Masters of Rock 2012: PAIN

Masters of Rock 2012: PAIN

Tisk
ImagePAIN je hudební projekt švédského hudebníka, multiinstrumentalisty a producenta Alfa Petera Tägtgrena. Tägtgren je nejen zakladatelem, skladatelem a jediným stálým členem PAIN, ale zároveň zakladatelem, skladatelem, kytaristou a zpěvákem skupiny Hypocrisy - s ní bude vystupovat na plzeňském Metalfestu 2012, majitelem a provozovatelem nahrávacího studia The Abyss a známým hudebním producentem (momentálně spolupracuje například na vzniku sedmého studiového alba kapely Sabaton - Carolus Rex). Umí hrát na kytary, bicí i klávesy, skládá i zpívá. Neuvěřitelný záběr!


V hudbě PAIN se snoubí heavy metal s industriální hudbou 80 let a s vlivy techna. Tägtgren se nechal inspirovat mj. albem skupiny Fear Factory - Soul Of A New Machine z roku 1992. Stejnojmenný debut Pain byl vydán v roce 1997 a následovalo dalších šest alb, mnoho singlů a jedno DVD. S výjimkou prvního se všechna další alba PAIN umístila ve švédských žebříčcích. Mají na tom podíl mj. určitě i hitové singly, jako například "End of the Line", "Shut Your Mouth" nebo "Same Old Song". V současné době má PAIN podepsánu nahrávací smlouvu se společností Nuclear Blast Records. U nich také vydal své zatím poslední, sedmé album - You Only Live Twice - vyšlo 3.6.2011.


Při nahrávání ve studiu s PAIN spolupracovalo mnoho věhlasných hudebníků - Alexi Laiho (Children Of Bodom) - kytarové sólo v písni Just Think Again - 2007, Horgh (Hypocrisy) - bicí na albu Rebirth - 1999, Mikkey Dee (Motörhead) - bicí na albu Zombie Slam - 2007, Anette Olzon (Nightwish) - vokály v písních Follow Me a Feed Us na albu Cynic Paradise - 2008 nebo Peter Iwers (In Flames) - baskytara v písních Save Your Prayers a Nailed To The Ground na albu Psalms of Extinction - 2007. Tägtgren zase uplatnil své takřka neomezené hudební dovednosti při spolupráci s mnoha různými umělci a skupinami - jen namátkou uvedu Exodus, Edge of Sanity, Marduk nebo Therion.

Studiová alba:

Pain - 1997
Rebirth - 1999
Nothing Remains the Same - 2002
Dancing With the Dead - 2005
Psalms of Extinction - 2007
Cynic Paradise - 2008
You Only Live Twice - 2011

Image

Na koncertech vystupuje PAIN v posledních letech v sestavě:


Peter Tägtgren - zpěv, kytara
David Wallin - bicí
Michael Bohlin - kytara
Johan Husgafvel (na právě probíhajícím evropském turné ho z rodinných důvodů zastupuje Andre Skaug) - baskytara 

Živé vystoupení skupiny PAIN budeme v Česku znovu moci shlédnout na festivalu Masters of Rock 2012 ve Vizovicích (vloni úspěšně vystoupila 8.10.2011ve Zlíně v MOR Café).
 

Zdroj foto:
painworldwide.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Štěpán Kojan: „Prvnímu ročníku Rocku pro faunu přeji podporu široké veřejnosti pro dobrou věc Fauny“

keks 200Rock pro faunu – je nový projekt, který chce pomoci přírodě a zvířatům. Předkládáme vám, našim čtenářům, první rozhovor s leaderem kapely KEKS Štěpánem Kojanem:

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Road movie příběh Poprava

poprava200V únoru vydalo nakladatelství Kalibr debutovou knihu Matta Wittena Poprava, která pojednává o cestě matky přes celou Ameriku na popravu vraha své dcery. Nebo je to všechno jinak?

...

Divadlo

Ústecké baletní úlety

LBperexSólista ústeckého baletního souboru Severočeského divadla opery a baletu Vladimír Gončarov má na svém kontě již pěknou řádku hlavních mužských rolí v nejrůznějších baletních kusech. Nedávno učinil odklon ze zaběhnutých ste...

Film

Dokumentární tragikomedie Dagmar Smržové CHCI TĚ, JESTLI TO DOKÁŽEŠ míří do kin

Chci Te 200Osobitá dokumentární tragikomedie Dagmar Smržové o tom, že každý člověk potřebuje lásku a o tom, že nemožnost hýbat se nezamezuje člověku ve svobodném rozletu.

...