MR. BIG živě přímo z obýváku

MR. BIG živě přímo z obýváku

Tisk
ImageMr. Big vydává nové akustické koncertní album „Live from the Living Room“ pod záštitou italského hudebního vydavatelství Frontiers Records. V Evropě vyjde album 24. února 2012, což je pro české fanoušky důležité vědět a určitě si to poznačí do kalendáře.



Mr. Big je americká rocková kapela, i když to není zase až tak jednoznačné. V jejich hudbě lze najít mnoho vlivů. Aktivně hráli a byli velmi populární více než dvě desetiletí. I přestože v kapele docházelo k vnitřním konfliktům, zůstávali na výsluní během mnoha změn v hudebních trendech, které vládly hudebnímu průmyslu. Rozešli se v až roce 2002, ale po naléhání fanoušků se opět dali dohromady v roce 2009. Na konci ledna roku 2011, během týdenní promo cesty k podpoře jejich nejnovějšího alba „What If“ a následného turné, byli vyzváni WOWOW TV Studios v Tokiu, aby odehráli speciální show v intimnější atmosféře.

Když přišla řeč na detaily vysílání, kapela chtěla přijít s něčím jiným, něčím co dosud neudělali. Zrodil se nápad na akustický koncert se smyčcovým kvintetem. I když Paul Gilbert a Billy Sheehan přidali do pár písní elektrické kytary, koncert se nesl v akustickém duchu. Pat Torpey hrál na různé akustické bicí - perkusové nástroje.

Image

Jak se Eric Martin vyjádřil: „Nápad na takový koncert vyšel z bleskového rozhovoru mezi námi, který proběhl po maratonu promo rozhovorů k albu „What If“. Udělali jsme akustickou show v Hard Rock Café v Singapuru v roce 1996, což je jedna z mých nejoblíbenějších živých nahrávek. Mělo to osobní nádech a byli jsme blízko lidem. Pokud jsme chtěli udělat něco podobného, muselo to být něco extra zvláštního. Povídali jsme si o starých časech, kdy byli muzikanti zvyklí žít spolu v jednom domě. Plakáty našich oblíbených rockových kapel zdobící stěny, rodinný nábytek, zesilovače, které sloužily jako stojící lampy, přátelé mimo, dům zaplněný nepořádkem na podlaze, listy s texty, kytarovými rify a akordy, hudební stojany, plechovky od piva, krabice od pizzy, láhve od vína, atd. "Live from the Living Room" se zrodilo právě z tohoto. Chtěli jsme obnovit harmonickou atmosféru a pohostit naše fanoušky neformální „jam session“ z písní minulých i současných, zatímco jsme přihodili několik překvapení.“

Image

Výsledek z magické noci v Tokiu je blízko: 10 klasických songů Mr. Biga ve zcela novém a neotřelém hávu a portrét z úplně prvního akustického koncertu kapely po znovusjednocení.

S posledním albem „What If“ se Mr.Big vrátil v původní sestavě, a to v čele se zpěvákem Ericem  Martinem, kytaristou Paulem Gilbertem, Billym Sheehanem na basu a Patem Torpeym na bicí. Album se stalo v několika evropských zemích nahrávkou týdne a bylo oceněno zlatou deskou v Japonsku.

Album „Live from the Living Room“ bude exkluzivně vydáno v lesklém digipacku s  následujícími skladbami: Undertow; Still Ain't Enough For Me; As Far As I Can See; Voodoo Kiss; Take Cover; Around The World; Stranger In My Life; All The Way Up; To Be With You; Nobody Left To Blame.

Nyní je možné poslechnout si první singl "Undertow" na Frontiers Records Webradio. Nalaďte se na www.frontiers.it /webradio


Zdroj:
www.mrbigsite.com / www.frontiers.it


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herečka Veronika Kubařová: „Všechny role jsou jako moje děti“

200rozMladičkou Veroniku Kubařovou můžete znát z především z nejen teenagerovských filmů Rafťáci, Ženy v pokušení, Můj vysvlečenej deník či Lidice. Momentálně však tvrdě zkouší v Městských divadlech pražských Markétu. Kterou? Lazarovou! Její premiéra proběhne...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Další poutavý thriller od Davida Younga - Dítě Stasi

dítě stasi perexVýchodní Berlín, rok 1975. Otázky jsou nebezpečné, odpovědi mohou zabíjet.

 

 

...

Divadlo

Rok 2084? Vše pod kontrolou, i sex

DRPWinstona Smitha byste na ulici snadno přehlédli. Jak by taky ne, když je to jenom obyčejný pracovník na ministerstvu, co si svědomitě plní své povinnosti. Prostě normální nezajímavý muž, řekli byste si, ale neměli byste pravdu. Winston totiž žije v roce 2084 a je...

Film

Yves Saint Laurent - recenze

200filmNa plátna českých kin vstupuje nový snímek ve Francii známého herce a režiséra Jalila Lesperta. Předlohou mu byl život jednoho z nejslavnějších módních návrhářů dvacátého století, Yves Saint Laurenta. Toho herecky věrohod...