová země ukazuje, jakou moc mají peníze

hladova zeme perexPředstavte si městečko, kde lidé pracují jen minimálně. Většinu času stráví na hostinách a oslavách. Za místní pracují chlapi v dolech, kteří kutají. Jediné, co musí místní udělat, je požehnat jim a poslat je pod zem. A jít to pa...

Film

Peter Gábor v jednom kole

peter gabor 200Už dvacet inscenací, pod nimiž je podepsán jako režisér, má na svém kontě v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě Peter Gábor. Jeho prozatím poslední prací je hra nizozemských autorů Hermana Kocha a Keese Prinse Večeře, jejíž česk...