Víme první! Točí se dokument o hudební ikoně Cyndi Lauper!

Víme první! Točí se dokument o hudební ikoně Cyndi Lauper!

Tisk

cyndi lauperHudební ikona Cyndi Lauper se na konci minulého roku domluvila se společností Greenlights a nechá si nahlédnout do svého ostře střeženého soukromí. Premiéra už toto léto 2012.

Cyndi tak takový je prozatímní pracovní název nového snímku, který zachycuje život držitelky několika cen Grammy a Emmy. Dokument se tak připojí k úspěšným snímkům společnosti, která zachycuje nefiltrovaný a moderní život rodinného života z ženské perspektivy.

„Opravdu se moc těším, až se s Markem sejdu a společně s jeho týmem budeme pracovat na mém novém pořadu. Miluji televizi a je to něco, co jsem chtěla udělat už dávno.“ prozrazuje Cyndi Lauper.

cyndi lauper

Cyndi v pořadu provede diváky tzv. ALL-access na cestu svého osobního a profesionálního života jedné z nejrespektovanějších a milujících pop ikon, který prolíná její roli jako milující matku, rockovou hvězdu, manželku, skladatelku či filantropku. Nahlídneme také do jejího více než dvacetiletého vztahu s manželem Davidem Thortonem, se kterým mají 13-letého syna Declyna. Dokument bude zkoumat život umělce, který vášnivě sleduje své tvůrčí úsilí, pracovní požadavky a rodinný život a snaží se je skloubit dohromady.

Produkce dokumentu se ujal světoznámý televizní producent Mark Burnett, který již se svými počiny získal několik významných ocenění a spousty nominací cen Emmy, z nichž dvě proměnil za svou veleúspěšnou sérii reality show Survivor.

cyndi lauper


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

MUDr. Jan Hnízdil vydává svou knihu i na Slovensku: Není v ní nic, co byste nevěděli

hnozd200Léčí svým celostním přístupem k pacientovi. Zdraví netvoří jen tělo, ale především duše, styl života a to, jakým způsobem sami se sebou zacházíme. Když ale necháme vzletných slov, můžeme MUDr. Jana Hnízdila charakterizovat jako člověka, který se svým...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Kniha hodna Magnesie Litery? Letnice

letnice perexV dnešním světě se mnoho autorů s velkým spisovatelským potenciálem a zajímavými myšlenkami nechá strhnout nenáročnými čtenáři a píšou o plytkých tématech, s nimiž prodají více výtisků než s kvalitní literaturou.

...

Divadlo

Kniha džunglí ožívá na prknech Divadla Kalich

200divSlavný příběh Rudyarda Kiplinga o lidském mláděti Mauglím, kterého vychovala džungle, se stal dobrým tahem a námětem pro muzikálovou verzi, kterou do hudební podoby přepracovali Ondřej Soukup a Gabriela Osvaldová.

...

Film

Jiřího Menzela léta rozmarná i hořká

menzelobalka perexObčas se i mezi režiséry vyskytne takový, který zatouží svým divákům sdělit, co všechno prožil a jak se kdy zachoval, zpravidla s výraznou tendencí hájit svá někdejší rozhodnutí a počiny. Tak si počínali pánové Jiří Weiss, Otakar Vá...