Primal Fear vtrhnou do Česka

Primal Fear vtrhnou do Česka

Tisk
ImagePrimal Fear je německá heavy / power / speedmetalová kapela. Vznikla v roce 1997 v podstatě jako východisko z nouze pro zpěváka Ralfa Scheeperse. Ralf opustil svou slibnou kariéru v Gamma Ray pro vidinu postu ještě slibnějšího - v té době se totiž uprázdnilo místo vokalisty u Judas Priest. Jenže rozkol u Jidášů tehdy dosáhl takové intenzity, že si místo přijetí nového zpěváka dali rok a půl pauzu (a pak vzali Roba Halforda zpátky). A v Gamma Ray se mikrofonu ujal s úspěchem Kai Hansen. Co tedy zbývalo Ralfovi jiného - než si založit kapelu novou.


Požádal o spolupráci své kolegy z Judas Priest cover bandy - Just Priest, tedy kytaristy Matta Sinnera a Toma Naumanna. Přibrali bubeníka Klause Sperlinga a nová stálice německého metalu byla na světě. Už v roce 1998 vydali své první stejnojmenné album a ihned s ním obsadili 48. příčku německého žebříčku, což je jeden z nejlepších debutů vůbec v historii německého metalu. A že tam těch skvělých kapel bylo a je!

Na druhém albu Jaws of Death hrají ještě v původní sestavě, Ralf se chvílemi pokouší zpívat jako Udo Dirkschneider (naštěstí ho tenhle zlozvyk rychle přešel, Ralf je Ralf a jeho skvělé čisté ječáky a krásný zpěv ve velkém rozsahu ho vždycky prozradí), ale pak Tom Naumann kvůli zdravotním problémům skupinu opouští. V dalších letech došlo k dalším změnám v sestavě, Tom se vrátil a pak byl znovu odejit, došlo i k výměně bubeníka, ze zakládajících členů zůstali dodnes v kapele jen Ralf a Matt. Ve stylu kapely ale k zásadním změnám nedošlo. Primal Fear hrají už 14 let poctivý heavymetal s krásnými melodiemi, vychytanými kytarovými sóly, zajímavými texty, občas s trošku netradiční tématikou álá Hvězdné války či Star Trek (jako třeba na albu Black Sun), a skvělým zpěvem nejen sólisty Ralfa, ale i dalších členů skupiny, kteří mu vypomáhají ve vícehlasech a dávají tak kapele její plný zvuk.

Image

Skupina vydala dosud 8 řadových alb:

Primal Fear (1998)
Jaws of Death (1999)
Nuclear Fire (2001)
Black Sun (2002)
Devil's Ground (2004)
Seven Seals (2005)
New Religion (2007)
16.6 (Before the Devil Knows You're Dead) (2009)

Na leden 2012 připravuje skupina vydání další, již deváté nahrávky - Unbreakable.
Jako upoutávka vyšel videoklip k písni Bad Guys Wear Black.



A na přelomu března a dubna 2012 nám výsledky své práce předvedou naživo - 31.3. ve Zlíně v Masters Of Rock Café, a 1.4. v Praze v klubu Matrix.

A nejen to. Spolu s nimi přijede i další legenda německého heavymetalu - skupina Brainstorm, která nám přiveze představit své nové, také již deváté album - In The Spur Of The Moment, o kterém jsem zde již něco napsala. A Brainstorm jsou taky banda, kterou stojí zato vidět naživo! Měla jsem to štěstí již dvakrát, zatím vždycky na open air festivalech, tak jsem moc zvědavá, jak se předvedou v hale.

Nevím jak vy - ale já si tuhle akci za žádnou cenu nenechám ujít! A vzhledem k tomu, že jejich turné v Česku začíná - věřím, že fanoušci heavymetalu v té nejčistší podobě obě kapely na rozjezd parádně nakopnou!!!

Vstupenky můžete objednávat na webu www.mastersofrock.cz v sekci "vstupenky", nebo na tel: 577 432 580 a e-mailu: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript na dobírku. Dále jsou v prodeji v předprodejních sítích Ticketportal, Ticketpro a Ticket-Art a ve všech obvyklých předprodejích.

Foto: pragokoncert.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Plavci jedou letní šňůru koncertů s Irenou Budweiserovou

Jan Vancura perexZpěvák Jan Vančura pokračuje v koncertování s Plavci s tradičním repertoárem, na který jsou diváci této slavné skupiny zvyklí. Letošní rok navíc představí na koncertec...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Komiksové ztvárnění moderních československých dějin


obrazky dejin 200V poslední době máme řadu možností seznámit se s novodobými českými dějinami komiksovou formou. Patří k nim například série Češi autorů Pavla Kosatíka a Karla Jerieho. Nyní se k nim přidávají svojí troškou do mlýna Jiří Černý a L...

Divadlo

Švandovo divadlo přináší mrazivý zážitek

zahrada perexKdyž slyšíte název Betonová zahrada a nečetli jste novelu Iana McEwana ani neviděli její filmovou verzi, asi máte mnoho představ, co se za trochu sterilním názvem skrývá. Přesně pro takové diváky bude nová inscenace mrazivým zážitkem. V Česku...

Film

Šokující film Ghoul, nyní nově na DVD

ghoul 200

Horor s názvem Ghoul aneb Hlad má mnoho podob, který měl dvě premiéry, jednu v USA a druhou 26. února v Praze, nyní nově vychází 8. července na DVD i Blu-ray ve společnosti Magic Box. Režisérem je kaskadér a sc...