Mistake a jejich debutové album Among The Shadows

Mistake a jejich debutové album Among The Shadows

Tisk
ImageVydání debutového alba grunge-rockové kapely Mistake se blíží mílovými kroky. Křest nahrávky se bude konat začátkem dubna ve zlínském Golemu. Studiovému albu předcházelo více než sto živých vystoupení, přičemž první koncert se konal již v roce 2007. Pilné rockové trio se v průběhu letošního roku objeví také v televizi, a to konkrétně na stanici Óčko.










Skupinu Mistake tvoří trojice mladých hudebníků: Marek Švanda – kytarista a zpěvák v jedné osobě, David Šenkeřík – bicí a Petr Huser – baskytara. Skromný počet členů i instrumentů napovídá mnohé. Mistake hrají energicky a přímočaře, jejich hudba je charakteristická špinavými vyhrávkami elektrické kytary, tvrdými údery bicích a dunivou baskytarou, výjimkou však nejsou ani klidnější polohy. Mistake kráčejí ve stopách skupin Nirvana, Billy Talent, Placebo, Foo Fighters a mnoha dalších.

 

Image


Koncem ledna skupina zveřejnila čtveřici písní z připravované debutové desky. Je sympatické, že rockovou smršť zpestřuje melancholický zvuk violoncella. Písně jsou chytře stavěné, plynou odněkud někam, nejedná se o monotónní několikaakordové zvukové stěny. Oceňuji také absenci elektroniky a podpůrných zvukových efektů. Rockoví posluchači se zkrátka mají na co těšit.


Zdroje: mistake.cz, bandzone.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na slovíčko s pořadatelkami festivalu Culturea

culturea rozhovor200Už 24. a 25. dubna se Zlín promění n město opěvující Japonsko a Itálii. Stane se tak v rámci festivalu Culturea, o kterém jsme vás na našem webu již informovali. Nyní si můžete p...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Iluze paměti odkrývá falešné vzpomínky

iluze pameti200Pokud máte chuť se hodně zamyslet, upustit od všech tak zvaně ezoterických blábolů, a věříte výhradně vědě, sáhněte po knize Iluze paměti, která vám možná otevře oči. Když tomu všemu uvěříte…

 

 

 

...

Divadlo

Na hradě je ženská!

noc na karlstejne 200Poslední dobou jsme nebyli dlouho v divadle – po tom, co jsme se z jednoho představení vytratili během přestávky, jsme neměli vůbec chuť ani náladu. Po pauze jsme tedy vyrazili na Noc na Karlštejně a odcházeli jsme opravdu nadše...

Film

Reggiovy dokumenty zachycují stav planety i poměry na ní

koyaanisqatsi 200Tato planeta skýtá přenádherné a majestátní kouty panenské přírody, nad nimiž se tají dech. Tato planeta skýtá množství druhů zvířat a rostlin. Na této planetě však žije i člověk. Člověk přetváří tuto planetu k obrazu svému. Přetváří p...